Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Sondaj - prepay sau abonament?

(Subiect creat la: 10-09-2022 05:39 PM)
613 Vizualizări
silvergol
Hotshot
Opțiuni

Salut ce servicii GSM ați alege între prepay și abonament  cu argumente?

27 Răspunsuri
Blum29
Voyager
Opțiuni
Salut!
Aceasta alegere depinde de mai multi factori:
- de nevoile de consum - minute, sms, internet, roaming, minute internationale etc...
- cat esti dispus sa platesti lunar
- daca vrei sa folosesti acelasi nr de tel pe un alt dispozitiv - gen ceas, tableta cu sim - (cel putin in mom de fata serviciile de tipul share number / one number sunt disponibile doar la abonament, nu si la cartela)
- si, mai ales daca esti confortabil cu perioadele contractuale ale abonamentelor....

Personal nu-mi plac perioadele contractuale - am abonament dar are contractul expirat de vreo 2 ani si nu l-am mai reinnoit...

Un avantaj al cartelei prepaid este si faptul ca nu poti consuma mai mult decat ai credit sau cat ai inclus in oferta (asa ca nu poti avea o paguba prea mare din traficul consumat daca ai pierdut telefonul sau daca se suna la numere cu suprataxa)

Din ce am vazut de-a lungul timpului, mie mi se pare ca ofertele la cartelele prepay sunt mult mai bune decat cele la abonament - ar merita o cartela prepay dar neaparat cu activarea unei oferte lunare (nu incarcata doar cu credit) dezavantajul ar fi ca trebuie sa nu uiti s-o incarci atunci cand nu mai ai credit sau expira oferta si trebuie reactivata...

Si ca sa raspund la intrebarea ta, daca ar fi sa fac acum o alegere pentru mine, as lua o cartela prepay, cu optiunea de reincarcare automata a creditului de pe cardul bancar si cu activarea unei oferte nationale (de fapt ar fi asa zisul abonament flexibil oferit la cartela de unul dintre operatorii de telefonie mobila de la noi)
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Este acum oferta smart 20 plus redus la 10% la abonamentul online .zic ca e ok 50 lei.
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Nu e cam mult reducerea de 50%poate nu il cumpara nimeni 🙂,oricum e abonament online
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Depinde ce vrei..eu acum am abonament la mobil de 5 euro care îmi expira în aprilie anul viitor..,dar acum de 2 zile mi-a venit o notificare cum ca mi se mărește abonamentul cu 1 euro dar nu mi se mărește perioada contractuala..la fel și la cablu TV.. mi-am reînnoit contractul în iunie la 10 euro și tot asa în noiembrie mi se mărește cu 3 euro..ambele abonamente le am cu Vodafone.. cică se maresc din cauza inflatiei ,daca tot s-a marit pretul la gaze,curent..combustibil de ce sa nu fie si la ei..deci intram bine în iarna
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Eu acum vreau sa fac un abonament la Orange smart plus 20 redus 50% la 10 euro mi se pare ok daca tot 10 euro voi plăti 2 ani .
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Nu iti promit asta..poate te trezești și tu peste câteva luni cu o notificare cum am primit-o eu cu marire de abonament..oricum la mine s-a specificat ca dacă nu vreau, pot renunta la abonament fără costuri.. deci eu o sa trec pe cartela,l-am si trimis mail ca nu sunt de acord cu marirea abonamentului la mobil.
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Le-au mărit deja orange
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Nu stiu..dar te mai poți aștepta poate anu viitor...
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Oricum la mine am opțiunea Vodafone Flex...abonament fără contract..si îl pot modifica după ce preferinte vreau eu..
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Cica la mine in contract apare o clauza cu indexare anuala...deci...
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Indexare fiind ce anume? Va.fii mărit factura.
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
În funcție de inflație.. se calculeaza
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Pai un exemplu de când ai abonament sa zicem 10€ ai plătit vreodată mai mult de 10€ dacă nu ai făcut cost suplimentar?
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Niciodată nu am avut abonament de 10 euro..mi se pare scump....cel mai mult a fost de 7-8 euro..de ce nu treci pe aplicația XOXO..tot de la Orange e..si au preturi mult mai bune
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Pai pe cartela prepay dau 36 lei pe 6 euro . Și ce nu îmi place la prepay au 28 zile numai 30 valabila oferta mai mult de 50 lei nu as da pe un abonament
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Abonament. Argumentele nu au relevanta din moment ce pui aceasta intrebare. Eu personal nu vad absolut niciun avantaj la cartela. Cartela isi iau cei care nu isi permit abonament sau cei care nu vor sa fie urmariti (si au impresia ca asa scapa). Asta cu perioada contractuala e vrajeala, nu stiu pe nimeni care sa vrea sa "topaie" de la un operator la altul in fiecare saptamana.

Iti mai poti lua cartela poate daca esti intr-o alta tara, sunt costurile mari de roaming si iti iei o cartela locala ca sa vorbesti mai ieftin mai ales daca esti intr-un grup si isi iau toti. Sau daca nu suni niciodata si ai nevoie de un numar unde sa fii sunat dar asta tot la costuri se reduce.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Voiam un abonament ca am telefon 5g și pe cartela prepay nu ai posibilitatea la 5G eu.consum în medie cam 80 minute pe luna poate 100 din 900 naționale ce folosesc mult e net peste 100gb și din ce am înțeles dacă este adevărat pe abonament 4G este mai bun decât la cartele prepay.
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Pai perfect, treci pe abonament, după cum spuneai ai ceva avantaje. De ce sa ramai pe cartela in cazul asta?

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Hei, @silvergol ,

Când vii cu o întrebare atât de generală oferă și un context și spune care este interesul tău în acest demers. Altfel, riscăm să ne învârtim în cerc.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Vreau 5G ca la mine în Oraș e 5g
0 Aprecieri