Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Nu pot trimite SMS la numere scurte

(Subiect creat la: 21-05-2021 03:57 PM)
16348 Vizualizări
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
 Update 2: aparent s-a rezolvat, era o problema tehnică de la Vodafone, bineînțeles. 

Update: am mai vorbit cu cei de la Vodafone, aparent pare a fi o problemă de la ei. Mesajele se trimit, dar eu nu primesc confirmare și nici nu mi se retine din credit. 

Salut. Am și eu o problema. De ceva timp am observat că nu mai pot trimite SMS la numere scurte. De exemplu, plata SMS pentru transportul în comun la 7458.
 Eu am cartelă Vodafone, am verificat setările, centrul de mesaje, totul e corect. Am fost și la cei de la Vodafone, încă sunt în pending cu ei. Mi-au schimbat SIM-ul și degeaba. 
 Am observat problema cam din toamna anului trecut. Am avut un Huawei P20Pro, la care, deodată, mi s-a șters centrul de mesaje și a trebuit să îl pun eu manual. Cred eu că de atunci s-a întâmplat ceva. Am trecut la Note10, dar problema persistă, însă nu i-am dat importantă. 
 Singurul lucru pe care nu l-am primit când am schimbat telefonul, a fost acel mesaj automat de configurare SMS, deși bănuiesc că acesta are legătură doar cu centrul de mesaje. 
 Întrebarea este: mai are cineva problema aceasta? Mă puteți ajuta cu o soluție? Exista vreo setare din telefon și am omis-o? (ps: am încercat cam tot ce este posibil). 
 Mulțumesc. 
15 Răspunsuri
DanielIstrate
Helping Hand
Opțiuni
Buna! Am gasit asta pe net daca te ajuta....eu am intrat la mine si in "Use premium SMS services " nu imi apare nimic. Unii zic ca atunci cand intri ar trebui sa iti apara un pop-up cu "Allow". Nu stiu daca asta rezolva ceva, dar merita sa incerci: https://www.samsung.com/ae/support/mobile-devices/nougat-os-how-to-change-premium-sms-settings-to-al...Screenshot_20210521-165505sf_Samsung Internet_124780.jpg
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Mulțumesc frumos. Am găsit și eu asta pe google. Eu aveam cu Always Ask, l-am schimbat cu Allow Always și degeaba. Chiar și cei de la Vodafone mi-au recomandat asta și degeaba, nu s-a rezolvat.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Buna,

Daca setarea cu "premium services" e ok, suna mai degraba a problema de la Vodafone. Mai ales daca spui ca s-a intamplat ceva acum ceva timp pe un alt dispozitiv. Eu zic sa insisti la ei si eventual sa ii rogi sa iti retrimita setarile pe telefon.

Eventual, incearca cu o cartela prepaid de la Vodafone sa vezi cum se comporta. Daca o sa fie ok, problema nu e de la telefon.

ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Mersi frumos. Momentan sunt în pending cu ei, am mai vorbit după ce am făcut postarea asta. Aparent problema este alta, se trimit mesajele, doar ca eu nu primesc nici o confirmare înapoi (de exemplu de la STB de călătorie) și nici nu se deduce din credit. Am încercat de la maica-mea, ea tot cartela Vodafone are și îi funcționează.
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Și singura diferență pe care am observat fata de cartela mamei, este că ea are alt nr de centru de mesaje, care la mine nu funcționează absolut deloc. Nu pot trimite sms dacă îl tin pe ala. O sa le zic și asta celor de la Vodafone.
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Bună!
🌹

Şi eu am fost tentat să te rog să încerci aşa cum a scris colegul @Daniellstrate dar dacă nu ai reuşit aşa,vom căuta o altă rezolvare.
Am tot analizat problema şi nu mă pot gândi la altceva decât că fie există ceva care restricționează astfel de mesaje câtre numere scurte, vreun serviciu/aplicație ale sistemului au nevoie de permisiuni suplimentare,fie SIM-ul are ceva.
Sau nu este aplicația Mesaje ca implicită pentru aşa ceva(poate că ai o alta).
Trebuie verificat la Settings/Apps/Default apps ce ai asociat cu SMS app.
Să fie Messages ca aplicație,eventual dacă ai o alta să-i verifici setările şi permisiunile.
Sau să utilizezi aplicația Messages de la Google.
Poate reuşeşti aşa până se rezolvă corect situația.

PS:
Eu am număr normal.
Mie îmi poți trimite SMS-uri.
Eventual pisica...
😁
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Mersi frumos. SMS normal pot trimite. Am încercat și cu google messages, tot degeaba. După cum ziceam, tind sa cred că este o restricție de la Vodafone, ceva tehnic, și bănuiesc că este de când mi-a dispărut numărul de la centru de mesaje atunci, singur. Sper sa se rezolve, încă am cu ei ticket deschis. Dacă nu se rezolva, ma voi duce la ANPC sau voi schimba operatorul 😂 deși am numarul curent de peste 20 ani (a fost ba abonament, ba cartelă).
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Cu drag.
Dacă o rogi pe mama ta să testezi cu cartela ei de pe Note-ul tău şi funcționează,este clar o problemă strict legată de SIM-ul tău.
Pe Vodafone eu am message center: +40722004000

Practic ce se întâmplă când încerci să trimiți sms către acele numere scurte?
Nimic?
Sau apare ceva,vreo notificare?
Ar fi bine să faci şi chestia aceasta.
Închizi telefonul.
Scoți cartela SIM, îl deschizi din nou şi după ce ajungi pe pagina de start(Home) bineînțeles trecând de acele notificări cum că nu ai cartela SIM şi nu poți apela decât numere de urgență, bla bla...îl utilizezi câteva minute aşa,fără cartelă.
Apoi îl închizi, reintroduci cu atenție SIM-ul şi după inițializare testezi SMS-ul verificând din nou setările.
Nu ar strica nici un Clear data al aplicației Mesaje dar asta nu înainte de a face un bkp al mesajelor(istoricului).
Şi să vezi dacă s-a rezolvat ceva.
Altfel va trebui să le soliciți celor de la Vodafone asistență tehnică.
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
SIM-ul l-am schimbat chiar ieri. Automat îmi pusese centru de mesaje cu 6000 în coada și nu puteam trimite nici sms normal. L-am schimbat cu 4000 și funcționează, mai puțin la nr scurte (nu primesc nimic înapoi și nu îmi ia din credit costul aferent). Dar mesajul se trimite, însă există o problemă de recepție (habar n-am, nici nu știu cum să mă exprim) din partea numerelor scurte.
Am încercat de la maica-mea și la ea funcționează, dar are nr cu 6000 la centrul de mesaje.
Nu o să stau să îmi bat capul, pentru că este clar că nu este de la telefon. Am să mai încerc doar varianta cu scos cartela SIM.
Atașez niște screenshots. Primele, sunt de când primeam notificare/sms înapoi de la numerele scurte.
Ieri, am încercat sa trimit de multe ori și nu mai primesc sms de validare a călătoriei.
Iar legat de mesajele către magicamp, după cum vezi, primesc sms înapoi, că am activata donația lunară, dar mie nu mi se ia nimic pentru donație din credit. Deci, "buba" e aici, cu deducerea din credit...Screenshot_20210522-112409_Messages_20570.jpgScreenshot_20210522-112204_Messages_20566.jpgScreenshot_20210522-112253_Messages_20569.jpgScreenshot_20210522-112213_Messages_20567.jpg
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
PS: încă sunt pending cu Vodafone, au trimis la suportul tehnic solicitare.
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Înțeleg.
Destul de ciudată situația.
Ca să ai certitudinea că mesajele au fost trimise de către centrul Vodafone,poți activa acea setare Show when delivered.
Eu o activez mereu.

Sunt convins că vei rezolva,este chestie de timp,de răbdare şi de depistare exactă a naturii problemei.
Sunt neplăcute situațiile acestea,mai ales că este ceva ce foloseşti uzual(sms câtre numar scurt)
Altfel treceai cu vederea dacă pot spune aşa.
Ştiu situații când a fost nevoie de înlocuirea cartelei chiar de câteva ori ,nici pe acestea noi nu te poți baza întotdeauna.
Weekend frumos..."The show must go one ", cu sau fără numere scurte, vorba lui Freddie Mercury.
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Am delivery receipt activat. Tot timpul l-am folosit, indiferent de ce telefon am avut.
Da, este frustrant, pentru că mai nou, poți face mai multe plăti la nr scurte și la mine nu se întâmplă nimic. O să văd ce mai zic ăștia de la Vodafone.
Mulțumesc la fel. Weekend frumos! Screenshot_20210522-114517_Messages_20577.jpg
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
🌹
Dumitrescu
First Poster
Opțiuni
Da,aceeași problemă și nu reușim sa rezolvăm.
Așa am descoperit altceva ca am 3 conturi cu cartelă sim diferită pe fiecare cont Super!olatesc 3 abonamente,folosesc doar unul fiincă corect la posesor am decit această cartelă si nu am rezolvat nici problema cu centrul de mesaje
0 Aprecieri
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Bănuiesc ca este vorba tot de Vodafone.
La mine s-a rezolvat sunând în call center, le-am zis problema și am cerut cu departamentul tehnic. Mai departe au zis ca într-adevăr era o setare/problema la ei în sistem și din cauza asta nu funcționa. Nu știu ce au făcut, dar s-a rezolvat într-un final.
Deci, sunați și cereți cu departamentul tehnic.