Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Monitor Glicemie și Apnee

(Subiect creat la: 03-06-2024 11:56 PM)
646 Vizualizări
Rapha24
Legend
Opțiuni
Când credeți sau știți că se va implementa un monitor de glicemie pe ceasurile inteligente ? Dar cu apneea cum rămâne? 
1 Soluţie
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Singurele metode fiabile de măsurat glicemia și tensiunea, la ora actuală, sunt doar glucometrul sau analize de laborator și tensiometrul. De aceea la la spitale încă nu există altfel de aparate. Chiar dacă există într-adevăr câte o teorie pentru amândouă prin măsurare optică, aceasta nu este precisă deloc. Măsurarea tensiunii de exemplu, chiar dacă este implementată, nu are nicio relevanță medicală. Valorile arătate sunt în general apropiate de cele de calibrare, chiar și atunci când valorile reale deviază cu mult de la cele de calibrare. Funcția este bună să te joci, dar folosită medical ar fi un mare risc. Același lucru este și cu glicemia. Dacă ar exista o metodă fiabila, neinvaziva, de măsurare, ai fi văzut-o întâi în spitale. Dar nu există. Iar dacă se implementează așa ceva pe un ceas, sigur are nevoie de un senzor special, deci nu poate fi pusă și pe modelele mai vechi. Pentru apnee e cam același lucru. Cauta pe net cum se face asta în spital și o sa înțelegi de ce nu o poate face un ceas. Dintre toate măsurătorile făcute de ceas, pulsul și în bună parte oxigenul, rămân cam singurele cât de cât utilizabile. Restul doar jucării, dar fără a putea fi folosite real. Descoperirea unei metode precise de măsurare optică a tensiunii, glicemiei și detecția unui episod de apnee ar fi cele mai mari descoperiri medicale. Dar din păcate încă nu s-a descoperit așa ceva. Nici măcar un dispozitiv mare care ar putea avea senzori mai preciși și hardware mai complicat.
PS. Nici măcar glucometrul sau testele de laborator nu măsoară direct glucoza din sânge ci reacția ei cu diferite substanțe.

Vizualizare soluţie în postul original

1 Soluţie

14 Răspunsuri
ixulescu
Hotshot
Opțiuni
Am citit pe undeva ca pe W7 pro sau W7 ultra vor avea monitorizarea glicemiei, daca gasesc articolul o sa adaug si link.ul.

https://www.mobilissimo.ro/stiri-ceasuri-inteligente/in-sfarsit-un-ceas-pentru-diabetici-samsung-gal...
Rapha24
Legend
Opțiuni
MULȚUMESC FRUMOS!!
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salut,
Nu prea cred ca o sa vedem asa ceva pentru ca ar fi un pericol curat pentru cei cu Diabet. Singura soluție de a afla Glicemia adevărată este folosirea unui aparat special care are în pachet ( aparatul de măsurare a Glicemiei, testare, ace și un stilou în care se bag acele ace și te intepi în deget.
Deci nu prea cred ca este posibil sa vedem asa ceva pe Watch.
Singura soluție ca sa îl putem considera 100% sau pe acolo util ar fi sa aibă port pentru testar-ul pe care îl bagi și în aparatul special de luat glicemia.
Dar în caz de o sa fie ca la puls sau ECG..., sigur va fi inutil.
Rapha24
Legend
Opțiuni
Am citit că Samsung lucrează la așa ceva la senzorul de glicemie dar rămâne de văzut cum va măsura fără sânge? Sau cu sânge??
0 Aprecieri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Normal se măsoară cu sânge.
De fapt mai bine spus, fără sânge nu prea are cum...
Rapha24
Legend
Opțiuni
Dar colegul a postat mai sus în care scrie că această funcție va fi disponibila pe Watch7
0 Aprecieri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Mda.., rămâne de văzut.
Chiar o sa îl cumpăr în special pentru funcția asta ca să vad dacă este buna. Nu sunt diabetic dar am posibilitatea de a testa dacă arata sau nu corect. Rămâne de așteptat momentul.
Rapha24
Legend
Opțiuni
Și eu aș fi vrut să îl cumpăr dar nu am mai avut răbdare așa că mi-am luat Watch 6 Classic. E vreo posibilitate ca această funcție dacă va fi posibilă să apară și pe alte ceasuri inteligente măcar pe seria Watch 6 mi s-ar părea corect să o introducă. Nu ??
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Dacă cumva este un senzor special, sigur nu.
Dacă este doar o funcție eu zic ca o sa fie și pe Watch 6.
Rămâne sa vedem Watch 7 și ce senzori are.
Rapha24
Legend
Opțiuni
OK Mersi Mult !!
0 Aprecieri
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Glicemia se verifică din sânge.
Că să știi exact ce glicemie ai trebuie să îți înțepi pielea/degetele/etc.
Nu cred că vor pune un AC sau cel puțin ceva ce ar putea apărea că un ac ce trebuie să îl ai schimbi.
E greu dar poate vor găsi un artificiu .
Rapha24
Legend
Opțiuni
Să sperăm! MULȚUMESC!!
0 Aprecieri
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Singurele metode fiabile de măsurat glicemia și tensiunea, la ora actuală, sunt doar glucometrul sau analize de laborator și tensiometrul. De aceea la la spitale încă nu există altfel de aparate. Chiar dacă există într-adevăr câte o teorie pentru amândouă prin măsurare optică, aceasta nu este precisă deloc. Măsurarea tensiunii de exemplu, chiar dacă este implementată, nu are nicio relevanță medicală. Valorile arătate sunt în general apropiate de cele de calibrare, chiar și atunci când valorile reale deviază cu mult de la cele de calibrare. Funcția este bună să te joci, dar folosită medical ar fi un mare risc. Același lucru este și cu glicemia. Dacă ar exista o metodă fiabila, neinvaziva, de măsurare, ai fi văzut-o întâi în spitale. Dar nu există. Iar dacă se implementează așa ceva pe un ceas, sigur are nevoie de un senzor special, deci nu poate fi pusă și pe modelele mai vechi. Pentru apnee e cam același lucru. Cauta pe net cum se face asta în spital și o sa înțelegi de ce nu o poate face un ceas. Dintre toate măsurătorile făcute de ceas, pulsul și în bună parte oxigenul, rămân cam singurele cât de cât utilizabile. Restul doar jucării, dar fără a putea fi folosite real. Descoperirea unei metode precise de măsurare optică a tensiunii, glicemiei și detecția unui episod de apnee ar fi cele mai mari descoperiri medicale. Dar din păcate încă nu s-a descoperit așa ceva. Nici măcar un dispozitiv mare care ar putea avea senzori mai preciși și hardware mai complicat.
PS. Nici măcar glucometrul sau testele de laborator nu măsoară direct glucoza din sânge ci reacția ei cu diferite substanțe.
Rapha24
Legend
Opțiuni
Ce om inteligent și înțelept poți fi măi omule bun ! Mă uimești aproape zilnic ! FELICITĂRI! MULȚUMESC DIN SUFLET!!!