Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Link to Windows

(Subiect creat la: 08-12-2024 05:15 PM)
761 Vizualizări
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Odată cu lansarea One UI 7, Samsung DeX nu va mai fi disponibil pentru PC/Laptop. Alternativa sugerată de către Samsung este Link to Windows.

Adăugarea și configurarea telefonului Samsung este foarte ușoară. Aveți nevoie doar de un cont Microsoft, apoi deschideți aplicația Phone Link în Windows și activați „Link către Windows” pe telefon, fie din panoul de notificări, fie din setări, de la dispozitive conectate.

Pașii pentru conectare îi găsiți aici:

https://www.samsung.com/ro/mobile/connected-experience/

sau aici:

https://support.microsoft.com/ro-ro/topic/link-c%C4%83tre-telefon-cerin%C8%9Be-%C8%99i-configurare-c...

După conectare, vom primi în Windows notificările și apelurile de pe telefon, și putem răspunde la ele direct de pe PC/laptop. Pentru apeluri, trebuie să fie activ Bluetooth atât pe telefon, cât și pe laptop.

image

image

Putem vedea, de asemenea, cele mai recente poze de pe telefon, dar acestea nu sunt la dimensiunea reală, ci micșorate la vreo 2 MP.

image

Pentru a folosi/copia pozele și documentele originale de pe telefon, putem deschide aplicația Galerie sau Fișierele mele și de acolo putem trage acele fișiere direct într-o aplicație de Windows sau în File Explorer.

Dar funcționalitatea care mi se pare mai utilă decât notificările este folosirea aplicațiilor de pe telefon direct în Windows. În funcție de resursele telefonului, putem deschide mai multe aplicații simultan, putem copia și lipi texte și poze atât între ele, cât și în celelalte aplicații de Windows. 

Pe S24 Ultra am deschis cinci aplicații simultan:

image

În momentul în care am deschis a șasea aplicație, a fost suspendată aplicația cea mai veche.

image

Deși până acum am folosit destul de des doar Samsung DeX în Windows, am rămas plăcut surprins cum funcționează Link to Windows, mai ales folosirea simultană a aplicațiilor, funcțiile de copy/paste și drag/drop care sunt foarte utile.

Practic, folosești toate aplicațiile de pe telefon ca și cum ar fi aplicații native din Windows.

Singurul lucru pe care mi l-aș dori în plus este redimensionarea ferestrelor, sau măcar posibilitatea de utilizare a lor în format orizontal. Din păcate, aplicațiile pot fi folosite doar în formatul vertical (portret) și cu raportul laturilor specific ecranului telefonului. Poate în viitor Samsung și Microsoft se vor axa mai mult pe Link to Windows (ținând cont că renunță la DeX pentru Windows) și va fi introdusă și această funcție.

În plus, spre deosebire de DeX, Link to Windows este disponibilă și pentru seria A.

22 Răspunsuri
Opțiuni
Multumim pentru ghidul util de informatii!🙏👏
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Sincer nu am folosit DeX niciodată, poate voi folosi link to Windows .
Întrebarea mea este conexiunea se face prin cablu sau wifi/Bluetooth?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Eu foloseam Dex pentru editare foto/ video pe laptop, dar cu aplicațiile de pe telefon.

Link to Windows folosește orice conexiune la internet pentru notificări (dacă activezi opțiunea să folosească și date mobile), și Bluetooth pentru apeluri. În cazul aplicațiilor face o proiecție a ecranului (de aceea acel raport al laturilor), dar nu una reală ci una virtuală (aplicațiile nu sunt pe ecranul telefonului și ecranul se închide, dar nu trebuie blocat). În specificații spune că se face doar în aceeași rețea wifi, dar merge și pe un PC conectat prin cablu în aceeași rețea cu telefonul.
Spre deosebire de DeX, prin cablu usb nu merge.
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Am înțeles , mulțumesc de informare
ovita86
Journeyman
Opțiuni
Salutare pe când va fi disponibil One Ui 7 pt s24 ultra în ro ??
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Doar după lansarea lui S25.
ovita86
Journeyman
Opțiuni
Pe bune doar în februarie...iară suntem ultima tara care primește update-u
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Atunci va fi disponibil la nivel global, nu doar în România.
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Unde ai citit că vom fi ultima țară care primește update-ul?
ovita86
Journeyman
Opțiuni
Pai dacă vom primii update-u doar la sfârșitul lui ianuarie nu suntem printre ultimele tari ??
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Observ ca esti utilizator nou pe forum. Ai avut macar curiozitatea sa cauți un pic pe platforma? În fiecare zi se întreabă "cand vine One UI 7".
One UI7 este in versiunea Beta acum pe S24. Abia dupa lansarea lui S25, cel mai probabil va fi lansata si versiunea stabila One UI 7 pe S24, la nivel global.
Cand ai primit tu update pe S24U printre ultimele țări?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
S25 va fi primul telefon care primește versiunea finală One UI 7. Apoi o să primească S24. Oriunde în lume. Deci vom fi ultimii după cine? Nicăieri nu o să fie disponibilă versiunea finala până atunci.
ovita86
Journeyman
Opțiuni
Pai pana acum poate au venit update-urile la timp doar ca acum din păcate doar anumite tari au beneficiat deja de One Ui 7 și alte tari primesc abia după 2 luni deci de aceea am afirmat...
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Se numește Beta ce este acum și este disponibil în câteva țări, la nivel global. Versiunea live va fi lansată global cand se va termina versiunea Beta.

Edit: Beta este versiunea de testare
ovita86
Journeyman
Opțiuni
Sănătoși sa fim dar totuși era frumos inclusiv beta sa fi venit pt toată Europa...
Lianu
Pioneer
Opțiuni
Pentru MacOS nu există nicio alternativă, este ?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Crezi că ar vrea Apple alte telefoane în ecosistemul lor? 🙂

Phone Link este dezvoltat de către Microsoft. Iar Link to Windows este implementarea făcută de către Samsung în parteneriat cu Microsoft.

Deci pentru a exista ceva asemănător și pe Mac, ar trebui să fie implementat de către Apple.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Utilizarea contului Microsoft nu cred că este mai puțin sigură decât utilizarea conturilor Samsung și Google. Multă lume folosește sincronizarea pozelor cu OneDrive , dar și multe alte servicii Microsoft. În plus serviciile Microsoft sunt folosite inclusiv de către companii și chiar în instituțiile guvernamentale.
Link to Windows nu este doar pentru copiat poze. Așa cum am spus, pentru mine partea cea mai interesantă de la el este utilizarea aplicațiilor telefonului pe PC. Iar față de Samsung Dex unde practic ai un fel de RD, aici le folosești ca și cum ar fi pe PC și se integrează perfect cu aplicațiile din Windows.
Singurul lucru care îmi lipsește este doar redimensionarea ferestrelor (schimbarea raportului laturilor).
Eu folosesc contul Microsoft peste tot pe laptopuri, și aplicația Outlook pe toate dispozitivele, pentru e-mail, deci din start au deja acces la datele și fișierele mele. Sunt mulți care folosesc SwiftKey (și eu am folosit-o în trecut).
Dar fiecare folosește ceea ce îi oferă mai multă încredere, sau i se pare mai util. Important este că avem opțiuni.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Doar aplicatia din Windows nu o sa mai aiba suport si nu o sa mai functioneze cu One UI 7. In telefon functionalitatea ramane in continuare si poate fi folosita cu un TV sau monitor si dupa actualizare.

ValiD
Voyager
Opțiuni
Am testat puțin și eu phone link și pare ca merge mai bune decât samsung dex pe pc. Are un singur neajuns , nu poți face full screen la aplicații. Sau eu nu am reusit asta.