Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Ce sunt actualizările de Sistem Google Play și cu ce ne ajută?

(Subiect creat la: 29-03-2023 10:19 AM)
1149 Vizualizări
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salutare comunitate!

Am tot văzut pe comunitate diferite postări legate de Google Play System Updates și am zis să scriu un mic articol despre aceste actualizări pe care le trimite chiar Google pe telefoanele noastre.

Trebuie să recunosc că habar nu am avut despre ce fac exact și cât de importante sunt, până nu m-am documentat puțin.

ElfStone_0-1680074205614.png

ElfStone_1-1680074205621.png

O dată cu trecerea la Android 10, Google a decis să implementeze aceste actualizări de tip modular.

A creat 12 module de bază separate care pot fi actualizate de către Google fară să mai fie nevoie că aceste actualizări să fie trimise o dată cu actualizările de sistem (cele care conțin și patch-urile de securitate spre exemplu).

Proiectul s-a numit Mainline și puteți citi mai multe despre el online. O simplă căutare pe Google după “Project Mainline” va afișă multe articole care detaliază ce a făcut Google cu acest proiect.

Actualizările de sistem Google Play adresează și ele la rândul lor probleme legate de securitate însă nu fac același lucru pe care îl fac actualizările de sistem care actualizează patch-ul de securitate.

Orice dispozitiv care are cel puțin Android 10 poate primi actualizări Google Play, indiferent de nivelul patch-ului de securitate pe care îl are dispozitivul.

Dacă un dispozitiv nu mai primește actualizare de sistem sau a fost trecut pe un plan de actualizări bi-anul sau chiar mai rar, atunci când apare un risc major de securitate care afectează unul din modulele care pot fi actualizate de către Google, acel dispozitiv va primi o actualizare de sistem Google Play și va fi protejat fară să fie nevoie să primească o actualizare de sistem.

De ce anumite modele de telefoane nu primesc aceste actualizări în același timp peste tot, încă nu stiu și nici nu am găsit nimic online legat de asta. Este posibil ca anumite actualizări să fi fost create special pentru anumite zone sau anumite dispozitive, dar nu stiu exact.

Daca aflu, o să actualizez acest articol cu informația respectiva 🙂

Inițial au fost 12 module dar numărul lor a crescut cu fiecare versiune noua de Android.

În momentul de față sunt 25 de module pe care Google le poate actualiza prin Google Play.

Lista lor o puteți vedea mai jos și fiecare nume de modul duce direct la Google unde puteți citi despre fiecare în parte (dacă apăsați pe numele modulului):

Module Name

Package Name

adbd

com.google.android.adbd

Android Neural Network API Runtime

com.google.android.neuralnetworks

Captive Portal Login

com.google.android.captiveportallogin

Cell Broadcast

com.google.android.cellbroadcast

Conscrypt

com.google.android.conscrypt

DNS Resolver

com.google.android.resolv

Documents UI

com.google.android.documentsui

ExtServices - APK

com.google.android.ext.services

ExtServices - APEX

com.google.android.extservices

IPsec/IKEv2 Library

com.google.android.ipsec

Media Codecs

com.google.android.media.swcodec

Media Framework Components

com.google.android.media

Media Provider

com.google.android.mediaprovider

Module Metadata

com.google.android.modulemetadata

Network Stack Components

com.google.android.networkstack

Network Stack Permission Configuration

com.google.android.networkstack.permissionconfig

Permission Controller - APK

com.google.android.permissioncontroller

Permission Controller - APEX

com.google.android.permission

SDK Extensions

com.google.android.sdkext

Statsd

com.google.android.os.statsd

Telemetry Train Version Package

com.google.mainline.telemetry

Tethering

com.google.android.tethering

Time Zone Data

com.google.android.tzdata

Time Zone Data 2

com.google.android.tzdata2

Wi-Fi³

com.google.android.wifi

Noutăți în actualizările de sistem Google:

https://support.google.com/product-documentation/answer/11412553?hl=ro&ref_topic=11273470

Aflați mai multe despre serviciile Google Play:

https://support.google.com/android/answer/10546414?hl=ro

11 Răspunsuri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni

Hello, 

Foarte interesant articolul! Nu prea am dat importanță la aceste actualizări, dar uite ca sunt foarte utile. 🙂

Deea2003
Black Belt 
Opțiuni
Mie apare 01 noiembrie 2022😅 și recent I am dat updates și încă apare sper doar sa fie bine
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
E ok, stai liniștită. Când e ceva urgent de trimis o să primești și tu.
Deea2003
Black Belt 
Opțiuni
😊 mulțumesc
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Din pacate nu stiu unde sa intru sa verific 😞
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Ce anume vrei sa verifici?
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni

Ce anume nu știi sa verifici? 

0 Aprecieri
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Sa nu râdeti . Unde gasesc optiunea de a verifica acel update . Adica in store sau in telefon....
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Aaaaa.
Settings, about phone, software information și ai acolo sus Google Play System Update.
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
:)) de vreo 3 ori am intrat acolo :))
Sunt putin "obosit" ceva suplimentar la servici si nu imi lucreaza toate pinioanele.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Eh, stai liniștit, nu știe nimeni toate opțiunile și setările existente pe un telefon 🙈