Ca si acoperire pot spune ca acum mai multi ani (prin 2003-2007), Vodafone statea foarte bine in special prin Transilvania iar Orange era rau de tot. Acum s-au mai schimbat lucrurile si Orange a extins acoperirea si cel putin in orasele mari cum spui dar si pe drum, semnalul este foarte bun. La Vodafone am avut surprize sa mi se intrerupa (de ex pe Valea Oltului intre Bucuresti si Sibiu).
Din punctul de vedere al serviciilor si acoperirii oricum Orange si Vodafone sunt liderii. Restul doar incearca cu greu sa "fure" clienți prin oferte care mai de care mai ieftine. Pret mic nu inseamna si servicii bune. Degeaba costa 1 euro abonamentul daca nu vorbesti decat cu mama, tata si vecinu Ghiță... Toti cei pe care ii stiu cu cartele/abonamente de Digi, Telekom etc au probleme atunci cand suna sau sunt apelati din alte retele. Probleme cu semnalul, infrastructura care nu face fata numarului mare de clienti (vezi Digi care a venit cu oferte sa ia toti telefoane și abonamente ieftine d.upa care nu face fata la cati clienti sunt intr-o celula).
Este mult de discutat, parerile difera de la om la om sau de la zona la zona dar in general Orange si Vodafone sunt operatorii de telefonie mobila cei mai buni la momentul actual. Orange are mai bine dezvoltata zona de business si de servicii, Vodafone sta si el bine dar ar mai avea de lucru din ce observ. VoLTE si. VoWiFi au doar Orange, Vodafone si Digi restul pauza. 5G cu picatura la Orange si Vodafone...se pare ca picatura e un pic mai mare la Orange ca si viteza