Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Backup Onedrive

(Subiect creat la: cu 3 săptămâni în urmă)
144 Vizualizări
Pog2108
Pioneer
Opțiuni
Folosește cineva Onedrive pentru backup fotografii de pe telefon?
Eu folosesc prin opțiunea de backup din aplicația Onedrive (am abonament Microsoft 365 Family), nu prin link cont Samsung și cont Microsoft (opțiunea din Galeria Samsung).
Am observat ca după backup, pozele din Onedrive sunt reduse calitativ și cu dimensiune mai mica.

Dacă folosiți soluția aceasta de backup :
- cum pot seta ca pozele sa fie salvate la calitatea originala în Onedrive?
- link conturi Samsung și Microsoft în galerie ar putea fi soluția? Ce presupune acest link, având în vedere că am deja cont paid?

Dacă nu folosiți Onedrive, ce folosiți pt backup poze si documente? Care sa funcționeze și pe computer?

Mulțumesc mult 

1 Soluţie
Soluţie
Rapha24
Mastermind
Opțiuni
Dacă observi o reducere a calității fotografiilor după backup în OneDrive, acest lucru ar putea fi cauzat de setările de sincronizare sau de modul în care aplicația gestionează fișierele pentru a economisi spațiu sau trafic de date. În mod normal, OneDrive nu ar trebui să reducă calitatea fișierelor foto, însă unele opțiuni de economisire a spațiului sau datei ar putea afecta dimensiunea fișierelor.

Răspunsuri la întrebările tale:

1. Cum pot seta ca pozele să fie salvate la calitatea originală în OneDrive?

Verifică în aplicația OneDrive setările de backup și asigură-te că opțiunea de încărcare la calitate maximă este activată. În aplicație:

Mergi la Settings > Camera Upload și verifică dacă este bifată opțiunea de încărcare la calitate maximă (dacă există).

Dacă folosești rețele mobile pentru backup, uneori acestea pot limita dimensiunea fișierelor. Dacă poți, configurează-ți backup-ul doar prin Wi-Fi.

2. Link conturi Samsung și Microsoft ar putea fi soluția?

Link-ul dintre contul Samsung și Microsoft în Galeria Samsung poate permite sincronizarea nativă a pozelor din Galeria telefonului direct cu OneDrive. Avantajul este că Samsung asigură o integrare directă, ceea ce ar putea ajuta la păstrarea calității originale, însă aceasta variază în funcție de modelul telefonului și versiunea aplicației Samsung Gallery. Cum ai deja un cont plătit, conectarea celor două conturi ar trebui să funcționeze fără probleme și fără costuri suplimentare.

3. Alternative pentru backup de poze și documente care să funcționeze și pe computer:

Google Photos oferă stocare la calitate originală pentru anumite abonamente Google One și are aplicație de desktop.

Dropbox permite și el backup automat de pe telefon și sincronizare cu desktopul, dar necesită abonament pentru spațiu extins.

Amazon Photos (dacă ai abonament Amazon Prime) oferă backup nelimitat pentru fotografii la calitate originală și poate fi folosit pe desktop și mobil.

Pentru tine, varianta Samsung–OneDrive ar putea fi cea mai simplă, păstrând totodată calitatea imaginilor intactă.

Vizualizare soluţie în postul original

1 Soluţie

17 Răspunsuri
Soluţie
Rapha24
Mastermind
Opțiuni
Dacă observi o reducere a calității fotografiilor după backup în OneDrive, acest lucru ar putea fi cauzat de setările de sincronizare sau de modul în care aplicația gestionează fișierele pentru a economisi spațiu sau trafic de date. În mod normal, OneDrive nu ar trebui să reducă calitatea fișierelor foto, însă unele opțiuni de economisire a spațiului sau datei ar putea afecta dimensiunea fișierelor.

Răspunsuri la întrebările tale:

1. Cum pot seta ca pozele să fie salvate la calitatea originală în OneDrive?

Verifică în aplicația OneDrive setările de backup și asigură-te că opțiunea de încărcare la calitate maximă este activată. În aplicație:

Mergi la Settings > Camera Upload și verifică dacă este bifată opțiunea de încărcare la calitate maximă (dacă există).

Dacă folosești rețele mobile pentru backup, uneori acestea pot limita dimensiunea fișierelor. Dacă poți, configurează-ți backup-ul doar prin Wi-Fi.

2. Link conturi Samsung și Microsoft ar putea fi soluția?

Link-ul dintre contul Samsung și Microsoft în Galeria Samsung poate permite sincronizarea nativă a pozelor din Galeria telefonului direct cu OneDrive. Avantajul este că Samsung asigură o integrare directă, ceea ce ar putea ajuta la păstrarea calității originale, însă aceasta variază în funcție de modelul telefonului și versiunea aplicației Samsung Gallery. Cum ai deja un cont plătit, conectarea celor două conturi ar trebui să funcționeze fără probleme și fără costuri suplimentare.

3. Alternative pentru backup de poze și documente care să funcționeze și pe computer:

Google Photos oferă stocare la calitate originală pentru anumite abonamente Google One și are aplicație de desktop.

Dropbox permite și el backup automat de pe telefon și sincronizare cu desktopul, dar necesită abonament pentru spațiu extins.

Amazon Photos (dacă ai abonament Amazon Prime) oferă backup nelimitat pentru fotografii la calitate originală și poate fi folosit pe desktop și mobil.

Pentru tine, varianta Samsung–OneDrive ar putea fi cea mai simplă, păstrând totodată calitatea imaginilor intactă.

Pog2108
Pioneer
Opțiuni
Salut
- nu am găsit o astfel de opțiune nici in aplicația Android, nici in cea web
Am folosit și date mobile pt backup. M-am gândit și eu ca asta ar putea fi problema și am revenit la wifi only - pare ca tot la dinensiune mai redusa le salvează.
O sa încerc și varianta cu link al conturilor.
Din păcate la Microsoft nu reușesc sa fac un chat direct (deși am abonament platit), iar pe forumul dr utilizatori dau soluția de a merge în setari (nu sunt primul care are problema se pare), deși nu exista o astfel de opțiune.
Merci mult pt raspuns
Rapha24
Mastermind
Opțiuni
Cu drag! Poți să dai acceptare soluție în caz că vrei și consideri că te-am ajutat !😊🙏
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Hei, @Rapha24 ,

Felicitări pentru răspunsul tău documentat și complex și pentru faptul că a fost acceptat drept soluție. Ține-o tot așa!

AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Deci până la urmă soluția propusă de AI nu a rezolvat problema din câte înțeleg?
Pog2108
Pioneer
Opțiuni
Despre care soluție AI spui?
Am încercat varianta cu conectare conturi, dar mi-a dat eroare, poate pt ca am deja activata backup din app Onedrive.
Ideea este ca diferenta de dimensiune este mica (pana în 1-3 MB in general). Nu îmi dau seama de la ce vine, dar la unele poze e vizibila diferenta de calitate și am început sa investighez.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Dar unde vezi pozele? Le descarci înapoi sau le vezi în Chrome?
Pog2108
Pioneer
Opțiuni
Vezi mai jos
Direct în app Onedrive pe telefon
Pog2108
Pioneer
Opțiuni
Acum m-am prins cu AI 😂
BogdanDanielS
Pathfinder
Opțiuni
si eu folosesc onedrive pentru poze...pentru ca le pot vedea in galerie...si pozele se incarca la calitatea maxima...
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Unde vezi pozele din OneDrive? În browser? Dacă da, vezi dacă nu există o opțiune pentru a vedea poza originală și nu un preview.
Din tot ce am găsit pe net nu există nicio informație că ar modifica pozele. Doar la vizualizare în browser (Chrome).
Pog2108
Pioneer
Opțiuni
Nu, în app Android
M-am uitat și în browser, dimensiunea e aceeași ca în app.
Cum ziceam mai sus, diferenta e mica, nu pare nici măcar ca o compresie.
Pe forum Microsoft mai sunt unii care menționează reducerea asta, cu răspuns aiurea de la alți useri - sa seteze incarcare la dimensiunea originala (nu exista aceasta setare).
Și nu am văzut în browser opțiunea de vizualizare original
Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
Eu folosesc one driver la versiunea de bază adică cea neplătită și nu văd deosebirea să ni se micșoreze pozele sau calitate dezastruoasă mi se descarcă automat prin sincronizare cu contul de la Samsung în direct în one driver la calitate maximă depinde și de setările care le ai făcute la une driver și eu știu de telefon
3Merlin
Maestro
Opțiuni
Dragule,
E mare (cât rusia...) diferența dintre OneDrive (un singur disc virtual) și One Driver (un singur șofer... de tanc).
Îți recomand să-l angajezi pe Copilot, cu jumătate de normă...
😉
. . . - - - . . .
Oferă cât mai multe detalii relevante ...
Împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru problema ta.
Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
😂😂 nu înțeleg aluziea știu că ai ul meu a mâncat din litere că i am pus foame dar să înțelege ce am spus m am referit la pune draiver cel de la Microsoft care i cu totul altceva De ce spui tu și ce e cu Rusia aia că nu înțeleg vrei să mi pare rău că ne cunoaștem.?
3Merlin
Maestro
Opțiuni
Păi tocmai AIa e (...¹), că nu ne (re)cunoaștem...
Datorăm aceasta faptului că ne ascundem (...²) după deget, adică folosim (...³).
Facem asta pentru a supraviețui într-o societate bolnavă, în care (...⁴) sunt terfelite și doar profitul contează.
Acum pricepuși?!
😉
Legendă:
(adică explicarea simbolurilor folosite)
(...¹) = problema;
(...²) = adevărata față (identitate);
(...³) = măști.
(...⁴) = valorile perene
. . . - - - . . .
Oferă cât mai multe detalii relevante ...
Împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru problema ta.
0 Aprecieri
Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
😂😂😂
0 Aprecieri