Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Avantajul telefoanelor cash VS Telefoanelor la abonament

(Subiect creat la: 22-02-2023 02:29 AM)
2132 Vizualizări
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Salut, cum preferați sa cumpărați un telefon cu banii cash sau telefon luat cu abonament care dintre aceste doua variante.preferati. și care sunt avantajele.sau dezavantajele.lor?
25 Răspunsuri
cdi12
Big Cheese
Opțiuni
Este mai mult o chestie de preferință decât de avantaje/dezavantaje.
Dacă "discuți" cu operatorul aproape sigur vei obține o oferta in care prețul abonamentului + prețul telefonului este mai mic sau maxim egal cu prețul la liber. Si in cazul acesta de ce nu, in aceeasi bani primești telefon si beneficiile abonamentului.
Bine, nu este valabil la Digi, ei nu au oferte de genul.
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Nu tot timpul merita sa iei telefon pe abonament îți cer avans aberant de mare de exemplu am făcut ieri simulare pentru un s23 mi-a cerut avans pe site 3000 ceva de lei cu abonament smart plus 25 și rata undeva la 140 lei
0 Aprecieri
cdi12
Big Cheese
Opțiuni
Cred ca nu te-ai uitat cum trebuie, tocmai am făcut acea simulare, 3370 nu este avans ci prețul pe care il vei plăti in 2 ani, Orange nu cere avans.
Final 140x24=3370 + abonamentul de 25 euro.
Anyway, daca faci un calcul cu un abonament de 10 euro vei iesi mai bine, excepție daca nu ai nevoie de beneficiile incluse în cel de 25.
La ab. de 10, rata este 170 lei, înseamnă un preț final abonament 24 luni + telefon de 5280 lei.
La cel de 25: 6370 lei la finalul celor 24 luni.
Adevărat, la momentul actual prețul imi pare mare, daca luai la precomanda mai aveai un discount de 700 ron dat de Orange, ai fi ieșit mai bine decât la liber.
Si aici vorbim doar de preturi afișate, daca negociezi cu ei destul de sigur obții ceva reduceri suplimentare.
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Prefer sa cumpăr telefon.ori pe final.de an ori la început de an următor cu bani jos la Suma 3000 lei :smiling-face: din altex și nu ma complic cu rate sau pe abonament ce am pe abonament e doar nr meu smart 20 plus redus 50%
0 Aprecieri
cdi12
Big Cheese
Opțiuni
Tu ai zis de rate!
Abonamentul oricum il plătești, indiferent de unde iei telefonul, in cazul tău dai 240 euro in 2 ani degeaba.
La Altex s23 este 4200, vei ajunge la un preț final, abonament + telefon de 5400 lei.
Daca luai s23 la precomanda de la orange plăteai sub 3000 lei telefonul + abonament si ajungeai in final la maxim 4200.
Adică cat este la liber la Altex!
Trebuie doar sa iei in calcul toate variantele. Sau sa nu conteze partea financiara si atunci nu-ți mai bați capul, iei de unde vrei, cum vrei.
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Nu voi lua nici de cum un telefon nou apărut în primele zile de la apariție.
0 Aprecieri
ItsJohnny
Pioneer
Opțiuni
Salut !
Prefer sa cumpar cash telefonul.
Parca nu e al meu cand il cumpar la abonament🤣🤣 . O alta chestie interesanta in 2017. 2 telefoane J7 2017 , 1 cumparat de la Samsung direct si 1 luat la abonament de la telekom. Cel de la samsung era facut in alta tara. Acum nu stiu daca mai e asa
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Eu sunt pe principiul cumpăr cu banii cash ce e sigur e sigur și plătesc doar abonament și atât
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Eu l-am luat cash la precomanda S23 Ultra.Oferta de la operator nu mi-a plăcut,chiar dacă mi-a expirat contractul cu ei. Făcând un calcul,valoarea telefonului era mult mai mare decât la liber..Oricum exista avantajul sa îl cumperi în rate + valoarea abonamentului.Deci nu ii dai toți banii o data..Daca eventual îl cumperi la liber ,dar faci rate pentru el,ajunge tot asa sa ajungă mai mult decât valoarea lui.Pana acum tot la liber mi-am cumparat telefoanele.Nu stiu dacă mai sunt codate telefoanele în rețeaua respectiva daca sunt cumpărare prin abonament?
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Un telefon tot timpul la operator a fost și va fii mai scump de oarece ei nu au interesul sa ți-l vanda la liber ci la abonament sa te tina la ei în rețea telefoanele Pot avea preț și cu 1000 de lei în plus la operator decât magazinele de retailar. la un Samsung A53 pe altex e 1580 lei pret și la Orange același telefon vreo 2000 lei parca și au cerut avans 1400 lei pentru el și abonamentul pe 2 ani cea? Ce e foarte mult sa dai avans jumate din valoarea telefonului
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Bună back în România este o Gluma și la telefoane.si la electrocasnice de exemplu dacă duci un telefon la Orange stricat sau funcțional ei îți fac reducere semnificativa foarte puțin
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Cash, evident. Eventual rate fixe, pe 1 sau 2 ani pentru un dispozitiv "la liber".
Varianta cu operatorul este "frecție la vânt" deşi se precizează că anumite servicii sunt garantate doar pentru terminalele cumpărate de la ei.
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Pai când am făcut abonamentul 5G nu mi l-au activat pe loc 5G am sunat la ei după săptămână la Orange ca nu merge 5G zic an s21plus și abonament smart20 redus 50% dar ma întreabă aia de unde ați luat telefonul ii spun din Altex și ea de acolo zice a știți ca dacă nu ați luat telefonul din Orange shop mi-a dat de înțeles ca nu ar avea obligația sa-mi activeze 5G pe abonament ca terminalul nu e achiziționat din Orange shop și eu când am.auzit i-am amenințat cu rezilierea contractului și plângere la anpc și aia imediat a schimbat atitudinea
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Serviciile 5G se furnizează prin tipul de abonament, condiția este să ai un dispozitiv compatibil, un SIM din generație nouă care oferă anumite facilități şi atât.
Nu cred că pentru un terminal cumpărat de la ei or fi undele 5G mai slim şi mai sprintene şi obții rezultate mai bune.
Smartphonurile mele sunt la liber,
eu am abonament atât la Orange cât şi la Vodafone. Au servicii foarte bune ambele companii, trebuie doar să ştii exact ce te avantajează şi să ai abilitatea unei negocieri benefice pentru tine ca abonat.
La Orange am exact abonament ca şi tine, cel cu 5G (Smart 20 plus, 50% reducere).
La Vodafone tocmai am prelungit contractul reducând abonamentul de la 6 euro pe lună la 5 euro, fără a pierde vreun beneficiu.
Am şi 5G, chiar dacă SIM-ul este momentan pe un smartphone care are doar 4G.
Asta am.
Business Red Infinity Confort Screenshot_20230222_095857_My Vodafone_1000004696.jpg
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Au tot felul de agenții la call center care habar nu au ce fac am.intalnit asa care a vorbit pe un ton iritant .
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Aşa este. Cei de la call center nu au întotdeauna cunoştințe tehnologice.
Dar amabilitatea ar trebui să fie impusă prin natura job-ului, măcar atât.
Vodafone îl are pe TOBI, asistentul digital care în funcție de natura problemei/solicitării te poate redirecționa spre cine trebuie.
Este "băiat bun"...nu îşi pierde calmul. 😄
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Eu sunt satul de Toby, sau de Andreea ei îți dă informații generale nu ce ai nevoie
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Mie mi-a redus abonamentul de la 15 euro la 5 euro pe luna,tot la Vodafone..si am tot nelimitat și internet 5G si minute naționale și roaming
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Păi cam asta ar trebui să facă toți.
Negociezi cu ei pentru un abonament bun la un preț bun. Că eu sunt client foarte vechi, nu de ieri. Am negociat acum ceva ani un abonament care m-a avantajat în acea vreme( bazat mai mult pe voce/sms că nu mă interesau atunci datele mobile) de îmi era şi jenă să plătesc factura în showroom.
Părea că au ei să-mi dea bani mie, nu eu lor. 😄
Alte vremuri...
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Am negociat, nu m-am lăsat 😅🙂
0 Aprecieri