Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Comparatie Samsung/Huawei

(Subiect creat la: 25-08-2024 08:21 PM)
727 Vizualizări
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Im back!!😂😂 doar pentru a face o mica comparatie intre doua telefoane de *top*
Inainte sa aruncati cu hate, acest topic este in special, pentru cine cauta o alternativa la Samsung 😂😂
Pana acum cateva zile am folosit un flip5, in urma unei lipse de comunicari intre subscris si Samsung am renuntat la flip si am achizitionat un Pura
Nu fac reclama, nu ma intereseaza

12ram/256 intern...procesor kirin, care in antutu scoate aproape de milion, clar sub flip5

Baterie: de la 0 la 100% in nici 30 de minute, demonstrat la prima incarcare. Am lasat telefonul sa se inchida dupa care l-am bagat la incarcat. Se incarca uimitor de repede
Vine cu incarcator fast charge 66w (Samsung nu mai ofera nici incarcator normal)
Camera : comparat cu s24 si flip5, din punctul meu de vedere cu mult peste. Nu folosesc filtre, fac poze normale..nu stiu sa editez. 
Procesor: m-am jucat pe un xiaomi cu snapdragon 3 si nu am sesizat diferente. 
Xiaomi la utilizare iti lasa o impresie de forta bruta, pura ceva mai elegant, soft optimizat
Desi in antutu sunt diferente de scor.. nu am simtit lag, nu agata, nu simti ca este kirin
Un alt plus...face unlock imi pare mai rapid decat face id-ul unui iphone 15. 
Un minus...fingerprint-ul din ecran pare mai lent decat fingerprint-ul de pe flip5 (posibil sa fie folia de vina)
Sistem de operare: multi evita deoarece nu ai google nativ, eu nu am simtit nevoie. Am instalat fara probleme youtube, netflix, gmail, etc....
Pachet..contine husa, incarcator fast charge, cablu usb

Nu vreau sa conving pe nimeni sa cumpere...nu ma intereseaza acest aspect!!!
Pur si simplu am vrut sa subliniez ca sunt alternative, poate mai bune decat Samsung la niste preturi mult mai mici.

PS va spun si despre watch 4pro space edition daca vreti😂😂😂

Concluziile le trageti voi!! Din punctul meu de vedere alegerea a fost una buna. 

18 Răspunsuri
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Nu se compară cu Samsung ! Am avut un Huawei Note 8 Pro. Ținea bateria și 2 zile folosit intens,însă meniul lasă de dorit...Am avut și iPhone ,nu spun ,sunt bune...un minus era că nu puteai sa îl personalizezi sau sa descarci anumite aplicații..erau contra cost. Deci .. Samsung !
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Xiaomi Redmi Note 8 Pro scuze...Dar tot susțin că nu are meniul de la Samsung
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Gusturile nu se discuta...cum ai spus și tu !
Mădălina_
GrandMaster
Opțiuni
E ca și cum ai compara două feluri de mâncare: una gătită cu dragoste acasă și una luată de la fast-food. Evident, gustul e diferit, la fel cum și opiniile oamenilor sunt diverse.
Telefoanele Samsung sunt o alegere excelentă, din experiența mea personală.
GalaxY_S_
Troubleshooter
Opțiuni
Corect, Samsung sunt cele mai ușor de utilizat. Am în familie care au Huawei, unii au și Xiaomi. Am încercat să umblu pe ambele, dar mi se pare meniul ciudat. Probabil pentru că sunt învățat cu Samsung de foarte mulți ani. Până să am Samsung, am avut tot felul de telefoane: Nokia 3310, 3410 și multe alte modele. Apoi am avut Motorola, Samsung Dala pe șină cu butoane. Bune telefoane erau în trecut și ținea bateria zile bune. Dar cu Samsung am început de la S3 încoace și numai cu Samsung am mers înainte. Samsung are cel mai cool meniu și sistem de operare.
GalaxY_S_
Troubleshooter
Opțiuni
Corect asta
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Daca te plictisesti il poti personaliza de nu il mai recunoști...nu este motiv sa schimbi modelul de telefon pt asta

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
OneUI ca interfata, este considerata cea mai buna dintre toate si cea mai rapida (poate cu exceptia celei Google native de pe Pixel)....a trecut mult de la TouchWiz si a evoluat.

Da, cand schimbi brand-ul, simti ca ai un cu totul alt telefon...unul ieftin. Sunt extrem de putine modele care ma atrag ca si design mai mult decat S24U si cu atat mai mult din punctul de vedere al interfetei.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Nu e corecta comparatia. Compara telefonul respectiv cu S24Ultra si te asigur ca altfel o sa stea lucrurile.
Fiecare e libera sa aleaga ce doreste, clar, insa Flip nu este telefonul de top de la Samsung, din punctul meu de vedere! 🙂

GalaxY_S_
Troubleshooter
Opțiuni
Părerea mea este că telefoanele Samsung din seria Flip și Fold sunt mai mult de design, dar nu se apropie nici pe departe de performanța seriei S. Seria S este prima de la Samsung, care a debutat încă de la S1 și a urcat ușor-ușor până la performanța de azi. Celelalte serii, A, M, Z, J și care or mai fi, nu se compară cu seria S. Dar și seria Z este cam piperată la bani, dar nu este ca un S de top.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Asta ai văzut pe tiktok, sau e analiză personală? Văd că îți faci norma de comentarii pe la fiecare 🤣.
Și acum explicațiile. Chiar dacă ai același procesor, nu ai nici pe departe aceeași răcire și asta contează foarte mult în sarcină. Chiar tu spuneai ieri asta 🤣.
Iar la camere e cu totul altă poveste. Niciun alt telefon din seria S sau Z nu are camerele lui Ultra. Și nu e vorba doar de rezoluție ci de senzor și obiectiv.
Că tot susții alte mărci nu e nicio problemă. Toți folosim și alte mărci (garantat), dar tu le folosești? Adică atunci când tot zici de un telefon sau altul, ai folosit un S24 Ultra sau alt model recent din seria S sau Z, sau un Huawei Pura 70 Ultra? Și asta așa o vreme mai bună (nu doar în magazin) să poți să îți dai seama ce merge, ce nu merge.
Te asigur că în momentul în care scrii un comentariu în care ne arăți diferența obiectivă și argumentată între oricare două telefoane (nu scoruri discutabile de pe dxomark, sau teste sintetice), indiferent care iese mai bun, o să te aplaud. Până atunci să știi că doar numărul de comentarii nu te ajută la nimic.
Iar în legătură cu susținerea brandului Samsung, nu cred că îți trebuie mare putere de înțelegere să pricepi că majoritatea celor de aici, sunt aici pentru că le place. Samsung și nu altă marcă. Doar tu se pare ca te-ai rătăcit aici umblând între Apple și mărcile chinezești, unele fiind prea scumpe probabil, celelalte prea slabe în zona midrange. Nu știu, zic și eu.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
În mare, în ocean tot aia e. Nu ai folosit niciunul dintre modelele despre care se vorbește în general pe aici, nu înțelegi care este diferența de funcționalitate între două modele de telefoane (de implicațiile tehnice nu mai vorbim), compari tot timpul mere cu nuci, că deh, tot fructe sunt.
PS. Comentariul precedent l-am dat ca și răspuns la un comentariu aleator din multele pe care le ai, dar se referă la tot ce scrii în general de luni bune încoace. Cum am mai spus, hai cu comentarii obiective, cu lucruri testate și înțelese de tine, la subiect, și o sa fii apreciat. Nu am nimic personal cu tine, dar cred că ajunge câte comentarii pe lângă subiect ai scris, ca să nu vorbesc că au mai mult scopul de a provoca șiruri nesfârșite de alte comentarii.
ixulescu
Hotshot
Opțiuni
Salut,

Imi pare bine ca exista concurenta pe piata si chiar ai de unde alege.....ce zici de Pixel ?

Pura sta bine pe poze si cam atat, am vrut si eu sa.l incerc pe Pura Ultra dar am vazut multe pe youtube si se pare ca Kirin-ul acela e ceva mai slab, se compara cu un SD gen1 si am zis ca nu are rost sa ma intorc in timp acum 3 ani .
Fac poze mai rar si pot trai si cu S24U .....mai ales ca pierd multi bani la revanzarea lui.

As incerca acum Pixel pro XL dar la cat costa si ce procesor are.....zic pass deocamdata .
adryan80
Voyager
Opțiuni
Înțeleg! Tu nu faci o comparație aici, tu pur și simplu lauzi telefonul tău, Pura. E de înțeles, îți place ce ai cumpărat. Acum să trecem la subiect.
Să ne întoarcem câțiva ani în urmă, când Huawei avea Google preinstalat. Îmi aduc aminte că Huawei P30 era cât un Samsung S8 sau S9 Plus, nu știu exact care dintre ele. Ca să nu piardă față de concurență, au scăzut prețurile, de unde rezultă și prețurile acum mai mici la telefoanele Huawei de top.
Să știi că la o cameră contează foarte mult și aplicația dedicată. Când ai avut Samsung, ai încercat aplicația GCam pentru camera foto?
Nu putem compara un Kirin cu Snapdragon, chiar dacă pe moment tu nu ai observat diferențe.
P.S.: Da, sunt fan Samsung și acesta nu este un hate. Felicitări pentru achiziție!
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Pura 70 Ultra a facut ceva valuri si s-a dovedit un "fasss''...exista tel mai bune cum e Xiaomi 14 Ultra...si la care nu trebuie facute "ocolisuri" ca sa ai servicii Google.

Si ceva ce este "bummer" pt mine, nu are support de Android Auto....si la un tel care costa atat da, vreau sa aiba de toate iar AA este pt mine obligatoriu.

In concluzie, nu e nici WOW nici mai bun decat un S23 Ultra sau S24 Ultra....si nici mai ieftin. Costa 7400 lei oficial, este 7000 la Altex si pe net, iar un S24 Ultra, tot la Altex, este 5900 deci cu 1100 lei mai ieftin. (sa ne uitam si cat e un S23 Ultra?)

https://www.gsmarena.com/huawei_pura_70_ultra-review-2700p6.php

P.S. Nici eu nu vreau sa conving pe nimeni...

Vlad1981
Legend
Opțiuni
Să renunti la Samsung din cauza unei amărâte de comunicări si să treci la milogii de la Huawei e ceva
Ductilul
Helping Hand
Opțiuni
Huawei face niste super telefoane cu super camere! Au incercat americanii sa le dea fatala dar cumva, au fandat si continua sa uimească. Bravo lor. Nu sunt adeptul bolsevismului tehnologic, de genul ca X este telefonul suprem (de regula ca-l am eu) iar restul sunt deșeuri, asa ca demersul lui @alvv îl sustin. Nu-i nimic rău in a observa ce fac si alții si de a judeca, dar fara patima ci doar cu argumente. Pana una-alta, Huawei inoveaza si experimentează la greu, in timp ce alții, cu pretentii de altfel, stau la masă, sparg semințe își dau cu parerea si se copiaza intre ei.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Chiar ne doream sa ne povestească cineva despre blingbling-ul ala de hamhamwei. Numai ca ai greșit locația, aici nu e tiktok.