Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Lumina slaba la filmele hdr

(Subiect creat la: 07-09-2024 09:37 AM)
330 Vizualizări
Santinel
Explorer
Opțiuni
Salut am o problemă cu Samsung Galaxy s21 Fe și anume dacă mă uit pe YouTube la un clip am luminozitate foarte bună chiar și în lumina soarelui se înțelege foarte bine tot ce este pe ecran dacă mă uit la un film pe Netflix sau Amazon Prime sau HBO Go și este un film în format hdr sau hdr plus luminozitatea ecranului este foarte slabă astfel încât nu se înțelege acțiunea chiar dacă este acțiune pe timpul zilei în film Iar acest lucru Am observat că se întâmplă doar la filmele mai noi cu hdr dacă urmăresc un film sau un serial vechi care nu este în format hdr luminozitatea este mult mai mare Știți cumva dacă există vreo setare în telefon de unde pot dezactiva codarea în hdr?
19 Răspunsuri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Vezi ce ai setat în setările telefonului, la "Caracteristici avansate", "Luminozitate video"
Santinel
Explorer
Opțiuni
Din păcate pe s21fe la caracteristici avansate nu am setări referitoare la luminozitate video...1725693660190.jpg1725693660186.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Într-adevăr, versiunile FE nu au acea opțiune.
La Netflix ai o opțiune de a regla luminozitatea în timpul rulării filmului. Dacă atingi ecranul, apare o bara de reglaj în partea stânga. Încearcă și de acolo să o dai la maxim.
Probabil și celelalte au.
Santinel
Explorer
Opțiuni
Este la maxim și din netflix și din drop bar-ul android.... cum spuneam este o ciudățenie, stau în soare și vad perfect pe YouTube dar pe aplicațiile de streaming nu.....excepție filmele vechi
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Vezi dacă găsești opțiunea de care zice netflix în screenshot.
Pe telefon alegi profilul și ai trei linii în partea dreapta sus pentru meniu.
https://help.netflix.com/ro/node/134441725696281071_1725696281061_0.jpg
Constantin333
Helping Hand
Opțiuni
Dezactivează daca de poate hdr din setarile aplicației, de regulă creste cumva mai mult luminozitate când e cu hdr, de ex pe Instagram. Dar fara hdr rămâne fix luminozitate ta, eventual activează luminozitate adaptabila pentru un plus de lumină
Santinel
Explorer
Opțiuni
Luminozitatea adaptabila este activa, cât despre setări legate de hdr....nu sunt în aplicația netflix sau prime video....efectiv stau în soare și vad perfect pe YouTube, dar pe netflix sau prime la filmele mai noi nu vad nimic....dacă mă uit la un film de acum 10...15 ani vad perfect....
0 Aprecieri
Constantin333
Helping Hand
Opțiuni
Din ce m-am documentat este un Bug al lor, mai exact Dolby Vision / hdr funcționează pe ecran 4K. Noi avem doar 2k/2.5k maxim la telefoane. Din browser zice că funcționează mai bine luminozitatea etc. Încearcă și asta
Santinel
Explorer
Opțiuni
Ok mulțumesc mult o sa încerc!
0 Aprecieri
Constantin333
Helping Hand
Opțiuni
Verifica și aici sa ai pe High, e posibil sa fie din cauza economisirii energiei un blocaj1725705070439.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Nu are nicio legătură HDR cu 4k.
Constantin333
Helping Hand
Opțiuni
Are, ambele tehnologii contribuie la îmbunătățirea calității imaginii
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Așa este, dar nu depind una de alta. 4k e rezoluția, HDR înseamnă că poți afișa distinct pe un ecran atât zone foarte luminoase cât și zone foarte întunecate, fără ca detaliile din ele să se piardă. Poate să aibă și 10 pe 10 pixeli imaginea.
Constantin333
Helping Hand
Opțiuni
Mă rog, important este sa rezolve userul problema, de asta suntem aici, să încercăm să găsim soluții.. mă mai gândesc care ar fi cauzele, in afara de o setare la "Data Usage", să fie pe low sau auto...
adryan80
Voyager
Opțiuni
Scuze,nu vreau sa para ca o răutate...dar înțelegi ce înseamnă hdr ?
Adică dacă video sau filmul unde nuanța de negru predomină,automat luminozitatea este închisă și invers dacă predomină albul!
Să-ți dau un exemplu:dacă poți uită-te la Infinity War de la Avengers in format 4k hdr și după format doar 4k și apoi ai sa vezi diferența.
Constantin333
Helping Hand
Opțiuni
Pe telefon 4k (aka 2160p) e forțat. Nici pe seria ultra nu sunt ecrane 4k, ci 2k. Rezoluția QHD+ oferă o calitate buna imaginii dar până la 4k mai este drum lung. Nici cu Dolby Vision nu te apropii.
adryan80
Voyager
Opțiuni
Ai dreptate aici... de asta eu prefer un televizor 4K să văd un film cu HDR.
P.S.: Și dacă mai este și OLED... ceva magnific!
Constantin333
Helping Hand
Opțiuni
Categoric, pe telefon îți strici și ochii. Mai bine vezi pe un monitor sau televizor de calitate. Ca să nu te "chiorăști,". Fiecare după posibilități până la urmă
gioni666
Hotshot
Opțiuni
La un format hdr poți să crești luminozitate și contrast la maxim, nu vei reuși decât să obosești ochii, dacă dispozitivul nu știe formatul hdr nu este indicat să îl vizionezi se va vedea întunecat și cu nuanțe de gri.
0 Aprecieri