Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Inlocuire acumulator S20 Ultra 5G

(Subiect creat la: 05-11-2024 08:37 PM)
361 Vizualizări
vdi
Explorer
Opțiuni
Salut! 
E vreun tehnician GSM pe aici?
Am 4 ani de cand detin un S20 Ultra. Durata de viata a acumulatorului e pe sfarsite; si testele facute(in Samsung Memebers) imi zic asta. Am decis sa il schimb personal, achizitionand un acumulator original Service Pack de pe site-uri de profil. Intrebare este: dupa inlocuirea acestuia mai trebuiesc facute calibrari sau alte lucruri?
De regula apelez la serviceuri dar din cauza banilor nu imi permit alte taxe in plus. Mentionez ca m-am documentat bine despre procesul de inlocuire.
Multumesc!
29 Răspunsuri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Nu știu dacă o să primești vreun răspuns de la vreun tehnician dintr-un service autorizat Samsung, dar trebuie șterse datele bateriei (numărul de cicluri in special), iar acest lucru se poate face doar cu un dispozitiv special (sau un soft la unele modele), iar acestea le găsești doar în service-urile autorizate. Fără acea resetare, telefonul o să funcționeze, dar mesajul că bateria este slabă o să apară în continuare și telefonul o să o încarce ca și pe una veche.
În plus depinde și cât de originală este bateria. Toți pretind că vând doar lucruri originale 🙂
vdi
Explorer
Opțiuni
E un site de pe care achizitioneaza si alte service-uri; nu cele autorizate. Am apelat si la un service de cartier; un pret la jumatate( cu bateria mea) fata de cele autorizate.
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Mai bine pune pe original de la Samsung ! Într-un centru autorizat ! Beneficiezi și de garanție plus și de siguranță IP la apa !
vdi
Explorer
Opțiuni
Ca sa trimit la Samsung dureaza 2 sapt. Plus, am zis si in post ca nu imi permit alte costuri...
vdi
Explorer
Opțiuni
Oricum acumulatorul pe care vreau sa il montez o sa fie original, macar la asta sa nu ma zgarcesc. Nu umblu cu after maket. 😊
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Și ai și soluție speciala de lipit ? Mie când mi-a schimbat bateria in centrul autorizat mi-a resoftat și telefonul,asta poate că sa calibreze cumva și bateria !
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Inteleg...este alegerea ta ! Bateria se va calibra în funcție de modelul de utilizare după maxim o săptămână ! Nu este o setare anume sa calibrezi bateria ,poate din anumite aplicații ,dar cred că nu sunt relevante !
vdi
Explorer
Opțiuni
Aplicatiile sau codurile pe care le bagi, nu cred in ele. Mai ales ca avem acumulatori Li-Ion nu mai sunt ca celelalte care trebuiau "formatate". 😊
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Știam....
vdi
Explorer
Opțiuni
Mai repet: nu ma bag in telefon fara sa stiu nimic; am lectiile facute. Am desfacut si laptopuri la viata mea. 😉
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Atunci spor la treabă 😊
vdi
Explorer
Opțiuni
Ms. O sa ma mai documentez si sa vad ce optiune am sa aleg de inlocuire. O reveni. 😊
Mădălina_
GrandMaster
Opțiuni
Chiar dacă te-ai documentat bine despre procesul de înlocuire, este posibil ca lucrurile să nu meargă exact așa cum îți dorești. În acest caz, din cauza intervenției tale necorespunzătoare, telefonul poate suferi deteriorări, ceea ce poate duce la costuri mai mari.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Bateria nu trebuie formatată, dar telefonul ține cont de numărul de cicluri și ajustează toți algoritmii de încărcare, inclusiv nivelul maxim de încărcare în funcție de acestea. Astfel că bateria o să fie încărcată ceva mai încet și la o capacitate mai mică. Iar în Samsung Members mesajul rămâne.
vdi
Explorer
Opțiuni
S-a ajuns si Samsung-ul ca si iPhone-ul? Nici daca merg la un service local nu se poate face nimic, a?😂
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Cred că este în primul rând o măsură de siguranță. Telefonul ține cont de numărul de cicluri pentru a nu supraîncărca bateria, iar algoritmii sunt calibrați probabil în urma testelor făcute de Samsung. Dacă bateria este schimbată într-un service autorizat, atunci există și garanția că este originală și că poate fi încărcată la valorile unei baterii noi. Dar dacă bateria este contrafăcută, sau chiar originală dar veche, o încărcare la voltajul maxim ar fi riscantă. Cu siguranță s-ar găsi mulți care ar reseta numărul de cicluri pentru ca "să se încarce bateria mai bine" că așa au văzut ei pe net și că pot câștiga capacitate la o baterie veche 😅.
Este doar o presupunere, nu știu exact motivul, dar știu cu siguranță că baterii contrafăcute sunt multe, inclusiv la service-uri "locale" (de bloc, de cartier).
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Vin doar cu o întrebare și eu. La un s10e am schimbat bateria la un service local. Bateria a fost comandata din depozitul Samsung București, mi-o arătat băiatul de unde o ia. Data fabricației e iulie 2022. Fata de bateria veche, originala, tine mult mai bine. Exact ca atunci când a fost nou. Aparent în timp, ca deja trec cei 2 ani, încă tine exact la fel de mult ca atunci când am schimbat-o.
Nu o șters nimic de baterie, din developer options îmi indica undeva la 700-800 cicluri. Dar capacitatea e foarte bună. La fel e și pt note 10+ când a schimbat-o fostul proprietar tot acolo.
Poate e o întrebare aiurea dar e valabil la toate sau doar la astea cu soft mai nou de android 12?
Baterii am mai schimbat acolo și s-a văzut clar diferența. Țin ca cele originale.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Nu inseamna ca toate bateriile de pe piata sunt contrafacute, doar ca e loterie ce fel de baterie primesti la celelalte service-uri sau atunci cand cumperi de pe un site. Metode de resetare neoficiale exista (ca si in cazul oricarei alte masuri de protectie), asta nu e o noutate, doar ca nu stii daca si cum o fac la un alt service. Pe IFixit exista o aplicatie de la Samsung care poate face asta (iar acum vad ca a fost extinsa la mai multe modele, initial fiind doar cateva), dar ea este destinata pietei din SUA si nu stiu daca functioneaza si in Europa.

Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salut, din cele zise de tine, ai cumpărat personal o baterie originala și din ce am mai înțeles, vrei sa o montezi singur.
Acest proces nu este prea ușor, vei avea nevoie de aparatura speciala, ceea ce nu ai, pentru a recalibra și pentru a reseta numărul de cicluri de încărcare.
Dacă tu o vei face, dar doar pe partea " tehica/mecanica" și nu vei rezolva si pe partea de resetare a ciclurilor de încărcare și recalibrare, sunt șanse ca procentul de baterie sa nu îți arate 100% corect, iar în Samsung Members, tot îți va arata ca bateria are probleme.
O mica recomandare, după schimbul de baterie, da-i resetare din fabrica sau un wipe cache partition din recovery mode.
vdi
Explorer
Opțiuni
Daca apelez la un service local, nici ei nu stiu faca resetare a ciclurilor?