Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Raty gratis

(Temat utworzony: 28-03-2024 12:04 PM)
647 Wyświetlenia
DamKal
Navigator
Opcje
Witam, w listopadzie kupiłem S23+ ze strony producenta. Był gwarantowany bonus w postaci dodatkowych dwóch rat. 24.03 była niedziela myślę ok wpadnie 25.03. No i pierwsza rata nie wpłynęła! Na infolinii mnie zbywają i karzą czekać. W końcu wczoraj musiałem zrobić przelew z naliczonymi odsetkami bo dalej wpłaty nie ma😤Czy spotkaliście się z takim brzydkim zagraniem? bo nie nazwę tutaj tego gorzej..
17 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@DamKal, cześć! obstawiam, że skorzystałeś z tej promocji: https://images.samsung.com/is/content/samsung/assets/pl/regulaminy_2023/Regulamin_30x0proc_i_2raty_g...

Jeśli tak, to możesz złożyć zgłoszenie reklamacyjne poprzez stronę podaną w jej Regulaminie (link powyżej): https://www.samsung.com/pl/complaints/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

DamKal
Navigator
Opcje
Dokładnie z takiej promocji skorzystałem. Cały tydzień dzwoniłem na infolinię, dzień w dzień i do Samsunga i do banku. Nic to nie dało, zero informacji i kontaktu zwrotnego. Do dzisiaj tj 31.03 wpłata nie dotarła.. Jest to żenująca sytuacja. Biorąc pod uwagę że mam potwierdzenie mailowe tak z banku jak i na infolinii Samsunga o przysługujących mi dwóch ratach gratis jest to niewywiązanie się Samsunga z umowy 😕
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@DamKal, czy wysłałeś zgłoszenie poprzez podaną przeze mnie ścieżkę?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
DamKal
Navigator
Opcje
Złożyłem taką reklamację z zaznaczoną opcją "niezgodność produktu z umową".
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@DamKal, jeśli w następnym tygodniu nie dostaniesz odpowiedzi na to zgłoszenie, to napisz do mnie w wiadomości prywatnej, postaram się pomóc.

Witaj na Forum Samsung!

DamKal
Navigator
Opcje
Dziękuję bardzo, prawdopodobnie ten formularz przyspieszył zakończenie mojej sprawy. Wpłaty wpłynęły :smiling-face: choć żadna z osób z którymi rozmawiałem nie była w stanie podać powodu braku wpłat. Zapewne gdyby nie moja zacięta postawa i monitorowanie sytuacji firma Samsung całkowicie by "zapomniała" o wypełnieniu zawartej umowy.
0 Like
ozziwawa_83
Explorer
Opcje

Nie bede duplikowal tematow, teraz jest promocja 20x0% i 2 raty gratis. Na s24 ultra. Czy faktycznie jest 14 dni dla samsunga na potwierdzenie ze zaplaca 2 pierwsze raty? Dokladnie jak autor tematu, nie chce sie nagle obudzic z niezaplacona 1 rata i pozniej placic odsetki, jak rowniez splacac 20 rat z wlasnej kieszeni. Niestety przezornie szukalem takiego tematu i jak widac sie nie pomylilem... ze samsungowi juz sie "zapomnialo" oplacic jakies raty... jezeli w ciagu 14 dni od zawarcia umowy kredytowej nie dostane na maila potwierdzenia, ze zaplaca 2 pierwsze raty zwracam telefon. Ktos moze bral udzial w tej promocji ratalnej i dostal juz maila od samsunga w ciagu 14 dni?

rutrap
Journeyman
Opcje
Witam u mnie sprawa z tymi ratami podobna, tzn zapakowalem telefon, etui za 1zl, folie na ekran dodalem kod za 1 zakupy, na etui i jakis kod od konsultantki na 100zl, wybralem obecna promocje 20rat 0% plus 2 raty gratis. Wniosek przeszedł w pierwszym kroku wybrałem wspomniana opcję ale w nastepnych krokach juz od strony santandera rej opcji nie bylo, była tylko 20 rat 0% i nic więcej. Telefon przyszedł i wtedy zaxząłem sprawdzać co z tymi ratami. Na infolini samsunga spokojnie 14 dni i bedzie potwierdzenie, w banku niestety ale oni nie maja zaznaczone zw 2 raty gratis, znowu infolinia Samsunga i po weryfikacji że źle wybrałem raty. Odesłalem telefon i ponownie wczoraj probowałem tych rat czuję ze bedzie podobnie bo znowu w pierwszym kroku od syrony Samsunga ok a potem juz nie. Jeśli tak to wygląda to juz nie wiem co zrobic. Dodam tylko, że za 2 razem pytałem na infolini o te akcesoria i Pani powiedziała ze lepiej sam telefon dac bo z aksesoriami nie przechodzą te rat więc tak też zrobilem. Zobaczę w poniedziałek.
0 Like
ozziwawa_83
Explorer
Opcje
Dokladnie mialem tak samo, z akcesoriami nie mialem 2 rat gratis, ale kapnalem sie juz na wniosku ratalnym, ze nie bylo opcjo 20x0% z dwoma ratami gratis. Anulowalem wniosek i wzialem sam telefon. Moglem wtedy wybrac 2 raty gratis. Troche slabo, ze to opcja albo,albo... akcesoria za zlotowke lub 2 raty gratis... oczywiscie bardziej sie oplacaly 2 raty gratis, a etui kupilem na amazonie za 40 cos zlotych. Bylem na czacie z samsungiem... rowniez probowali mi wmowic, ze sam telefon ma opcje 2 rat gratis, a akcesoria juz sa dodatkowymi elementami, ktore sie nie lapia, choc w regulaminie promocji bylo wzmianka, ze akcesoria dolaczone moga nie wylaczac z promocji... takze moim zdaniem to trochę wprowadzanie w blad... ale coz. Niemniej temat dotyczyl problemu ze splata dwoch rat, gdy ludzie brali te wlasciwa opcje... a i tak w paru innych tematach byly jakies przeprawy z płatnościami. Wczoraj dostalem maila z santandera, ze dziekuja za skorzystanie i ze samsunng zaplaci 2 pierwsze raty. Zobaczymy 26 wrzesnia :winking-face: oby bez problemow.
0 Like