Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy Buds2 są śliskie

(Temat utworzony: 14-02-2024 04:33 PM)
639 Wyświetlenia
TACTiCAL87
Pioneer
Opcje

Witam. DOSTAŁEM w promocji słuchawki Samsung Buds2,co prawda korzystam już z Samsung Buds 2 pro i jestem zadowolony.Jak już przyszły ,to myśle do pracy bedą dobre. Budsy 2 pro sa wieksze i maja powloke gumowa. Dobrze sie je wkładada do ucha i dobrze sie trzymaja. WRACAJAC do Buds 2 sa bardzo śliskie.Macie jakiś pomysł,żeby nie były takie śliskie. ? Źle trzymać w palcach ,żeby je włożyć.Jak sie je włoży wrażenie że zaraz wypadna.Gumki dopasowane.. NiE moze być nic duzego ,jakies nakladki gumowe ,bo pisza użytkownicy buds 2, że etui sie nie zamyka.

7 Odpowiedzi
TACTiCAL87
Pioneer
Opcje
Obudowa ładująca reż jest śliska,ale z tym sobie poradziłem🙃 założyłem etui i pp problemie,ale samw słuchawki to już nie mam pomysłu.Myślałem jakas powłoke w spreu gumowa zrobić,ale strace gwarancje a nie chce jej tracić
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Sam jestem posiadaczem obydwu tych słuchawek, więc tutaj pionteczka ✋🏾.

Wracając do tematu, to Budsy2 Pro mają tą powłokę i Budsy2 nie mają No bo jest ta cena niższa.

Zazwyczaj polecam chwytać słuchawki za bok, czyli boki tej górnej części i trzymamy je dwoma palcami. Od razu po wyjęciu słuchawek z etui mamy w ten sposób kontrolę.

Na obudowę można dać etui i widzę, że już to zrobiłeś, więc ten problem znika, ale ze słuchawkami nic nie zrobimy. No jest, to zwyczajnie jakiś plastik i będzie śliski bez tej powłoki matowej.

Możemy ewentualnie zmniejszyć ich sliskosc wycierając je jakąś ścierką z mikrofibry, to nie będą aż tak śliskie.

Z czasem się przyzwyczaisz, ja sam miałem ten problem z Buds2 Pro, że mi się ślizgały pomimo powłoki.
0 Like
TACTiCAL87
Pioneer
Opcje
Przyzwyczailem sie do tych buds 2 pro ,że maja ta powloke gumowa i teraz te tansze z innego materiału juz mnie irytuja.Próbuje je łapac tak ,jak mówisz ale mimo rego sa śliskie.Myślalem ,może jakis producent wymyślil naklejki antypoślizgowe.Takie naklejki sa cieńsze i przyokazji etui sie. zamknie.
DRUGA OPCJA : Myślałem o jakiej naklejce też z powloka gumowa i poprostu suszarka nagrzac naklejke i ja naciagnac i docinac.( do tego trzeba mieć cierpliwość ) Zawsze można zdjać do gwarancji,bez uszkodzenia
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
No stety czy niestety, to Budsy2 Pro są taką wersją flagową na całego. Troszkę jak Ultra w smartfonach. No, a tutaj w Buds2 mamy raczej taką serię FE, a Budsy FE są jak Seria A 😅.

Skoro chwyt nie pomaga, to chyba trzeba poczekać I się przyzwyczaić. Producent nie oferuje niestety naklejek antypoślizgowych, a szkoda.

Z tą naklejką z powłoką, to można pójść po coś takiego, ale no jednak trzeba mieć cierpliwość, a czas też trzeba poświęcić.

Ja bym chyba zostawił sytuację taką jaką ona jest i się przyzwyczajał. Oczywiście nie jest, to komfortowe, ale niestety jak się z Flagowca idzie po coś bardziej budżetowego, to się odczuwa spadek.

No, ale brzmią dobrze, ANC może gorsze, ale źle nie jest. Myślę, że wrażenia z dźwięku wynagrodzą tą sliskość.
0 Like
TACTiCAL87
Pioneer
Opcje
O połowe tańsz od buds 2 pro, całkiem nieźle graja.Nawet zauważyłem,że głośniejsze sa.Kwestia ustawień.Testuje je juz kilka dni i naprawde dzwiek całkiem fajny.Mowia,ze dobrze jest podpinać z samsungiem w tedy lepsze brzmienie.Ja akurat Mam S 24 ultra wiec jakość dzwieku fajna.Jak sie NiE przyzwyczaje ,to sprobuje z suszarka heh i jakas naklejke dociać.DZIEKI ZA ODPISANIE.pozdrawiam
TACTiCAL87
Pioneer
Opcje
Jak znajde jakies rozwiazanie ,ktore bedzie llepsze to napisze może komuś sie przyda ,jak też przeszkadza że sa śliskie
Kolinmac
Pathfinder
Opcje
Zaproponowałeś rozwiązanie, dlatego chciałem dopytać jak Twoje wrażenie...
0 Like