Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung buds 3 pro brak ssc

(Temat utworzony: 07-09-2024 09:47 AM)
1110 Wyświetlenia
Coffik
Apprentice
Opcje
Witam czy ktoś z was slyszy jaka kolwiek roznice miedzy spotyfi a tidalem ? Mam wrażenie że w tych sluchawkach kodek ssc nie wspolpracuje z s23. Nie slysze zadnej rożnicy mimo ze uruchamiam utwoty hifi. Roznice natomiast slychsc na normalnych glosnikach na pc. Co jest nie tak ? Musze gdzies aktywowac ten kodek ?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Coffik
Apprentice
Opcje
Tak, po aktualizacji jest 96kHz w ustawieniach do wlavzenia. Temat rozwiązany

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
14 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Sprawdź w ustawieniach programistycznych. Aby włączyć ustawiania programisty należy wykonać następujące kroki:
1. Otworzyć ustawiania
2. Telefon i informacje
3. Informacje o oprogramowaniu
4.klikamy kilka razy numer wersji
5. Wpisujemy pin/Hasło do telefonu
6. Wracamy do ustawiań
7. Na samym dole listy mamy ustawiania programisty.
UWAGA: Jeśli nie wiemy do czego służy dana opcja nie zmieniajmy jej ustawiania.

Przewijamy do kodek dźwięku bluetooth i klikamy na niego. Należy mieć podłączone Słuchawki.
Wtedy widzimy wybrany i używany przez telefon kodek.
Możemy wypróbować dostępne kodeki.

W razie pytań pisz śmiało
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Od siebie dodam tylko że wrześniowa aktualizacja do UI 6.1.1 wniesie również do słuchawek nowości znane z Foldów 6 i Flipów 6, między innymi wysoką jakość dźwięku i tłumacza w czasie rzeczywistym.
Coffik
Apprentice
Opcje
Dziś była aktualizacja i faktycznie pojawił sie tłumacz nawet w sluchawkach gdzie jeszcze wczoraj go nie było ( czym byłem zdziwiony). Uruchoniłem tryb programisty i faktycznie SSC jest ustawione jednakże różnicy dalej ns sluchawkach nie slychać nawet jak zmieniam na AAC lub SBC. Ciekawe.
Mimowszystko w wersji oprogramowania widze wersje 6.1
Być może 6.1.1 dopiero sie pojawi.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
to nie była aktualizacja softu tylko przede wszystkim zabezpieczeń, soft ma być zaktualizowany między 9 a końcem września w zależności od modelu telefonu.
PS.
Nawet po aktualizacji UI będzie wyświetlało się jako 6.1 bez drugiej jedynki, inaczej niż w Foldach i Flipach 6.
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Czy po dzisiejszej aktualizacji 6.1(.1) na S23+ powinienem mieć możliwość wyboru częstotliwości próbkowania 96 kHz z kodekiem SSC? Dostępne mam tylko 48 kHZ...

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Abisai78 Zgodnie z informacjami w specyfikacji na stronie:

Ultrawysoka jakość dźwięku do 24 bitów/96 kHz jest dostępna w seriach Galaxy S24, S23, Z Fold6, Z Flip6, Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9 z One UI 6.1.1 lub nowszym.

Powinna być więc dostępna. Sprawdź, czy nie masz jeszcze jakichś aktualizacji aplikacji Wearable do sciągnięcia.

0 Like
babicz99
Explorer
Opcje

Ja również na s23 z buds3Pro nie mam 96 kHz tylko 48 kHz.

Jakiś pomysł?

@PaTRo 

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Znalazłem - po podłączeniu słuchawek zajrzyj do Galaxy Wear -> Jakość dźwięku i efekty. Tam wybierz Zaawansowane opcje jakości - po włączeniu opcji UHQ mamy próbkowanie 96 kHz :smiling-face:

0 Like
Rozwiązanie
Coffik
Apprentice
Opcje
Tak, po aktualizacji jest 96kHz w ustawieniach do wlavzenia. Temat rozwiązany
0 Like