Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słuchawki Galaxy Buds Live długi czas łączenia z telefonem/zrywanie połączenia/harczenie

(Temat utworzony: 08-07-2022 06:46 PM)
213 Wyświetlenia
Przemek730714
Pioneer
Opcje

Cześć 👋🏻

Od jakiegoś miesiąca używam Galaxy Buds Live i mam z nimi specyficzny problem. Nie mogę powiedzieć, że są wadliwe, bo teoretycznie wszystko działa, więc określiłbym to w ten sposób, że są zawodne i niestabilne. Co mam na myśli:
-bardzo często po wyjęciu z pudełka i włożeniu do ucha czekam nawet minutę aż załapią połączenie
-podczas jazdy na rowerze odwrócę głowę w prawą stronę, albo popatrzę za siebie i słuchawki zrywają połączenie, tną, albo harczą. Podczas takiej samej aktywności bezprzewodowe Xiaomi za kilkadziesiąt złotych nie miały problemów.
-Mam wyłączną obsługę dotykiem, a słuchawki i tak reagują gdy się je dotknie, chociaż nie zawsze.

Poza tym niby wszystko jest dobrze, ale jednak to strasznie irytujące wady. Słuchawki i telefon mają aktualne oprogramowanie, przywracałem je do ustawień fabrycznych, resetowałem, a w żaden sposób to nie pomaga.

Zastanawiam się, czy one tak mają, czy może powinienem jeszcze coś zrobić?

6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wszystko co możliwe już wykonałeś. Możesz jeszcze spróbować rozładować słuchawki i zobaczyć czy po ponownym naładowaniu problemy ustąpią. Jeżeli nie to obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemek730714  Witam

Rzeczywiście, mam dokładnie te same słuchawki i takie problemy nie powinny mieć miejsca. Jak kolega wcześniej wspomniał jeżeli wszelakie resety nie poprawiły sytuacji to potrzebna będzie wizyta w serwisie, prawdopodobnie coś w nich jest uszkodzone. 

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Przemek730714, z jakim telefonem je łączysz? Próbowałeś przetestować na innym? Ja też mam Buds Live i miałem niemal identyczne problemy. Dlaczego miałem? Bo występowały tylko z moim poprzednim telefonem, okazało się, że po upadku uszkodził się w nim moduł BT. Często to też zależy od samej jakości tegoż modułu, wspomniane przez Ciebie problemy występują w przypadku innych słuchawek też (np. kolega miał AirPodsy) przy połączeniu z niektórymi tanimi Xiaomi itd.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Przemek730714
Pioneer
Opcje
Korzystam z Galaxy A33 5G. Zarówno telefon jak i słuchawki są stosunkowo nowe i nie miały żadnych zalań, upadków czy uszkodzeń.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Przemek730714, w takim razie przetestuj słuchawki z innym telefonem, to nam rozjaśni, na którym urządzeniu warto się skupić i które ewentualnie oddać do serwisu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Przemek730714
Pioneer
Opcje
Taj zrobię, to słuszna uwaga. Dzięki
0 Like