Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

słuchawki do galaxy s10 lite

(Temat utworzony: 03-09-2020 10:21 PM)
1586 Wyświetlenia
guni91
Student
Opcje
Witam, 
Mam następujący problem, zakupiłem sluchawki na usb typ c do samsunga lecz w moim galaxy po podłączeniu ich wyskakuje informacja że urzadzenie usb nie odpowiada. Moje pytania
 1.
czy ktoś miał już taki problem z galaxy s 10 lite i jak w razie czego go rozwiązać.
2. Czy na rynku znajdują się jakieś kompatybilne sluchawki do s10 lite

Z góry dzięki za odpowiedzi 

8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@guni91 a czy możesz napisać cokolwiek o producencie słuchawek, które zakupiłeś? Niestety trudno nam zgadywać o jaki model/firmę ci chodzi.

Musisz też wiedzieć, że urządzenia podłączane przez USB nie muszą być w pełni kompatybilne. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
guni91
Student
Opcje
model to: EHS64AVFBE a producent to: samsung. i sluchawki te nie dzialaja na moim s10 lite, jeśli nie są kompatybilne to może wiecie który model sluchawek będzie kompatybilny z moim telefonem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie korzystam ze słuchawek przewodowych więc nie podpowiem jaki konkretnie model będzie współpracował z Twoim telefonem. Pamiętaj, że możesz kupić specjalny adapter USB-C jack 3.5mm DAC, dzięki któremu będziesz mógł podłączyć każde słuchawki z tradycyjną wtyczką. Samsung posiada taki adapter w swojej ofercie. Zerknij do poniższego wątku, w którym jest opisany ten adapter.

https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-note10-note10/pytanie-do-samsunga-i-opinia-u%C5%BCytkowni...

Krzykoz
Journeyman
Opcje
Dołączam się do pytania. Kupiłem dzisiaj słuchawki usb-c Samsung EO-IC100 z myślą o podłączeniu do Galaxy S10. Ale zanim otworzę pudełko chciałbym zapytać czy będą kompatybilne, bo bez otwierania mogę jeszcze je zwrócić. Z góry dzięki za odpowiedź.
0 Like
Krzykoz
Journeyman
Opcje
Dodam jeszcze że na opakowaniu jest napisane że są kompatybilne ze wszystkimi telefonami z USB-C beż gniazda słuchawkowego. Galaxy S10 ma USB-C oraz gniazdo słuchawkowe...
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Krzykoz Również na oficjalnej stronie produktu producent podaje, że "słuchawki Samsung typu C są kompatybilne z Samsung Galaxy Fold i wszystkimi urządzeniami mobilnymi Samsung, które pozbawione są wejścia 3,5 mm (takimi jak Galaxy Note10 czy Tab S6)"  Poczekaj, jeszcze na odpowiedzi innych forumowiczów, tak aby upewnić się czy faktycznie słuchawki nie sa wykrywane w urządzeniach które posiadaja fizycznie gniazdko słuchawkowe.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krzykoz, Najlepiej będzie, jak zaczekamy na wypowiedzi od innych użytkowników tego telefonu. Na przykład Galaxy Tab S5e posiada złącze jack oraz USB-C. Słuchawki działają na obu gniazdach, ale słuchawki podłączone do USB przez oryginalny adapter grają znacznie ciszej niż słuchawki podłączone do gniazda jack. Kiedyś pisałem o tym na forum.

Krzykoz
Journeyman
Opcje
Cześć. Dzięki za Wasze odpowiedzi. Zaryzykowałem i kupiłem słuchawki. Najwyżej używałbym z drugim telefonem S21, ale okazało się, że słuchawki EO-IC100 działają na Galaxy S10 bez problemu. Co więcej, działają też podłączone do laptopa z Windows 10 przez USB-C. Testowałam na HP i Lenovo. Także mogę temat zamknąć. Dzięki