Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie do posiadaczy Oryginalnej Ładowarki Samsung 25W

(Temat utworzony: 21-08-2022 02:47 PM)
2422 Wyświetlenia
Dolan
Voyager
Opcje
Mam pytanie do posiadaczy tejże oto ładowarki. Otóż zauważyłem ostatnio, że podczas ładowania wydaje ona cichy dźwięk buczenia i co ~sekundę pika, przełączyłem ją więc do innego gniazdka w przedłużaczu i problem zniknął, teraz tylko jak blisko przyłożę ucho to słychać ciche buczenie. Dodam, że sprawdziłem też 15W ładowarkę którą dostałem w pudełku z telefonem i ona też buczy. Mógłby ktoś powiedzieć czy jego sztuka też taki dźwięk wydaje po przyłożeniu ucha? 

Ponadto (to tylko chyba wadliwy kabel USB C) jedna jego końcówka podczas wpinania do urządzenia wydaje dźwięk jakby kopała prądem, problem ten oczywiście rozwiązuje zamienienie kabla stronami.

Dodam że ładowarkę tą używam od 4 miesięcy i nie zauważyłem żadnych problemów z baterią w telefonie czy ładowaniem, nie spaliła mi jeszcze domu, dopiero przedwczoraj stała się dziwna rzecz, podłączyłem telefon na noc a ten poładował się chwilę i na 21% przestał. 🤷

Jak ktoś miał któryś z tych problemów z tą ładowarką to byłbym wdzięczny jakby tu napisał. 

0 Like
33 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Zacząłbym od wymiany tego kabla, po co kusić los? Mam tą ładowarkę ale nie słyszę żadnego buczenia.
0 Like
Dolan
Voyager
Opcje
Jakby nie był taki drogi to od razu bym to zrobił :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:
patyczak
Black Belt 
Opcje
To będziesz używać uszkodzony kabelek, bo był drogi? Sorry, ale aż nie chce mi się wierzyć, gdy to czytam.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Kiedy wystepują whania częstotliwości w sieci i napięcia (napięcie nie jest wtedy przemienne tylko zmienne) element straci parametry i przepuszcza niekiedy coraz to większe drgania harmoniczne (zazwyczaj na poziomie 3 -5 Hz). Stąd ładowarka najczęściej piszczy.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Dolan
Voyager
Opcje
Miałem na myśli że nowy jest drogi XD Oryginalny 39zł w x-kom A obecnie nie przy kasie jestem.
0 Like
Dolan
Voyager
Opcje
Podłączyłem do gniazdka w ścianie i już nic nie słychać, czyli to wina przedłużacza. Zgaduję, że powinienem go wymienić?
0 Like
domino5
Voyager
Opcje
Dobry masz sluch.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli telefon ładuje się prawidłowo po podłączeniu ładowarki do przedłużacza to nie podejrzewam żeby wystąpił jakiś problem z przedłużaczem. Jeżeli jednak ten dźwięk Cię denerwuje to warto zastanowić się nad wymianą.

Flamingo_
Voyager
Opcje
Moja ładowarka nie buczy a mam ładowarkę z pudełka
0 Like