Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z kartą pamięci. Galaxy A6+

(Temat utworzony: 23-06-2020 06:28 PM)
1364 Wyświetlenia
LordzeSdawiD
First Poster
Opcje

Siema.  Mam problem z kartą pamięci.  Miałem w telefonie zainstalowaną 8gb i wszystko było cacy. W pewnym momencie telefon zaczął krzyczeć, że jest problem z kartą, że za dużo razy wyciągana była etc, ale czytał dane z karty. Nagle koniec powiadomień, miejsce w pamieci telefonu ograniczyło się do 160 mb i przestał czytać kartę. Wymieniłem kartę na nową 32gb i tu zonk. Po włożeniu karty każe mi ją formatować, to formatuje. Formatowanie zatrzymało się na 20%. Wchodzę w ustawienia, szukam, szperam i znalazłem taki motyw, że on w ogóle nie widzi tej nowej karty.  Nie potrafię sobie poradzić. Ktoś ma może jakieś doświadczenia z taką sytuacją? Proszę o pomoc. Myślałem o przywróceniu ustawień fabrycznych ale obawiam się że nawet to nie pomoże. 

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LordzeSdawiD, Sprawdź, czy karta jest widoczna w innych urządzeniach. Dobrze by było przeprowadzić pełne formatowanie karty z poziomu komputera. Napisz także, jaka to jest karta. Jakiejś znanej firmy czy tańszy zamiennik ?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@LordzeSdawiD przenieś dane z karty na komputer, sformatuj ją na kompie, o ile się i dopiero po tym sformatuj ją na telefonie. Będziemy wiedzieć, czy jest sprawna, czy uszkodzona.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
13 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LordzeSdawiD, Sprawdź, czy karta jest widoczna w innych urządzeniach. Dobrze by było przeprowadzić pełne formatowanie karty z poziomu komputera. Napisz także, jaka to jest karta. Jakiejś znanej firmy czy tańszy zamiennik ?

LordzeSdawiD
First Poster
Opcje
Karta goodram. Nie wiem co się stało, ale karta zaczęła działać. Oszalałem. Walczyłem z telefonem kilka godzin i nagle cud! Nie mam pojecia co się wydarzyło. Ciekawe czy stara karta sie bujnie. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie
0 Like
LordzeSdawiD
First Poster
Opcje
A no i nie zdążyłem sprawdzić czy działa w innych urządzeniach. Sprawdzę tą starą kartę bo mam obawy włożyć ja tu z powrotem hehe. Jeszcze raz dzięki za szybką odpowiedź.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LordzeSdawiD, jeżeli występowały problemy z kartą pamięci to warto na wszelki wypadek warto zgrać ważne dane z karty w bezpieczne miejsce np. na komputer.

LordzeSdawiD
First Poster
Opcje

Nie wiem co jest grane. Już myślałem, że karta działa jak powinna ale niestety nie działa. Coś czuje że to wina ze strony telefonu. Telefon widzi kartę, ale jako uszkodzoną i chce ją formatować ale format cały czas wisi od wczoraj na 20%. Nie mam pojecia co się stało, że nagle karta była widoczna. Nawet foldery widziałem ale nie można było nic na niej zapisać np. Zdjęcia robione aparatem etc... Hmm czyżbym musiał rozebrać telefon i dobrać się do wnętrza? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LordzeSdawiD, podejrzewam, że karta pamięci uległa uszkodzeniu. Dla pewności sprawdź działanie karty w innych urządzeniach.

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@LordzeSdawiD przenieś dane z karty na komputer, sformatuj ją na kompie, o ile się i dopiero po tym sformatuj ją na telefonie. Będziemy wiedzieć, czy jest sprawna, czy uszkodzona.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
LordzeSdawiD
First Poster
Opcje
Po aktualizacji androida karta pamięci śmiga, aż miło.
0 Like
xboxgamer0o
Apprentice
Opcje
Mam problem z kartą pamięci 32 gb która była dołączona do zestawu z telefonem samsung a10, jest z nią taki problem że nie da się na niej nic zapisać ale jak się zrestartuje telefon to znika to ale po kilkunastu godzinach znowu się to pojawia
0 Like