Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poradnik - Konfiguracja Lokalizatora Smart Tag/ Smart Tag+

(Temat utworzony: 20-12-2021 12:41 PM)
5792 Wyświetlenia
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witam

W tym poradniku przedstawię jak wygląda proces konfiguracji lokalizatora Smart Tag

1.Przed użyciem urządzenia SmartTag musimy zainstalować aplikację SmartThings na urządzeniu przenośnym, najlepiej ze sklepu Google Play

2. Naciskamy przycisk urządzenia SmartTag.
Urządzenie SmartTag wyemituje sygnał dźwiękowy i włączy się.

Zrzut ekranu 2021-12-20 123319.png

3. Po wyświetleniu okienka z informacjami o wykryciu urządzenia SmartTag na urządzeniu przenośnym
dotknij Dodaj teraz

Screenshot_20211220-120614_SmartThings.jpgScreenshot_20211220-120658_SmartThings.jpg

4. Po nawiązaniu połączenia urządzenie SmartTag pokaże się na liście urządzeń w aplikacji SmartThings

5. Na ekranie aplikacji SmartThings dotknij SmartThings Find, aby pobrać dodatkowe wtyczki.
Po zakończeniu pobierania bieżąca lokalizacja urządzenia zostanie wyświetlona na mapie.

SmartTagSmartTagSmartTagSmartTagSmartTagSmartTagSmartTagSmartTagSmarttagSmarttagSmartTagSmartTagSmartTagSmartTag

Lokalizację urządzenia SmartTag można odkrywać przez uruchomienie powiadomienia dźwiękowego
1 Uruchomiamy aplikację SmartThings na urządzeniu przenośnym.
2 Wybieramy SmartThings Find.
3 Dotykamy Zadzwoń → Rozpocznij.
Urządzenie SmartTag wyemituje sygnał dźwiękowy.

Lokalizację urządzenia SmartTag można określić na podstawie siły sygnału.
1 Uruchomiamy aplikację SmartThings na urządzeniu przenośnym.
2 Wybieramy SmartThings Find → Szukaj w pobliżu.
Zostanie wyświetlony ekran sygnału szukanego urządzenia SmartTag. Im jesteśmy bliżej  lokalizacji
szukanego urządzenia SmartTag, tym mocniejszy będzie sygnał pokazany na ekranie

32 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dodam, że istnieje możliwość ustawienia lokalizatora jako pilota do inteligentnych urządzeń. Za pomocą przycisku mogę włączać oraz wyłączać oświetlenie Philips Hue. Ciekawe rozwiązanie!

Screenshot_20220215-120901_SmartThings.jpg

proktor37
Voyager
Opcje

Szybkie pytanko: czy SmartTag widziany jest również przez inne smartfony Samsunga czy tylko przez serię Galaxy. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@proktor37, SmartTag współpracuje tylko z telefonami i tabletami Galaxy. Ponadto muszą być wyposażone w Androd 8 lub wyższy.

proktor37
Voyager
Opcje
Dzięki za info. Mam w wersji + i korzystam na S22 i muszę przyznać, że sprzecik fajny ale... no właśnie to ograniczenie do Galaxy zdecydowanie go marginalizuje.
0 Like
mateuszbako
Explorer
Opcje
Mam kilka pytań odnoście tych lokalizatorów.

Z tego co narazie wiem to Galaxy SmartTag+ działa bez bt w telefonie, czy zwykła wersja działa również bez?
Jeżeli działa to czy pobliskie urządzenia Galaxy też nie muszą mieć włączonego bt?

I ostatnie pytanie to jak w końcu jest z tymi pobliskimi urządzeniami, wszędzie mówią inaczej. Urządzenia pobliskie galaxy wysyłają lokalizacje niezależnie? Czy tylko gdy ktoś jest zalogowany do konta samsung, czy gdy ktoś ma np. zainstalowaną aplikację SmartThings?

Dziękuję za odpowiedź
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Lokalizator SmartTag korzysta z technologii Bluetooth. Wersja z plusem dodatkowo posiada obsługę UWB. Z tego co wiem to wyszukiwanie odbywa się za pomocą innych urządzeń Galaxy, które nie muszą mieć skonfigurowanej usługi SmartThings. Więcej informacji znajdziesz w poniższym wątku.

Lokalizuj zagubione rzeczy z Galaxy SmartTag | SmartTag+
https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/lokalizuj-zagubione-rzeczy-z-galaxy-smarttag-smarttag/...

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateuszbako  SmartTag pierwszej generacji wymaga połączenia bt. Aby lokalizacja była możliwa telefon musi być podpięty do konta Samsung.

W przypadku SmartTag+ inne telefony nie muszą posiadać włączonego bt.

Fox24
Pioneer
Opcje

Od pewnego czasu korzystam ze smart taga - działa, wszystko (prawie) jest OK. Czasami jednak wskazuje tak, jakby mój pies się teleportował odległość ok 35 km w ciągu minuty, po czym wraca. Czyli np. o 12:50 jest w pobliżu domu, 12:51 jest "widoczny" 35 km stąd w innej miejscowości, 12:52 ponownie w okolicy domu. 

Co dziwne, za każdym razem, gdy przeglądam historię i występuje ta teleportacja, jest to dokładnie ten sam adres.

Ktoś coś takiego zauważył, z czego to może wynikać?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Spróbuj na początek zresetować urządzenie za pomocą poniższych wskazówek:

How to reset the Samsung SmartTag?
https://www.samsung.com/ae/support/mobile-devices/how-to-reset-the-samsung-smarttag/