Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Oryginalna? ładowarka bezprzewodowa Samsung S8/S9

(Temat utworzony: 15-11-2018 04:06 PM)
1965 Wyświetlenia
Sierra
Navigator
Opcje

Witam,

Kupiłam ładowarkę bezprzewodową na allegro, jest naprawdę bezprzewodowa :winking-face: nie miała kabla :winking-face:

Moje pytanie czy ładowarka jest oryginalna? chociaż w opisie dokładnie napisane ORYGINALNA, ale została wysłana bez pudełka, bez niczego, sama stacja. W opisie aukcji napisane jest żeby podłączyć swoją ładowarkę od telefonu, ale niestety, w ładowarce bezprzewodowej jest mniejsze wejście niż w mojej S9.  W opisie aukcji jest napisane 

• Model : EP-NG930BBE, 

na zdjęciu poniżej, widać że nie ma BBE czy to robi różnicę?

46473946_728646210861503_2555368755001556992_n.jpg

Z góry dziękuję za odpowiedź

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

@Sierra,końcówka BBE nie powinna mieć znaczenia.

Według mojej wiedzy infolinia Samsung ma możliwość zweryfikowania, czy dany numer seryjny widnieje w bazie, co pozwala upewnić się, że urządzenie jest oryginalne. Czasem podróbki mogą być naprawdę niezłej jakości. Sugeruję, abyś dla pewności zadzwoniła pod numer 801 672 678 lub +48 22 607-93-33 w celu poproszenia o weryfikację numeru seryjnego.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Sierra Według mnie wszystko jest ok. Porównaj do mojej naklejki.                                                                                                                                          tabliczka.jpg

Co do braku przewodu i zasilacza, również wszystko. Tak sprzedawane są te ładowarki. Resztę trzeba dokupić lub wykorzystać zestaw dołączony do telefonu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Sierra
Navigator
Opcje

Dziękuję za odpowiedź,

też kupiłeś bez pudełka? i jeśli ładowarka bezprzewodowa jest do S8 i S9, to dlaczego ma innej wejscie /mniejsze/ do kabla? Moj kabel do ładowania jest za duży 😞 

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Sierra,

Spójrz na poniższy filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=PfU07v01N4A

Zgodnie ze stroną Samsunga, ładowarka o oznaczeniu EP-NG930BBE jest dedykowana dla S7 i S7 Edge, dlatego ma wejście typu USB B.

https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/wireless-charger-ng930-galaxy-s7-s7-edge/EP-NG930BBEGW...

Sierra
Navigator
Opcje

Dziękuję za odpowiedź,

czyli sprzedawca wprowadził mnie w błąd pisząc ze jest to ładowarka do S8/S9 tzn tą też naładuję moją S9, ale muszę dokupić nowy kabel, bo mój jest bezużyteczny w tym przypadku.

a czy jakąś różnicę robi to że na mojej ładowarce nie ma koncówki BBE? a w opisie był

Pozdrawiam

0 Like
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

@Sierra,końcówka BBE nie powinna mieć znaczenia.

Według mojej wiedzy infolinia Samsung ma możliwość zweryfikowania, czy dany numer seryjny widnieje w bazie, co pozwala upewnić się, że urządzenie jest oryginalne. Czasem podróbki mogą być naprawdę niezłej jakości. Sugeruję, abyś dla pewności zadzwoniła pod numer 801 672 678 lub +48 22 607-93-33 w celu poproszenia o weryfikację numeru seryjnego.

Natalias23
First Poster
Opcje
Witam czy ta ładowarka będzie oryginalna ?
Poniżej przesyłam link:
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Tak, jest oryginalna, to dokładnie mój model, poniżej podsyłam zdjęcia ze strony, jak i moją ładowarkę. Cena nie jest jakoś mocno zaniżona. Pancernik raczej jest sprawdzonym sklepem.
Screenshot_20230808_141631_Samsung Internet Beta.jpg20230808_141602_1000011457_1691497302.jpg
0 Like