Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Karta SD oryginał czy podróba ?

(Temat utworzony: 27-01-2023 07:35 PM)
1304 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Jak rozpoznać podróbkę Samsung od oryginału , karta pamięci SD 256 GB z Allegro . Ma ktoś jakiś patent ? Czy taka karta to oryginał Samsung ? Właśnie przybyła z Allegro.

image

image

image

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Ten kod zawiera wszystkie informacje o produkcie, kraju pochodzenia itd. Trzy pierwsze cyfry, to oznaczenie kraju pochodzenia. Tak jest na całym świecie, że kod, który zaczyna się od 880, wskazuje, że krajem pochodzenia jest Korea Południowa. Wszystkie te kreseczki, coś oznaczają, tak samo cyferki. To coś, jak "przemysłowe kody QR". Jeśli masz wątpliwości, to zwróć kartę i zamów w autoryzowanym sklepie Samsung.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
A może poznać po parametrach ?20230127_195016_1000002795_1674845418.jpg
0 Like
AlexOxro
Voyager
Opcje
Sprawdziłem to oryginał
AlexOxro
Voyager
Opcje
Prędkości przesyłu jest uzależniona od tego co przysłasz np zdjęcia mogą wolniej się wysyłać bo są pojedyncze
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Oryginał

patyczak
Black Belt 
Opcje
Masz na opakowaniu kod producenta, kod EAN. Wpisz w wyszukiwarkę i masz odpowiedź. Mi zajęło to ok. 10 sekund.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
To ważne wiadomości , mam wątpliwość co do naklejki ze znaczkami Chńskimi , czy nie powinien być znak laserowy Samsung ? Czy kod na opakowaniu to podstawa oceny ? Ten kod to po prostu nadruk .
0 Like
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Ten kod zawiera wszystkie informacje o produkcie, kraju pochodzenia itd. Trzy pierwsze cyfry, to oznaczenie kraju pochodzenia. Tak jest na całym świecie, że kod, który zaczyna się od 880, wskazuje, że krajem pochodzenia jest Korea Południowa. Wszystkie te kreseczki, coś oznaczają, tak samo cyferki. To coś, jak "przemysłowe kody QR". Jeśli masz wątpliwości, to zwróć kartę i zamów w autoryzowanym sklepie Samsung.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Dziękuję wszystkim dobrze że jesteście 🙂🙂🙂
proktor37
Voyager
Opcje
Ale kod EAN "producent" może sobie nadrukować oryginalny. To żadne potwierdzenie że produkt jest ok.
0 Like