Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jaka ładowarka do smartfonów Galaxy

(Temat utworzony: 02-02-2021 12:37 PM)
31281 Wyświetlenia
KingaKW
Pioneer
Opcje

Hej. Jaką ładowarkę zamawiacie/polecacie do S21 Ultra? 25W, czy od razu 45W? 

0 Like
284 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Do ładowarek 45W polecany jest kabel 5A. W zestawie z telefonem jest kabel 3A. W związku z tym najlepiej kupić ładowarkę EP-TA845 lub EP-T4510 wraz z kablem w zestawie.

szynas
Navigator
Opcje
Aha dzięki za info. Nie wiem też czy jest sens kupować ładowarkę 45w czy może zostać przy 25w. Kondycja w sumie baterii też ważna. I tak ładuje telefon tylko do 80% więc nie wiem czy tu 45w będzie dużo szybsza
0 Like
szynas
Navigator
Opcje
A czym się te ładowarki różnią? Bo mają różne symbole
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie będzie dużej różnicy w ładowaniu do pełna czy też do 80%. Największą zaletą ładowarek 45W jest podładowywanie telefonu w ciągu dnia z niskich wartości o 20-40%. Wtedy widać największą różnicę.

Fafior87
Journeyman
Opcje
Ja mogę powiedzieć od siebie tak. Mam s23ultra z bateria 5000mAh. Na starej 15W lądowałem go 3h 20 min. Na 45W uGreen ładowarce z kablem od telefonu teraz to 1h 13min do 100%.

Także warto się przesiąść. Bo jest moc.
0 Like
szynas
Navigator
Opcje
Ja teraz ładuje na 25w
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Model EP-T4510 to nowsza wersja z dłuższym kablem. Poza tym brak różnic.

szynas
Navigator
Opcje
Pytanie czy ten kabel z zestawie zawsze ma 5a czy może sprzedawcy tego starego nie wrzucają
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Fabrycznie w pudełku znajduje się kabel 5A. Najlepiej kupić u partnera handlowego firmy Samsung wtedy będziesz miał pewność, że ładowarka jest oryginalna i w zestawie znajduje się odpowiedni kabel. Pamiętaj tylko, że są również wersje bez kabla dlatego musisz zwrócić uwagę jaką wersję kupujesz.

marek2337
Apprentice
Opcje
Jaką ładowarkę wybrać do A55?
0 Like