Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Gorrąca (niestabilna?) ładowarka 25W!

(Temat utworzony: 09-03-2025 11:57 AM)
403 Wyświetlenia
jogimis
Pioneer
Opcje

Hej ludzie,

Piszę z problemem i zapytaniem - otóż kupiłem na pewnym polskim portalu aukcyjnym ładowarkę 25W (model EP-TA800) rzekomo oryginalną od Samsunga, przynajmniej wszystko na to wskazuje z wyglądu. Super szybkie ładowanie mojego s25 odbywa się bez większych problemów, poza dwoma kwestiami:
- mniej więcej po kilkunastu minutach ładowania kostka ładowarki jest piekielnie gorąca, w dotyku dosłownie nie da się wytrzymać. Nie wydaje żadnych pisków. Po ładowaniu przez wejście na kabel wyraźnie czuć zapach "nagrzanej" miedzi i elektroniki.
- podczas ładowania, czas pozostały do pełnego naładowania który pokazuje telefon, trochę się waha - od 20 procent do pełni pokazuje np 1 h 8 min, żeby za chwilę przeskoczyć do 1h 15 min, po osiągnięciu powiedzmy 80 % pozostaje 30 min.. chodzi o to że moim zdaniem czas nie jest wyliczany proporcjonalnie. Ale nie mam pojęcia czy jest to powód do zmartwień, czy kwestia błędnego przeliczania przez telefon, czy właśnie niestabilnej mocy podawanej w czasie przez ładowarkę. Załączam zdjęcia kostki, mam nadzieję że wyjaśniłem dobrze moje wątpliwości.

UPDATE 10.03 : otworzyłem dyskusję na Allegro, zgłosiłem gwarancję z tytułu rękojmi, ostatecznie sprzedawca zgodził się oddać mi pieniądze i nawet nie muszę odsyłać ładowarki. Dzięki wszystkim za porady i opinie. 

image

image

image

image

image

0 Like
Przejdź do rozwiązania
konradd86
Voyager
Opcje
Tylko NIE koszystaj z gwarancji. Reklamuj z tytułu rękojmi - niezgodność towaru z umową.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
To nie jest oryginał.
FenrirEvi
Pathfinder
Opcje
nah. rób zwrot a w opisie że to podrobiony produkt.. plus zauważone minusy
0 Like
jogimis
Pioneer
Opcje
Spróbuję, dzięki
FenrirEvi
Pathfinder
Opcje
powodzenia, trzymam kciuki żeby udało się zwrócić i odzyskać pieniądze, bo na allogro straaasznie dużo jest ofert tak idealnych podróbek ładowarek, że szok 🫣
jogimis
Pioneer
Opcje
Nie wiem jak to zrobić żeby skorzystać z rękojmi, wypełnia się po prostu opcje robiąc reklamację na allegro, podaję przyczynę itd więc jak skorzystać z rękojmi?
0 Like
konradd86
Voyager
Opcje
Zaznaczasz "Problem z produktem" -> "niezgodny z opisem"
I w następnym kroku masz "Opisz problem, aby sprzedający mógł Ci pomóc jak najlepiej". I tam napisz "Reklamacja z tytułu rękojmi, towar niezgodny z umową - towar to podróbka, żądam zwrotu pieniędzy. "
Potem w "jakiego rozwiązania oczekujesz" oczywiście "zwrot pieniędzy"
jogimis
Pioneer
Opcje
Wielkie dzięki, będę działał
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Pytanie, czy w opisie aukcji jest wyraźna informacja, że przedmiotem sprzedaży jest oryginalna ładowarka (produkcji) Samsunga, czy tylko "do"... Swojo szoso na ubocu warto chwilę pomyśleć, jak (skąd) Sprzedawca może mieć ofertę w cenie 1/3 oryginału. Nawet (albo szczególnie) jeśli to jest sprzedawca "firmowy"... Prywatnie też nikt nie bawi się w świętego Mikołaja, kiedy trzeba od tego jeszcze ponieść koszty opłat i podatków.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest na pudełku Samsung i jeszcze ta nalepka 100% Samsung Original. Sprzedaż podróbek w Polsce jest nielegalna, co innego gdyby było napisane na pudełku Sasung lub For Samsung. Da się kupić oryginał 25W nawet za 39zł tyle, że to wersja Bulk/OEM.