Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GEAR VR SM-R325 - kontroler "ucieka" w prawo...

(Temat utworzony: 30-03-2020 03:45 PM)
593 Wyświetlenia
aureum
Explorer
Opcje

Witam,

Mam problem z kontrolerem do GEAR VR SM-R325. Nie przechodzi kalibracji. Po wykonaniu ósemki, kładę go na stole i koniec, kółko się kręci w nieskończoność. Jeśli pominę ten krok to przy używaniu kontroler ciągle ucieka w prawo. żeby go używać muszę co kilka sekund centrować go przez przycisk Home. Nawet jak leży na stole to w goglach widać jak jedzie w prawą stronę. Na moim galaxy s10+ compass skalibrowany i stoi w miejscu. Próbowałem kalibrować kontroler w różnych powmieszczeniach żeby wyeliminować ewentualne zakłócenia... Próbowałem też ponownie go parować i od nowa instalować Oculus App... Nic nie pomaga... Reklamować? Nie da się go używać...

Pozdrawiam!

Tomasz.

S23U
0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24  @kamil40013  Macie jakieś pomysły ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, niestety nie korzystałem nigdy z kontrolera Gear VR a instrukcja użytkownika niewiele wnosi do rozwiązania problemu.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aureum, Czy poza tym kontroler poprawnie rozpoznaje ruchy w inne strony ? Według mnie jest to usterka sprzętowa akcelerometru i nie obejdzie się bez wizyty w centrum serwisowym.

aureum
Explorer
Opcje

Hej,

Tak oprócz uciekanie kontroler działa. Wszystkie przyciski, ok. Porusza się nim też ok tylko ucieka.... 

Przejrzałem też kilka wątków na Reddit na temat właśnie uciekania "driftingu" tegoż kontrolera ale sposoby aby to naparwić u mnie nie działają. Jednym z nich jest kalibracja magnetometru w telefonie. Wykonałem kilka razy ale dalej bez rezulatatu 😞

S23U
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@aureum 

Może są tu użytkownicy GEAR VR SM-R325 i coś podpowiedzą?

W ostateczności zareklamuj sprzęt u sprzedawcy lub w serwisie: 

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Tak grzecznie się zapytam. Czy to przypadkiem nie jest temat, który powinien znaleźć się w dziale AKCESORIA? :thinking-face::face-with-rolling-eyes:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Szewcu72  Przeniósłbym, ale oficjalnie już nie mogę tego robić. 😞

@EwaK  ogarniesz? :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.