Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds3 Pro - bezużyteczne ANC

(Temat utworzony: 22-09-2024 11:27 PM)
2132 Wyświetlenia
Vilge
Explorer
Opcje
Witam, mam problem z ANC w moich słuchawkach. 
Otóż mam wrażenie, że nie ma absolutnie żadnej różnicy w wyciszeniu z aktywnym ANC oraz wyłączonym.
O adaptacyjnym nawet nie wspominam bo działa jeszcze gorzej.
Z tego powodu wysłałem słuchawki na serwis, gdzie zostały wymienione na nowe.
W nowej parze ten sam problem, po włączeniu ANC jakość dźwięku spada a słyszę te same dźwięki z otoczenia co przy wyłączonym trybie.
Też tak macie? Nie chce mi się ich wysyłać na serwis kolejny raz.
Słuchawki użytkuje z S24

EDIT:
Problem rozwiązała wymiania słuchawek oraz etui przez serwis. 

EDIT 2:
Jednak nie rozwiązała, po dwóch wymianach dalej ANC słabo działa
36 Odpowiedzi
Slawek23
Hotshot
Opcje
@Vilge problem znany, jest na forum kilka wątków o tych problemach, np.:
https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/buds-3-pro-problem-z-anc/td-p/10623862?src=ShareByUser...
osobiście zgłaszałem te błędy do Samsunga lecz nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi, miejmy nadzieję że jakaś aktualizacja to naprawi.
balcer7
Explorer
Opcje
U mnie tak samo. A jeżeli chodzi o wysokie tony, np. jakieś pojedyncze metaliczne dźwięki, to mam wrażenie że są przez słuchawki bardziej podkręcone i dokuczliwe. Jak dla mnie to ANC nie działa tak jak powinno. Też czekam na aktualizacje, jeżeli to nie pomoże odsyłam do reklamacji.
Vilge
Explorer
Opcje
Skoro problem jest znany to czemu nie mówią o nim recenzenci? Kuba Klawiter w swoim filmie mówił, że ANC jest tak dobre jak w Airpodsach PRO.
Czy jest możliwe, że nie we wszystkich słuchawkach jest ten problem?
Chciałbym również dodać, że bardzo dobrze wyciszają pasywnie
Slawek23
Hotshot
Opcje
Od oficjalnych recenzentów raczej nie usłyszysz zbyt negatywnych uwag, za dużo powiedzieliby "na nie" i następnym razem mogliby się pożegnać z darmowym sprzętem do testów. Nie zauważyłem aby oficjalni recenzenci lub portale typu np. telepolis.pl wypowiedzieli się negatywnie na temat testowanych sprzętów (tego czy innych), dla mnie nie są to obiektywne opinie i nigdy nie opieram na nich mojego wyboru. Chcąc mieć w miarę rzetelne informacje trzeba ich szukać u niezależnych recenzentów i na niezależnych forach lub polegać na własnych testach, niestety taka jest prawda.
pkonrad
Voyager
Opcje
To ANC w tych słuchawkach to jest totalnie nieporozumienie. Działa jak chce i kiedy chce. Idąc chodnikiem jedno mijające mnie auto wycisza, a przy drugim zamiast wyciszyć to podkręca jego dźwięk, tak że bardziej je słyszę niż jakbym nie miał słuchawek w uszach. Podobnie jest z innymi dźwiękami np. jak kroję nożem kotu mięso na takiej szklanej desce. Dźwięk stukającego noża o tą deskę w tych słuchawkach z włączonym ANC słyszę tak, że chce mi bębenki rozsadzić !!! Jest to tak irytujące, że całkiem przestałem używać tych słuchawek, a gdyby nie fakt, że po wszystkich cashback, rabatach, sprzedaży etui, smarttag2 i starych Galaxy Buds2 wyszły mnie one niewiele ponad 100 zł, to bym je po prostu zwrócił. Dodatkowo jest mega różnica w dźwięku przy włączonym i wyłączonym trybie ANC, czego nie uświadczysz w żadnych słuchawkach z górnej półki. Nawet w starych Buds2 tego nie było i pomimo, że tam ANC było słabe, to przynajmniej mniej mnie irytowało niż w tych nowych Buds3 Pro.
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Ja w swoich nie zauważyłem żadnego problemu. ANC działa poprawnie. Włączone wycisz perfekcyjnie. Sprawdzalem kila rodzajów dźwięków i jest ok. Rozmowa, telewizor, muzyka, stuki póki i tak dalej. W trybach działa rozpoznawanie mowy i automatyczne przełączanie na dźwięk otoczenia, ktory swoja drogą też jest mega, bo słyszę jadące auta w drugim pokoju z otwartym oknem.
0 Like
Vilge
Explorer
Opcje
Wyłącz ANC i sprawdź czy jest duża różnica
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Jest, bardzo duża. Bez anc jest cicho ale pewne rzeczy slysze, z anc juz nie. ***** test pukania o stol nozem alba jak do drzwi. Bez anc lekko slychac, z anc juz nie, oczywiscie nie jakies walenie jak mlotem ale roznica jest. Jak ktos do mnie mowi tak normalnie a mam anc to nic nie slysze
0 Like
Vilge
Explorer
Opcje
Z ciekawości jaką masz datę produkcji słuchawek? Jest nadrukowana na pudełku
0 Like