Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds Pro 3 pękajaca obudowa

(Temat utworzony: 29-09-2024 11:09 AM)
791 Wyświetlenia
ManleyAS
Pioneer
Opcje
Mamy 2 pary Galaxy Buds Pro 3, srebrne i białe. Obie wersje mają pęknięcia obudowy w tym samym miejscu po miesiącu używania. Żadnych upadków, etui w dodatkowych futeralach. Po prostu sobie pękły. Znalazłem w sieci zdjęcia pęknięć w identycznym miejscu. Ktoś ma podobnie? 

image

image

18 Odpowiedzi
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Cześć! Oddaj je po prostu na gwarancję i tyle 🙂
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@ManleyAS słuchawki do serwisu, jeśli masz w pobliżu APS Samsunga to udaj się tam osobiście, jeśli nie to odeślij do serwisu
https://www.samsung.com/pl/support/zgloszenie-naprawy/
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, słuchawki należy oddać do serwisu Samsung, w celu weryfikacji problemu. Bardzo możliwe, że dostanie Pan nowy egzemplarz
ManleyAS
Pioneer
Opcje
Słuchawki leżą w serwisie od tygodnia, a Samsung podobno zastanawia się co z tym zrobić. Serwis deklarował 4 dni robocze, ale właśnie się dowiedziałem, że to dotyczy tylko naprawy... Części nie ma więc pozostaje wymiana, ale decyzji brak. Bardzo frustrujące podejście do klienta.
LupoAlberto30
Journeyman
Opcje
Mam tak samo z białymi - już były dwa razy w serwisie - pierwszy raz wymienili za darmo, za drugim kazali już zapłacić20240923_151216_1000021978_1727097180.jpg
ManleyAS
Pioneer
Opcje
To jest ewidentnie wada na poziomie projektu, wyboru materiału lub produkcji. To miejsce jest najwyraźniej narażone na naprężenia których ten materiał nie wytrzymuje. Ja czekam 2 tydzień na decyzję. Teoretycznie mają je wymienić, ale kiedy to się wydarzy nie wiadomo. Jakie było uzasadnienie odmowy przy 2 razie?
LupoAlberto30
Journeyman
Opcje

Tak, według mnie plastik nie wytrzymuje naprężeń statycznych, albo rozszerza się od ciepła w uchu i pęka i to zawsze dokładnie w tym samym miejscu. Problem jest już opisany na Reddit. Za drugim razem byli przekonani, że to uszkodzenie mechaniczne z mojej winy, chociaż serwis był ten sam. Musiałem zapłacić 430 zł za nową słuchawkę i czekałem 2 tygodnie na naprawę. Wczoraj zauważyłem pęknięcie na lewej słuchawce i pójdę do serwisu po raz trzeci, chociaż już brak mi sił i motywacji 😓. Dobrze by było nagłośnić problem w Polsce bo mam wrażenie, że sprawa jest wyciszona. Straszny ***** wyszedł Samsungowi 😡20241014_100727_1000022837_1728893251.jpg

ManleyAS
Pioneer
Opcje
Słuchawki grają wyjątkowo dobrze więc miałbym problem z rozstaniem , ale faktycznie to jest gruba niedoróbka. Może nie na miarę wybuchających baterii Galaxy Note, ale nie do obrony. Zaczęło się od pękajacych gumek i wtedy już były zdjęcia wad produkcyjnych od razu po wyjęciu z pudełka. Myślę że jeśli nie podejdą do tego uczciwie to trzeba się zebrać i złożyć skargę do UOKIK.
LupoAlberto30
Journeyman
Opcje
No mi też bardzo szkoda - dźwięk i funkcje mają jedne z lepszych na rynku, a ja już mam cały ekosystem tej firmy. Przykre to i taka głupia wada, że to materiał obudowy zawodzi - gdyby były naprawialne tak jak druga generacja, to pewnie można by było wymienić samą obudowę. Niestety ten model jest już całkowicie jednorazowy jak airpodsy, więc trzeba wymienić całość. Ile najdłużej słuchałeś muzyki na tym modelu? Moi znajomi nie przekraczali 3 godzinnych sesji i im się cały czas trzymają dobrze. Ja słucham czasami ponad 5 godzin i już trzeci raz mi pęka. Może to zależy jak długo się grzeje komuś w uchu?