07-02-2025 08:16 AM
Cześć, zastanawiałem się czy dodać ten post, ale stwierdziłem że to moja ostatnia deska ratunku. Mam Galaxy Buds Fe, od ponad roku działają bardzo fajnie, używałem je z laptopem, jakimiś sprzętami z jabłkiem, typu iPad i iPhone. W styczniu przesiadłem się na Galaxy S24+. Po rozłączeniu słuchawek z innymi urządzeniami sparowałem je z telefonem... i niestety, okazało się, że tylko jedna ze słuchawek tak naprawdę gra- lewa. Prawa gra tak cichutko, że ciężko ją usłyszeć. Oczywiście, wiem, że takich problemów i tematów było dużo, jednak w moim przypadku nie pomogło nic. Co ciekawe- słuchawki po sparowaniu z komputerem grają normalnie, podobnie gdy sparuje je z iPhonem!
Co zrobiłem do tej pory?
- klasyczne rozłączenie, zapomnienie urządzenia
- reset przez apkę wearable
- hard reset za pomocą dotknięcia ich przez parę sekund
- pełne naładowanie
- wyłączenie telefonu, wyzerowanie ustawień bluetooth
Nic nie przyniosło rezultatu i już rozkładam ręce. Co najlepsze wiem, że słuchawki działają, bo sparowane z innymi urządzeniami grają bez problemu. Po sparowaniu z telefonem gra tylko lewa, prawa jest praktycznie niesłyszalna. Obejrzałem chyba wszystkie dostępne materiały w sieci i już rozkładam ręce.
Czy ktoś miał podobny problem przy połączeniu słuchawek tylko z Samsungiem i mógłby coś doradzic? Dodam, że nie mam wśród rodziny ani znajomych nikogo kto ma Samsunga Galaxy, więc nie mogę sprawdzić działania na innym urządzeniu Samsunga.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
12-02-2025 02:32 PM
Problem udało mi się rozwiązać. Co zawiniło? Ustawienia--- dostępność--- rozszerzania sluchu---balans dźwięku byl po podłączeniu domyślnie ustawiony na lewą stronę tylko.
Tak więc zostawiam dla potomnych i dzięki wszystkim za pomoc.
07-02-2025 08:25 AM — edytowano 07-02-2025 08:26 AM
07-02-2025 08:27 AM
słuchawki nie mają gwarancji niestety, gdyby tak działo się na każdym urządzeniu to traktowałbym za pewnik uszkodzenie jednej z nich. Jednak najbardziej frustrujące jest to, że z innymi urządzeniami słuchawki działają bez problemu...
07-02-2025 08:36 AM
Czyli obecnie słuchawki poprawnie grają z innymi urządzeniami a problem występuje tylko w przypadku Galaxy S24? Spróbuj na telefonie wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
07-02-2025 08:43 AM — edytowano 07-02-2025 08:52 AM
1. Sprawdź sobie balans.
2. Usuń parowanie słuchawek i sparuj od nowa
3. Zresetuj ustawienia sieci Bluetooth.
07-02-2025 08:56 AM
@mirudo24 wipe cache wykonany- dalej to samo. Jest dokładnie jak mówisz, problem z prawą słuchawką jest tylko na moim S24+
@relatyw - przy balansie ustawionym na środek lewa gra normalnie, prawa praktycznie niesłyszalna. Po ustawieniu na maxa w prawo jest ona bardzo cichutka, myślę, że to takie max 10% głośności.
07-02-2025 08:58 AM
To teraz punkt 2 a jak nie pomoże to ewentualnie 3.
07-02-2025 09:12 AM
wszystkie kroki wykonane, brak rezultatu
07-02-2025 09:15 AM
Możesz jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne w telefonie, ale niestety nie wiadomo czy to pomoże rozwiązać problem. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.
[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
07-02-2025 09:32 AM — edytowano 07-02-2025 09:44 AM
A to ciekawe. Dobrze by było jednak jakbyś znalazł kogoś z Galaxy żeby sprawdzić te słuchawki. W ostateczności można iść do serwisu (jakiegokolwiek) prawdopodobnie za darmo sprawdzą czy słuchawki działają z jakimś Samsungiem. To by Cię mogło uchronić przed resetem do ustawień fabrycznych. A nie masz czasem możliwości podłączenia do tego telefonu innych słuchawek BT. Ciekawe czy byłyby jakieś problemy.