Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Buds FE- problem chyba nie do rozwiązania

(Temat utworzony: 07-02-2025 08:16 AM)
439 Wyświetlenia
Members_X5aumhN
Explorer
Opcje

Cześć, zastanawiałem się czy dodać ten post, ale stwierdziłem że to moja ostatnia deska ratunku. Mam Galaxy Buds Fe, od ponad roku działają bardzo fajnie, używałem je z laptopem, jakimiś sprzętami z jabłkiem, typu iPad i iPhone. W styczniu przesiadłem się na Galaxy S24+. Po rozłączeniu słuchawek z innymi urządzeniami sparowałem je z telefonem... i niestety, okazało się, że tylko jedna ze słuchawek tak naprawdę gra- lewa. Prawa gra tak cichutko, że ciężko ją usłyszeć. Oczywiście, wiem, że takich problemów i tematów było dużo, jednak w moim przypadku nie pomogło nic. Co ciekawe- słuchawki po sparowaniu z komputerem grają normalnie, podobnie gdy sparuje je z iPhonem!

Co zrobiłem do tej pory?

- klasyczne rozłączenie, zapomnienie urządzenia

- reset przez apkę wearable

- hard reset za pomocą dotknięcia ich przez parę sekund

- pełne naładowanie

- wyłączenie telefonu, wyzerowanie ustawień bluetooth

Nic nie przyniosło rezultatu i już rozkładam ręce. Co najlepsze wiem, że słuchawki działają, bo sparowane z innymi urządzeniami grają bez problemu. Po sparowaniu z telefonem gra tylko lewa, prawa jest praktycznie niesłyszalna. Obejrzałem chyba wszystkie dostępne materiały w sieci i już rozkładam ręce.

Czy ktoś miał podobny problem przy połączeniu słuchawek tylko z Samsungiem i mógłby coś doradzic? Dodam, że nie mam wśród rodziny ani znajomych nikogo kto ma Samsunga Galaxy, więc nie mogę sprawdzić działania na innym urządzeniu Samsunga.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Members_X5aumhN
Explorer
Opcje

Problem udało mi się rozwiązać. Co zawiniło? Ustawienia--- dostępność--- rozszerzania sluchu---balans dźwięku byl po podłączeniu domyślnie ustawiony na lewą stronę tylko.

Tak więc zostawiam dla potomnych i dzięki wszystkim za pomoc.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
16 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, z takim czymś najlepiej iść do serwisu, a zapewne słuchawki zostaną wymienione na nowe. Serwisy raczej nie naprawiają słuchawek
Members_X5aumhN
Explorer
Opcje

słuchawki nie mają gwarancji niestety, gdyby tak działo się na każdym urządzeniu to traktowałbym za pewnik uszkodzenie jednej z nich. Jednak najbardziej frustrujące jest to, że z innymi urządzeniami słuchawki działają bez problemu...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli obecnie słuchawki poprawnie grają z innymi urządzeniami a problem występuje tylko w przypadku Galaxy S24? Spróbuj na telefonie wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

relatyw
Helping Hand
Opcje

Screenshot_20250207_082716_Settings.jpg

1. Sprawdź sobie balans. 

2. Usuń parowanie słuchawek i sparuj od nowa

3. Zresetuj ustawienia sieci  Bluetooth.

Members_X5aumhN
Explorer
Opcje

@mirudo24 wipe cache wykonany- dalej to samo. Jest dokładnie jak mówisz, problem z prawą słuchawką jest tylko na moim S24+

@relatyw - przy balansie ustawionym na środek lewa gra normalnie, prawa praktycznie niesłyszalna. Po ustawieniu na maxa w prawo jest ona bardzo cichutka, myślę, że to takie max 10% głośności.

0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

To teraz punkt 2 a jak nie pomoże to ewentualnie 3. 

0 Like
Members_X5aumhN
Explorer
Opcje

wszystkie kroki wykonane, brak rezultatu 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne w telefonie, ale niestety nie wiadomo czy to pomoże rozwiązać problem. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

relatyw
Helping Hand
Opcje

A to ciekawe. Dobrze by było jednak jakbyś znalazł kogoś z Galaxy żeby sprawdzić te słuchawki. W ostateczności można iść do serwisu (jakiegokolwiek) prawdopodobnie za darmo sprawdzą czy słuchawki działają z jakimś Samsungiem. To by Cię mogło uchronić przed resetem do ustawień fabrycznych. A nie masz czasem możliwości podłączenia do tego telefonu innych słuchawek BT. Ciekawe czy byłyby jakieś problemy.

0 Like