Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Folia

(Temat utworzony: 21-12-2024 06:36 PM)
693 Wyświetlenia
Pelke
Voyager
Opcje
Czy ktoś używa telefonu bez żadnej naklejonej szybki zabezpieczającej albo folii? Ja w swoim S23U używam folii hydrożelowej, jest mega cieniutka, prawie jej nie czuć, jednak **bleep** mnie czasami, żeby ją zdjąć i używać telefonu bez czegoś takiego. Z drugiej jednak strony zachodzi obawa o ewentualne zarysowania, folia gwarantuje ochronę przed rysami, a szkoda niszczyć wyświetlacza, gdyż sam telefon mam w stanie doskonałym. A jak u was? 
8 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Witam, skoro jej prawie nie czuć to dlatego chcesz ją zdjąć? Folia na pewno zapewnia dodatkową ochronę.
Pelke
Voyager
Opcje
Oczywiście, że zapewnia ochronę, jednak mimo wszystko oddziela od wyświetlacza, często używam np rysika, na "żywym" wyświetlaczu może być inaczej
Mateusz890_1
First Poster
Opcje
Gorilla Glass Victus potrafi się zarysować od samego patrzenia. W wersji Armor ponoć jest lepiej, jednak osobiście wolałbym nie ryzykować. Nie zdejmuj folii.
Slawek23
Big Cheese
Opcje
Nie używam w telefonach żadnych zabezpieczeń ekranu, co najwyżej przezroczystego etui na pleckach telefonu. Po to są ekrany typu Gorilla aby je chronić. Jakoś przez wiele lat używania różnych smartfonów nie zdarzyło mi się uszkodzić i porysować ekranów.
miroON
Black Belt 
Opcje
Zadnych folii żeli i szkieł Mialem folie nawet uznanego producenta i cooo Folia po 1.5 msc sie odkleila Wiec prawie 2 lata jest goły No moze oprocz etui z tylu Noszony w kieszeniach kurtki spodnii itp Zero rysek ... Wiec jak kto lubi i chce
Amazigh
Maestro
Opcje
...za chwile stuknie dwa lata bez folii. Denerwują mnie jedynie tłuste ślady po palcowaniu i ich usuwanie od czasu do czasu. Żadnych rys! Ale do kieszeni etc. wkładam w neoprenowym etui.20241221_203913_1000022758_1734809990.jpg
Anessal
Helping Hand
Opcje
Używam szkła hybrydowego 3mk jestem przyzwyczajona chronić telefony, odcisk działa rysik działa, zabezpieczone mam też aparaty do tego ładne plecki i ok bardziej niż rys boję się upadku jednak😊
Ciciek
Voyager
Opcje
Ja mam zamontowane szkło whitestone dome glass uv. Na początku też miałem folię ale rysik średnio z nią współpracował .
0 Like