Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Etui powerbank Galaxy s22 plus

(Temat utworzony: 14-05-2022 07:14 PM)
414 Wyświetlenia
Casteeel
Explorer
Opcje
czyś,
testował ktoś etui powerbank do s22plus? myślicie ze to dobry gadżet? zastanawia mnie czy nie zjedzie bateri czy coś 
0 Like
5 Odpowiedzi
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Z tego co rozumiem, etui to będzie ładować cały czas telefon do 100% ?
Jeżeli tak, to może spaść żywotność baterii, a wielokrotne ładowanie gdy tylko spadnie parę % również potrafi wyniszczyć baterię
Sprawdź czy można jakoś wyłączyć to ładowanie i włączyć wtedy kiedy będziemy chcieli podładować telefon tym etui

*Można włączyć ograniczenie ładowania do chyba 80% co byłoby pomocne

Jeżeli nie przeszkadza Ci wygląd tego etui i potencjalna wymiana baterii za rok/dwa, to czemu nie, w końcu czas pracy na baterii we flagowcach Samsunga to żart
0 Like
Casteeel
Explorer
Opcje
od początku mam włączone ograniczenie ładowania do 85%, ale zastanawiam się czy nie włączyć do 100, bo tak jak wspomniałeś ta bateria to jakiś żart... wygląd mi nie przeszkadza, zależy mi żeby bateri nie rozwalić, właśnie nie mogę doczytać czy to ładowanie można włączać jakimś guzikiem czy nie, myślałem że jakiś użytkownik może powiedzieć coś więcej na temat tego gadzetu. Flagowiec samsunga jest na prawdę bardzo wydajny, fajnie się użytkuje, ale bateria sprawia że nie kupię go już więcej, bo zwyczajnie się nie opłaca, podejrzewam że xiaomi mi 12 pro jest lepszy, a cena podobna
0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
1. Ja osobiście używam ładowania do 100%
Wydaje mi się to lekko bezsensowne ładowanie do 85% aby zaoszczędzić na kondycji ogniwa, aby w przyszłości trzymała dłużej (?) Czyli od nowości skracamy czas jej pracy 😂 więc od nowości telefon trzyma krócej na baterii - paradoks
Problem z tym że muszę ładować telefon 3 razy dziennie, bo zastępuje mi komputer... (S20)

2. Ja bym unikał Xiaomi szczerze mówiąc

3. Co do etui, może najprościej byłoby ogarnąć jakiś powerbank 20k mAh (niekoniecznie od Samsunga)
Ewentualnie faktycznie znaleźć info czy można wyłączyć ładowanie

Swoją drogą takie etui ładuje indukcyjnie?
Jeżeli tak, to temperatura telefonu może wzrosnąć
A chodzą słuchy że S22 i tak już na problem z temperaturą
0 Like
Casteeel
Explorer
Opcje
Nie zauważyłem problemów z temperatura, tzn może delikatnie, ale nie uważam to za problem. Są takie etui 4800mah i 10k mah i niektóre są indukcyjne (ale te są drozsze) Co do xiaomi to miałem mi 10 i przesiadłem się na s22 plus i powiem Ci ze wydajność po stronie samsunga wiadomo, ale dla mnie jest to delikatnie zauważalne, za to w xiaomi używałem bardzooo dlugo telefon i bateria trzymała bez problemu cały dzień a różnica była tylko o 0.3 mah
0 Like
Kacper77
Journeyman
Opcje
Nie testowałem, ale pewnie fajny
0 Like