Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

etui Clear view s20 ultra

(Temat utworzony: 17-01-2021 12:21 PM)
1313 Wyświetlenia
gambler2600
Journeyman
Opcje

Smart View Cover nie działa jak powinno. Sprawdziłem czujnik Halla (działa 1/2 punktów przy otwieraniu/zamykaniu pokrowca). Robiłem restart fabryczny telefonu, wyciągałem i wkładałem ponownie etui - nie pomogło. Wykorzystując inne etui Smart view z telefonu s10+ w testach Halla zrobiłem 2 czujnik na pass. Przez jakiś czas etui zaczęło działać poprawnie.. Po parunastu godzinach (bez restartu itp) problem wrócił - etui nie reaguje. 

PS. Zapoznałem sie z postem
https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/poradnik-clear-view-nie-dzia%C5%82a-oto-mo%C5%BCliwe-p...

Pytanie:
Czy w testach Halla muszą być 2/2 punktów sprawdzone ? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
10 Odpowiedzi
Krissss
Apprentice
Opcje
Proszę mieć jeszcze na uwadze, że jeżeli ktoś używa magnetycznego uchwytu samochodowego i ma na plecach przyklejoną blaszkę do uchwytu magnetycznego to żadne etui Smart View i Smart Led Cover Samsunga nie będzie działać. W etui Smart View w klapce są ukryte dwa minimagnesiki które sterują ekranem po otwarciu i zamknięciu etui, a w pleckach etui jest zaszyty magnesik z informacją jaki model etui założyłyśmy, poprzez NFC telefon rozpoznaje model etui i uruchamia akcesorium dla niego, blaszka przyklejona na plecki od uchwytu lekko namagnesowana zakłóca interpretowanie etui i zwyczajnie nie działa lub też działa a raz nie działa.
0 Like