Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ethernet

(Temat utworzony: 11-04-2024 05:28 PM)
507 Wyświetlenia
BoCheck
Pioneer
Opcje
Jak podłączam przejściówkę z USB c na USB A żeby podłączyć pendeive pokazuje się standardowa i formacja "zasilanie podłączonego urządzenia" i wszystko śmiga bez problemu jednak gdy podłączam przejciowke USB do Ethernet nie wyświetla się ten komunikat. Przejściówka jest sprawna sprawdzena na innych urządzeniach i działa. Miałem przypadek gdy telefon bym podpięty do huba USB przejdciowka działała jednak bezpośrednio do telefonu nie działało. Co może być powodem że telefon nawet nie wykrywa że to urządzenie można zasilć

Taka sama sytuacja na S21 ultra oraz S24 Ultra

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@BoCheck Nie sądzę, abyś przez adb był w stanie cokolwiek tutaj poradzić Najwidoczniej adapter nie jest w pełni kompatybilny (przykładowo - niektóre adaptery wymagają konkretnego formatu zasilania) przy bezpośrednim połączeniu z telefonem. Na szczęście posiadasz hub, który w jakimś stopniu rozwiązuje ten problem. Wiem, że nie jest to idealne rozwiązanie, na które liczyłeś, ale obawiam się, że niewiele da się na to poradzić.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Podświetla się funkcja Ethernet w Ustawiniach?1712863075167_1712863075153_0.jpg
BoCheck
Pioneer
Opcje
Funkcja ethernet podświetla się jak podłączam ten adapter przez hub USB tak to nie, telefon zachowuje się jakby podłączyć do niego sam kabel usb bez podłączenia do ładowarki
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@BoCheck Spróbuj ustawić w opcjach Programisty domyślną konfigurację USB na "Przesyłanie Plików".

Włącz najpierw tryb programisty:
Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Numer wersji (nacisnąć kilkanaście razy).

Następnie w ustawieniach programisty znajdź opcję "Domyślna konfiguracja USB" i zmień ją na: "Transfer plików". To powinno niejako wymusić na telefonie łączenie się z podpiętym sprzętem. Możesz też pokusić się o włączenie debugowania USB.

0 Like
BoCheck
Pioneer
Opcje
Debugowanie usb mam często włączone bo uzywam adb, a usb w trybie przesyłania plików nic nie daje. A może własne coś przez adb można aktywować?
0 Like
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@BoCheck Nie sądzę, abyś przez adb był w stanie cokolwiek tutaj poradzić Najwidoczniej adapter nie jest w pełni kompatybilny (przykładowo - niektóre adaptery wymagają konkretnego formatu zasilania) przy bezpośrednim połączeniu z telefonem. Na szczęście posiadasz hub, który w jakimś stopniu rozwiązuje ten problem. Wiem, że nie jest to idealne rozwiązanie, na które liczyłeś, ale obawiam się, że niewiele da się na to poradzić.

BoCheck
Pioneer
Opcje
Okej dziękuję najwyżej będę używał przez huba
0 Like