Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds 3 pro ANC głośniejsze wysokie dźwięki?

(Temat utworzony: 21-08-2024 05:00 PM)
674 Wyświetlenia
Krzysiek02
Journeyman
Opcje

Witam, mam dziwny problem.

Gdy włączam ANC w słuchawkach to rzeczywiście wyciszają otoczenie lepiej niż moje buds 2. Problem jest tylko taki, że jak jest jakieś uderzenie/wyższy dźwięk typu pierścionek o metal, albo szelest siatki to ANC boostuje mi te wysokie dźwięki wprost do ucha i słyszę je bardzo głośno i wyraźnie. Dużo donośniej niż jakbym miał po prostu wyłączone noise cancelling. Wybija to człowieka z myśli i zastanawiam się czy już nie wolę słyszeć wszystkiego po trochu cicho bez ANC, niż ryzykować nerwicą przy każdym wyższym dźwięku.

Nie wiem czy napisałem to tak, byście mogli sobie to wyobrazić. Teraz pytanie. Wszyscy tak mają? Czy oczywiście ja mam pecha

16 Odpowiedzi
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@Krzysiek02 rozumiem że dzieje się to przy włączonym ANC w trybie adaptacyjnym?, jeśli tak to niestety ale tak już jest, według mnie ten tryb jest niedopracowany lub tzw. sztuczna inteligencja sterująca ANC nie jest tak inteligentna jak powinna i za wolno się wszystkiego uczy.
0 Like
Krzysiek02
Journeyman
Opcje
Dzieje się tak na zwykłym trybie anc. Adaptacyjny to mi działa jak opcja ambient sound XD Nic nie wycisza
RODIS
Explorer
Opcje
Ogólnie ANC jest niedopracowane mimo sztucznej intel8gencji może aktualizacja to naprawi bo dźwięki otoczenia w zwykłym trybie lepiej działa na buds pro i buds pro 2
Krzysiek02
Journeyman
Opcje
Też tak macie przy wysokich dźwiękach? Czy u Was jednak przycisza je choć trochę. Mnie denerwuje że to zwiększa głośność wprost do ucha
Neo2024
Explorer
Opcje
Samsung słynie z dobrych i szybkich aktualizacji 😉, miałem je kupić, ale pójdę jednak w inną stronę.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
mamy (przynajmniej ja) podobne odczucia co do całego ANC w tych słuchaweczkach, tak jak już pisałem na forum, jedyne do czego nie mogę się przyczepić to super dźwięk i brzmienie muzyki, a resztę bolączek technicznych być może załatwią aktualizacje...byle to się stało w miarę szybko.
PS.
Musimy zgłaszać nasze problemy, im więcej zgłoszeń tym większe szanse że szybko się za to wezmą.
Maatteo
Journeyman
Opcje
u mnie na przykład ANC prawie nic nie robi i nie mówię o adaptacyjnym
JaAdam
Pioneer
Opcje
Mam, niestety, tak samo 😐
Zastanawiam się, czy nie wywaliłem tysiaka w błoto.
Strasznie stresująco działają te słuchawki. Żeby nie było, sam dźwięk jest super, bardzo ładnie grają... Ale ja potrzebuję słuchawek na miasto, w domu, w ciszy nie jest źle. Na mieście można nerwicy się nabawić. Tryb bez wyciszenia prawie, że "dziurawi" uszy, wręcz podgłośnia otoczenie tak, że uszy bolą. Wręcz słyszę jak ludzie gadają po drugiej stronie ulicy na przejściu... Masakra. I nic tu nie dają żadne regulacje. Tryb adaptacyjny to jakaś porażka, po co to wogóle tam jest? Automatyczne przełączanie przy rozpoznaniu mowy też działa dość zaskakująco, szczególnie np w centrach handlowych lub w kolejce 🥴
Do tego jeszcze dochodzi efekt wiatru - tragedia, albo świszczy albo nie wycisza (zmiana ustawienia "suwakiem").
Do tego "super patent" na samą konstrukcję słuchawek - ekwilibrystyka przy wyjmowaniu czy wkładaniu słuchawek do etui ale też i w uszy. Konia z rzędem temu komu się udaje bezproblemowo, bez "nieświadomego" uruchomienia muzyki, schować lub je założyć.
Generalnie jeżeli chodzi o "efekty z dźwiękiem" to mam wrażenie, że te słuchawki działają jedynie dobrze jako aparat słuchowy dla osób z pokaźnym niedosłuchem. Dla kogoś, kto do tej pory używał poprzednich modeli, te nowe to porażka...
AmeliaK
Pioneer
Opcje
Mam czasem podobnie lecz na dźwiękach otoczenia
0 Like