Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowarka samochodowa słabo działa i nie ładuje

(Temat utworzony: 19-08-2022 12:48 PM)
1034 Wyświetlenia
geforc
Journeyman
Opcje

Witam, Panowie mam S20Fe od 2 miesięcy, dzisiaj 1 raz podłączyłem w aucie do ładowarki do gniazdka zapalniczki, ładowarkę mam taką:

https://www.euro.com.pl/ladowarki-do-telefonow1/usams-lad-sam-2xusb-2-4a-qc-3-0-cza-us-cc028.bhtml

Dość leciwa, ma już parę lat…

No i podłączyłem i niby było szybkie ładowanie ale zamiast ładować to widziałem jak procenty baterii spadają…

Poprzednio miałem Galaxy Note 8 no i tam ładowało w miarę ok a tutaj w S20Fe co?? za słaba ładowarka i trzeba kupić coś mocniejszego ? jeśli tak to co polecacie?

0 Like
15 Odpowiedzi
finisher
Pioneer
Opcje
Telefon odcina ładowanie jak jest gorąco i telefon się przegrzewa. Jeśli była patelnia pod szybą to prawdopodobnie to było przyczyną. Klima nic nie daje.
0 Like
geforc
Journeyman
Opcje

nie nie, w poprzednim Note 8 który miałem też był w tym samym miejscu, nic się nie przegrzewało i ładował bez problemu... Poza tym na pewno byłby jakiś komunikat że za gorąco...

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@geforc A jaki inne urządzenia ładują się ładowarką samochodową? Czy telefon ładuje się normalnie oryginalną ładowarką?

0 Like
finisher
Pioneer
Opcje
Nie ma komunikatu, jest ikona ładowania ale nie ładuje. Telefon jest bardzo ciepły. Mam tak na S22 i S21FE w upalne dni na oryginalnej ładowarce Samsung 15W. Note mógł mieć straszy procesor nie podatny na nagrzewanie.
0 Like
geforc
Journeyman
Opcje

Tak, telefon normalnie się ładuje indukcyjnie w domu oraz normalną ładowarką. Tu problem jest z ładowarką która wg mnie jest za słaba, ma tylko 2.4A. 

0 Like
geforc
Journeyman
Opcje

Note miał piekarnik zwany Exynos, tutaj jest Snap który w ogóle mi się nie nagrzewa...

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@geforc A spróbuj podłączyć innym kablem.

0 Like
geforc
Journeyman
Opcje

próbowałem, mam dwa samsungowe kable więc to nie to...

0 Like