Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

AI funkce u Snapdragon 8 Gen 3

(Téma vytvořeno: 09-02-2025 05:22 PM)
203 Zobrazení
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Četl jsem v odkazu níže že má procesor zabudované AI funkce přímo v sobě. Ale řekněte mi jednu věc - proč Samsung nepoužívá přímo z HW tyto funkce pro AI a místo toho je telefon závislý na FW a internetu? Proč není nějaká nebo nějaké aplikace, či funkce, které těží přímo z procesoru? Celý proces by byl rychlejší. Protože proti S23U je S24U pořád stejně pomalý, když jde o AI funkce, a procesor je v tom případě vynechán pořád.

0 Like
6 Odpovědi
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
No S25 toho umí lokálně mnohem více než bylo u S24 a uvidíme, jak to bude řešeno u S24 (či dokonce S23). Do algoritmů nikdo z nás nevidí, ale obecně bude vždy nějaká serverovna s tisíci AI procesorů mnohem výkonnější, než jeden procesor v telefonu. A internet je pak potřeba k těm informacím, ke kterým dotazy na AI směřují.
OXO37
Hotshot
Možnosti
Procesor v sobě nemůže mít zabudovaný přímo jazykový model, ale pouze podporu (instrukce) pro jeho fungování. Není pak tolik zatěžován.
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Pekný deň, 

v nastaveniach - Galaxy AI - je možnosť nastavenia spracúvania údajov iba vo Vašom zariadení. Pre niektoré úlohy/funkcie je však na dosiahnutie výsledku potrebné mať pripojenie k internetu (napr. zistenie informácií) alebo priamo online externé spracovanie, ktoré prináša lepšie výsledky akom lokálne v zariadení a to nielen z dôvodu dostupného výkonu. 

OXO37
Hotshot
Možnosti
To, že toho umí více, je spíše díky Androidu 15. Měl jsem možnost zhruba 2 hod. zkoušet Pixel 8a. V něm je procesor Tensor G3, což je de fakto odvozenina Exynosu dva roky zpět, sice s podporou AI.
0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
To by byla dobrá zpráva pro starší modely...
OXO37
Hotshot
Možnosti
Už v době uvedení Tensoru G3, byl hodnocen o dost hůře než Snapdragon 8 Gen2 a to i přes podporu AI funkcí. Spíše bude záležet na tom, jak je Android 15 optimalizovaný. Na Pixelu 8a běhala AI svižně.