Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Schimbi folia de protecție și s-ar putea să rămâi fără senzorul de amprentă

(Subiect creat la: 07-07-2021 03:16 PM)
14135 Vizualizări
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Folosesc în mod curent un telefon Galaxy S21 Plus și de curând am fost nevoit să-i schimb folia de protecție. Cea originală a prins un pic de aer și atât i-a trebuit. S-a mărit tot mai mult în fiecare zi, a prins ceva mizerie și a devenit inutilizabilă. 

Am cumpărat o altă folie de protecție, nu una ieftină, ci una de sticlă, să protejez telefonul. Și, surpriză, senzorul de amprentă nu mai funcționează. Am șters profilele vechi de amprenăt și am încercat să fac altele noi, nu merge. Pur și simplu senzorul (care este poziționat pe ecranul telefonului) nu citește amprenta. Deci, nici măcar nu pot să finalizez procesorul de înregistrare a unei noi amprente.

Și e puțin frustrant, pentru că foloseam destul de des opțiunea de blocare pe bază de amprentă, mai ales în aplicațiile bancare, când trebuia să confirm o plată sau ceva asemănător.

A mai pățit cineva așa ceva? Poate am nimerit eu cea mai proastă folie? Totuși, încă o dată, n-am luat-o pe cea mai ieftină. Există vreo caracteristică tehnică a foliei de protecție după care trebuie să mă uit atunci când intenționez să cumpăr una?

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
20 Răspunsuri
P3tr1
Black Belt 
Opțiuni
Eu am găsit una
Nu stiu daca face ce ziceScreenshot_20210707-161605_Google.jpg
0 Aprecieri
Mishu25
Pioneer
Opțiuni
Posibil sa fie din cauza foliei, fiind de sticla este si mai grosa, desi nu ar fi normal sa nu iti mearga senzorul. Recomand o folie de silicon in cazul asta.
Incearca sa intrii in settings>display si sa activezi touch sensitivity care este speciala pentru problema asta si incearca sa iti inregistrezi amprenta de 2-3 ori ca sa o recunoasca mai repede
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Am activat touch sensitivity, degeaba. Mai mult ca sigur că folia de sticlă este cauza pentru care nu funcționează. 

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Salut Emilian.
Pentru protecție la şocuri mici o folie foarte bună este cea de la Alien Surface.
Avantajul ei este că aproape nici nu o percepi(este extrem de subțire),este anti-scratching,ai garanție pe viață şi nu interferează absolut deloc cu senzorul de amprentă.
Ar mai fi şi Spigen Neo Flex
https://catmobile.ro/folii-samsung-galaxy-s21-plus-5g/pachet-2x-folie-samsung-galaxy-s21-plus-5g-spi...

Însă dacă doreşti o super protecție a display-ului, merită să te uiți la produsele ZAGG.
Mai exact, acest tip de folie este foarte bine cotat şi din specificații este anunțat faptul că funcționează cu cititorul de amprente de pe S21 plus.
Are în plus un aditiv special care măreşte rezistența la impact față de protecțiile oferite de generațiile anterioare.
https://www.fruugo.ro/zagg-invisibleshield-samsung-galaxy-s21-plus-sticla-fusion-d30/p-55603434-1128...

Experiența personală o am doar pentru folia de la Alien Surface de care sunt foarte mulțumit însă inconvenientul este că nu protejează decât la şocuri mici.
Însă senzorul de amprentă îți pot confirma că va funcționa 100% corect cu această folie.
Celelate două, Zagg şi Spigen sunt recomandări bazate pe calitatea garantată de brand-urile în sine.
Cât o fi însă în ziua de astăzi adevăr şi cât "politică de marketing" pentru categoria (Folii de protecție display),nu îți pot confirma.
Dacă ar fi să aleg eu, aş pune o husă de protecție Husă(Carcasă) MagEZ Case Pitaka din Aramidă (Kevlar) şi o folie care să nu fie din sticlă, de tipul acestora (Alien Surface,Spigen Neo Flex) pentru că se mulează mult mai bine pe display şi şansele să interfereze cu senzorul de amprentă sunt aproape inexistente.
Dar cum nu sunt eu cel care alege...decizia finală o vei lua tu în funcție de propriile criterii de departajare,funcționalitatea senzorului de amprentă fiind doar unul dintre aspecte.
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Mulțumesc pentru recomandări și sugestii. Tot de la Catmobile.ro am cumpărat și eu folia pe care o am în prezent, nu mai sunt dispus să încerc și altceva. Aștept s-o sparg pe cea prezentă și abia apoi voi lua în considerare și alte opțiuni :).

NU UITA!

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Cu plăcere.
🙂

Catmobile ştii bine că nu au treabă cu producătorul foliilor.
Ei doar comercializează produsele/accesoriile la un anume preț.
Dacă folia este de proastă calitate vina este a producătorului.
Aici este secretul...cum decide producătorul să respecte clientul.
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salutare,

E clar ca daca vrei protectia mai buna trebuie sa alegi o folie de sticla insa daca nu doresti decat protectie la zgarieturi recomand si eu o folie de silicon.

Cele de la Aliensurface sunt usor de aplicat, primesti garantie pe viata si chiar merita.. doar ca sunt putin cam scumpe.

Marius_M
Legend
Opțiuni
Si returul folie când o schimbi.....cică folia o schimbi gratis pe viata dar plătești la curier ....ca sa ti-o aducă asa ca......
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Asa este.. dar daca te gândești la pretul foliei, parca merita sa plătești curierul.
Liviu43
Troubleshooter
Opțiuni
Eu am pus pe S21+ o folie de sticlă Nillkin, s-a lipit perfect. Am pus din nou cele 3 amprente, ce-i drept, mai greu. Am umezit degetul puțin, am apăsat ceva mai tare, am avut și erori, dar în final am reușit. Acum, ca să recunoască amprenta, de fiecare dată îi dau o limbă 🤪😜 și o ia din prima încercare. Mai încearcă, poate reușești. Dar dacă vrei protecție simplă și recunoașterea rapidă a amprentei, folosește Alien.
Marius_M
Legend
Opțiuni
Si eu am folosit o folie de sticla de la Nilkkin ( asta după ce am folosit alte 2 foli dar sau fisurat de bune ce erau calitate preț) i sa asta chiar merită pe un A52 5G
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Da, mergea foarte bine cu folia originală. N-am avut probleme în 99,9% dintre cazurile în care l-am folosit.

NU UITA!

0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Salutare,
merită să încerci şi metoda mea verificată practic:
Ştergi tot ce ai la nivel de înregistrare amprentă.
Intri la setări/aplicații(alegi opțiunea de afişare a aplicațiilor de sistem)/ rulezi acea listă până dai de aceasta: com.samsung.android.biometrics.app.settings

Apoi apeşi Stocare/Golire cache.
Restartezi smartphone-ul.
Intri apoi la setările de blocare a ecranului şi la partea cu Fingerprints, reintroduci amprenta aceluiaşi deget de 4 ori, nu doar de 2-3.
Pe dispozitivul meu cu această metodă, senzorul de amprentă reacționează mult mai bine şi mai rapid.
Asta ca să mai dai o şansă acelei folii pe care o ai deja aplicată.

Mama lor de folii, că din cauza lor devenim pianişti fară voia noastră în 80% din cazuri.
Eu cred că o fi vreun parteneriat între Samsung şi Steinway & Sons iar noi nu am aflat încă!
😁
Screenshot_20210626-131724_Settings_14330.jpg
0 Aprecieri
OMZ
Troubleshooter
Opțiuni
Cat de curând o să fiu nevoit să schimb și eu folia cu care a venit din fabrica, s-a mătuit, si nu stiu ce sa iau sa nu am probleme cu senzorul de amprenta. Se găsește folie ca cea din fabrica, plastic?
0 Aprecieri
NelidaHn
Pathfinder
Opțiuni
Eu am schimbat mereu la cei de la mobi cell. De exemplu, la S10 exista 2 tipuri de folii de sticla, cea fără senzor și cea cu parte speciala pentru senzor. La început asa am pățit și eu, dar mai încolo si-a revenit. Cred ca nu au aplicat corect folia, zic eu
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Folia am aplicat-o eu însumi și cred că destul de bine. Nu am probleme cu feedback-ul ecranului, merge foarte bine, mai puțin în zona senzorului de amprentă.

NU UITA!

DragosDNG
First Poster
Opțiuni
Am nevoie de ajutor am un Samsung A52 5G și i-am pos folie de sticla și nu mai pot sa folosesc amprenta. Nu îmi recunoaște amprenta și nici nu pot sa pun alta amprenta.
0 Aprecieri
contribuabil
Student
Opțiuni
Eu am o folie de sticla adaptata amprentei de la Vetter... inafara de faptul ca per ansamblu este perfecta, la recunoasterea amprentei este groaznica. Nu mai pot face plati cu telefonul, samsung pass nu mai recunoaște nimic. Am resetat amprentele, am setat altele, am dezinstalat aplicatiile de plata, le-am reinstalat și cu toate acestea nimic. Banuiesc ca nu exista rezolvare, alta decât schimbat folia? Menționez ca tot S21+ am
0 Aprecieri
sezione
First Poster
Opțiuni
Salut pentru s22 plus ce tip de folie ami recomandati.?!
0 Aprecieri
Valentin_ciulica
First Poster
Opțiuni
Pe site-ul Samsung nu găsesc folie de s21+ știe cineva dacă merge de s22+ sau 23 am căzut ca e cu 0.1inch mai mare acesta
Kid
0 Aprecieri