Wsparcie

Open search

UE49MU6202 porty hdmi

ROZWIĄZANE
Apprentice

Dzień dobry

Problem z telewizorem jest następujący. 

Pierwsze uruchomienie tv z dekodera upc (horizon) ekran wyświetlany normalnie.  Podłączyłem laptopa Lenovo przez hdmi i wszystko cacy. Podłączyłem DVD Pioneer i Blue Ray Pioneer i kicha pokazuje się logo startowe pionerr i czarny ekran. Zmieniłem porty hdmi i to samo - stwierdziłem może sprzet niekompatybilny z nowym tv (sugestia infolinii samsung) ,dałem sobie spokój podłączyłem poprzednie sprzęty (ktore działały) i co się okazało? Nagle nie działają.  Kolejny raz infolinia : zmiana kabli hdmi na nowe 2.0 i to samo. Znowu infolinia gdzie Pan po podłączeniu zdalnym zaczarował,że dekoder chociaż działa.  Co może być nie Tak? Może zmiana rozdzielczości by pomogła? Ale jak to zrobić z pozycji tv ? Na laptopie i na innym starszym telewizorze wszystkie sprzęty działają.  Nadmienię,że tv ma 3 dni Screenshot_20171130-204150.pngDekoder upc - widać menu ale brak obrazu

 

Screenshot_20171130-204123.pngLogo Blu Ray - po logo przechodzi nanczarny ekran

 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Apprentice

Tv w piątek pojechał do serwisu.

Wczoraj informacja ,że porty niesprawne i wymiana płyty

 

13 ODPOW. 13
Superuser II
Superuser II
A w czym chcesz tę rozdzielczość zmieniać? Sprawdź wersję oprogramowania w tv, najnowsza to 1151.1.
A możesz podać pełne oznaczenie tego telewizora, ze wszystkimi literkami na końcu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna kliknij  LIKE. Gdy rozwiązała problem skorzystaj z przycisku
Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - oto kilka dobrych praktyk!
Zanim zadasz pytanie, skorzystaj z wyszukiwarki, sprawdź czy ktoś podobnego już nie zadał.
Nie twórz nowego, dopisz się w już istniejącym, podobnym lub takim samym temacie.
Apprentice

Wersja aktualna. Wczoraj pobrałem na usb i zaktaulizowałem . No nie wiem na chwilę jak podłączyłem DVD to pokazało rozdzielczość i wydaje mi się że to nie ta - skoro na drugim tv Samsung widnieje 1920x.....
Oznaczenia tv to : UE49MU6202KXXH

Screenshot_20171130-212541.jpgPo podłączeniu DVD na chwilę

 

 

 

Superuser II
Superuser II
576 to rozdzielczość SD, jeżeli DVD ma opcję upscalingu do 1080, to możesz spróbować włączyć, ale to raczej nic nie da, jeżeli chodzi poprawne wykrycie urządzeń, pogorszy jedynie jakość obrazu.
Gdy podłączasz urządzenia telewizor wykrywa źródła i nadaje im poprawne nazwy?
Spróbuj różnych ustawień dla DVD i Blu-ray podłączonych do starego tv i po każdej zmianie podłącz do nowego.
Zobacz jakie masz możliwości ustawień wyjściowych obrazu na odtwarzaczach.
Spróbuj jeszcze pokombinować z ustawieniami Anynet+ CEC na obu urządzeniach i telewizorze, może nie mogą się dogadać i trzeba wyłączyć.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna kliknij  LIKE. Gdy rozwiązała problem skorzystaj z przycisku
Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - oto kilka dobrych praktyk!
Zanim zadasz pytanie, skorzystaj z wyszukiwarki, sprawdź czy ktoś podobnego już nie zadał.
Nie twórz nowego, dopisz się w już istniejącym, podobnym lub takim samym temacie.
Apprentice

Niestety wykrywa jako nieznane urządzenie. Kombinowałem już z ustawieniami dvd/Blu Ray oraz w ustawieniach tv. Jedynie po przełączeniu na "konsole do gier" pokazywał się cały zielony ekran.

Superuser II
Superuser II
Pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem. Sprawdź czy odtwarzacze mają opcje aktualizacji. Co z Anynet+? Sprawdź jeszcze ustawienia UHD na poszczególnych wejściach HDMI w tv.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna kliknij  LIKE. Gdy rozwiązała problem skorzystaj z przycisku
Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - oto kilka dobrych praktyk!
Zanim zadasz pytanie, skorzystaj z wyszukiwarki, sprawdź czy ktoś podobnego już nie zadał.
Nie twórz nowego, dopisz się w już istniejącym, podobnym lub takim samym temacie.
Apprentice

odtwarzacze i dekoder upc mają najnowsze aktualizację ściągnięte ze strony producenta - aktualizacje poszły jako pierwsze ..... Anynet+  przy off i on to samo..... ustawienia UHD nie wprowadzają zmian - również przy on/off to samo......

Highlighted
Apprentice

swoją drogą infolinia potrafiła zdalnie tylko raz doprowadzić do tego ,że upc odbierał normalnie .. .

 

wklejam jeszcze specyfikację nowych kabli : 

 

Kabel umożliwiający podłączenie dowolnych urządzeń ze złączem HDMI (High Definition Multimedia Interface).

Specyfikacja techniczna
:

  • SAVIO CL-95 Kabel HDMI 2.0, złoty, 3D, 4Kx2K, miedź, 1,5m
    - Wersja: 2.0 high speed
    - Obsługa Ethernetu do 100 Mb/sek.
    - Obsługa obrazu 3D oraz Deep Color
    - Zwrotny kanał audio
    - Obsługa wielokanałowego audio Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio
    - Obsługa wysokich rozdzielczości nawet do 4K x 2K (max 4096x2160p60)
    - Maksymalna szerokość pasma sygnału (MHz):  600
    - Maksymalna przepływność TMDS (Gbit/s):  18.00
    - Maksymalna przepływność video (Gbit/s):  14.40
    - Pozłacane wtyki 24k
    - Pełne ekranowanie żył sygnałowych - odporny na zakłócenia zewnętrzne
    - Przewody z miedzi beztlenowej OFC o wysokim stopniu czystości (99,96%)
    - Brak strat w przesyle wysokiej jakości obrazu i dźwięku
    - Kompatybilny z poprzednimi wersjami 1.0-1.4
    - 30AWG, OD:6mm
    - Złącza: HDMI A męskie - HDMI A męskie

    Przykładowe zastosowanie:
    - Przekazanie obrazu z komputera, konsoli, laptopa, tunera, DVBT na TV.
Superuser II
Superuser II
No to mamy problem. Nie mam już pomysłów. :(
Spróbuj jeszcze wszystko do ustawień fabrycznych przywrócić.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna kliknij  LIKE. Gdy rozwiązała problem skorzystaj z przycisku
Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - oto kilka dobrych praktyk!
Zanim zadasz pytanie, skorzystaj z wyszukiwarki, sprawdź czy ktoś podobnego już nie zadał.
Nie twórz nowego, dopisz się w już istniejącym, podobnym lub takim samym temacie.
Apprentice
ustawienia fabryczne nic nie zmieniają
dzisiaj dzwonię do serwisu - zobaczymy co powiedzą .....
Autorzy z największą liczbą like