10-12-2016 08:57 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:33 AM przez RadekK
Część,
mam problem z podłączeniem internetu do mojego telewizora UE49KS7000.
Router wi-fi znajduje się w odległości 3-4 metrów w sąsiednim pokoju i telewizor czasem się połączy z internetem, a czasem go rozłącza. Inne urządzenia działają poprawnie z tym routerem.
Do tego jak internet sie podłączy to na youtubie jest bardzo słaba jakość filmów, a inne aplikacje w ogóle się nie otwierają.
Czy jest to podstawa do zgłoszenia reklamacji? A może mogę coś zmienić sam w ustawieniach telewizora?
Pozdrawiam,
Gegacz
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
12-12-2016 01:34 PM
Hej @Gegacz
Samsung zaleca przy połączeniu Telewizora po Wifi, żeby router znajdował się w tym samym pomieszczeniu co telewizor, nie dalej jak pięć metrów. Trzeba pamiętać, że każda przeszkoda czyli ściana, meble zaczynają tłumić sygnał wifi, przez co dla Twojego TV sygnał może być zbyt słaby.
Odpowiadając na to że inne urządzenia działają poprawnie, to takie działanie spowodowane jest tym, że TV musi obsługiwać sygnał z anteny np. naziemnej, kablowej, taki sygnał łatwo zakłócić sygnałem radiowym dlatego anteny są słabsze niż w urządzeniach, które obsługują głównie sygnał bezprzewodowy czyli telefony, tablety, laptopy.
Myślę że rozwiązaniem Twojego problemu będzie przestawienie routera bliżej TV, podłączenie kablem (wiadomo nie zawsze jest to możliwe) lub zastosowanie jakiegoś wzmacniacza sieci albo mocniejszy router.
Jeśli chodzi problemy z Youtube i innymi aplikacjami poniżej podaje linki z naszego forum jak sobie radzić z podobnymi problemami.
Rozwiązanie przy problemie z Youtube
Rozwiązanie przy problemie z usługą Smarthub
Jeśli uda Ci się rozwiązać problem za pomocą, którejś ze wskazówek daj znać co pomogło.
12-12-2016 03:40 PM