Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.
Dowiedz się więcej
Close
Nie o to chodzi! Ja nie mam ambicji udowadniania czegokolwiek komukolwiek. Chciałbym po prostu móc patrzeć na ekran telewizora, który generalnie mi się podoba i się nie wkurzać na czyjeś niedoróbki!
A teraz jest tak, że mam rower, który skręca tylko w prawo... Rower jest, wszystkie części sprawne, usterki nie widać a skręcić w lewo się nie da.......
Cześć @LeS59,
Rozumiem Twoje rozczarowanie zainstniałą sytuacją.
Ze swojej strony zapewniam, że przekażę opisaną przez Ciebie komplikacje do inżynierów wsparcia oraz działu R&D (rozwoju oprogramowania) firmy Samsung.
Wierzę, że jedna z kolejnych aktualizacji poprawi wyświetlanie obazu z kanałów SD.
Od powoem krótko, to wszysko są zalecenia, nie sztywne wytyczne. Co robi wielką róznicę.
Co do formatu wejściowego kanałów audio, to tu też kwestia jest prosta. Albo mamy do wyboru PCM, czyli streo albo Bitstream, czyli multiformat. Telewizor sam dostosowuje się do formatu sygnał u podawanego przez urządzenie zewnętrzne.
Witaj @Szewcu72
Jak pisałem wcześniej nie jestem prawnikiem czyli mogę się mylić... Jednakże dla każdego normanie myślącego człowieka tekst:
§ 1. 1. Rozporządzenie określa wymagania techniczne i eksploatacyjne dla odbiorników cyfrowych służących do odbioru cyfrowych naziemnych transmisji telewizyjnych.
ze słowem "wymagania" a nie np "zalecenia", jest jasny do zrozumienia. Jednak prawnicy używają własnych sformułowań, dlatego mogę się mylić!
Co do wyboru strumienia wejściowego - jeśli uznamy, że Rozporządzenie jest "zaleceniem" to nie ma o czym dyskutować. W przeciwnym razie:
7. Dostęp do usług Odbiornik cyfrowy zapewnia co najmniej możliwość: 1) odbioru programów telewizyjnych niekodowanych (FTA); 2) wyboru składowej fonii usługi w przypadku transmisji wielu składowych fonii w ramach jednej usługi
ze szczególnym naciskiem na "zapewnia co najmniej" oraz "wyboru".
Jeśli jakieś urządzenie "samo" robi "coś" a użytkownik nie ma możliwości zmiany tego "czegoś", to wg mnie nadaje się do wyrzucenia, gdyż za chwilę może się okazać, że "samo" wybierze program, który masz oglądać.
Pozdrawiam serdecznie
Leszek Snarski
@mrbc - muszę przyznać, że ja również. Jednak opóźnienie dźwięku na stacji Polsat (SD DVB-T) jest tak irytujące, że się tym zainteresowałem. Nie jestem pewien czy PCM i BITSTREAM nie są przypadkiem strumieniami skierowanymi na głośniki/wzmacniacz, czyli po drugiej stronie tunera...
Użytkownik | Liczba like |
---|---|
43 | |
9 | |
6 | |
3 | |
2 |