Wsparcie

Open search

Pilot Tv wyłącza amplituner lecz go nie włącza

First Poster

Qled65q9fnatxxh Po podłączeniu tv z amplitunerem denon avr2200w za pomocą złączy arc oraz konfiguracji jako uniwersalnego pilota tv brak pełnej obsługi jednym pilotem od tv. Tak po krótce to do amplitunera pod zlacze cbl/sat podłączony jest dekoder cyfrowego Polsatu. W denonie ustawione jest sterowanie przez hdmi. Przy konfiguracji zródła i uniwersalnego pilota podczas prob dziala prawidlowo tj. Włącza i wyłącza amplituner. Niestety po zapisaniu zródla i normalnym uzytkowaniu pilot tylko wyłączy amplituner i dekoder natomiast przy włączaniu uruchamia się tylko dekoder bez amplitunera. Dodam że programowanie tv jest aktualne. Gdzie leży problem....

22 ODPOW. 22
Legend

Czy wpisywałeś model amplitunera zamiast marki ?





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



First Poster

Próbowałem również wpisując model amplitunera i bez zmian. Dziwi mnie tylko fakt że podczas konfiguracji w testowym oknie tv pilot włącza i wyłącza amplituner....

Legend

@DawidisA firmware w TV masz takie  wer 1153 czy inne ?





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



First Poster

1153

Legend

A masz załączone Anynet+ i czy jest widoczny twój amplituner? nie wszystkie sprzęty mogą być automatycznie uruchamiane też sprawdż czy jest nowy fimware do twojego amplitunera. 





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



First Poster

Mam Anynet+ załączony i aktualne oprogramowanie ampli. Amplituner widoczny jest w źródle tv

Highlighted
Legend

A wyszystko robisz jak tutaj ? W przypadku korzystania z funkcji sterowania HDMI, należy podłączyć do złącza HDMI MONITOR 1. I jeszcze tutaj i tu





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



First Poster

Przypisanie wejść mam CBL/SAT jako 1. Reszta jest symbol (-). Wszystko opuszczone przez hdmi i ustawione automatycznie.

Legend

@DawidisTrochę ciężko jest pomoc na odległość nie mając takiego sprzętu przed sobą może skontaktuj się ze wsparciem Denona?





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



Autorzy z największą liczbą like