Wsparcie

Open search

Automatyczne przełączanie się dźwięku

Apprentice

Uaktualniona prze pisaniem postu - 135.0

Rozmawiałem z Stanisławem z supportu ale nie wiem jak zrobić hard boot.

Legend

@CoubaA co to zadziwna aktulizacja a poza tym masz na priv wiadomość.





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



Apprentice

eh, nie dopisałem, miało być 1135.0

Legend

@CoubaA czy robiłeś konfiguracje uniwersalnego pilota ?





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



Apprentice

Tak, pilot działa poprawnie, włącza i wyłącza co trzeba, zmienia źródła i głośność.

Legend

Chodzi mi o ta opcje jak na filmie ? https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/konfiguracja-pilota-uniwersalnego-telewizory-samsu...





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



Apprentice

No tak, pilot jest tak skonfigurowany jak na filmie. Dziękii za pomoc i poświęcony czas, szkoda, że nie udało się znaleźć powodu. 

Dla jasności umieściłem filmik pokazujący jak to dokładnie wygląda:

forum.audio.com.pl/topic/56717-denon-avr-x1500h-automatyczne-przełączanie-się-dźwięku

 

Jeszcze raz dzięki za pomoc i czas.

Apprentice

Witam ponownie,

 

dla jasności, pozyczyłem inny amplituner od kolegi, nowe Onkyo i efekt jest dosłownie ten sam!!!

Jedyną opcją jest wyłączenie obsługi CEC, amplituner nie przełącza się wtedy automatycznie, lecz nie "podąża" za zmianą źródła i trzeba go sterować osobnym pilotem. 

 

Wynika z tego więc, że powodem jest sygnał z telewizora, wysyłany do amplitunera, nie mam tylko pojęcia który to sygnał!??

Dodam, że wyłaczanie ARC, podłączanie kablem optycznym i zmiana źródła dźwięku w amplitunerze nic nie dały. Przerobiłem chyba wszystkie konfiguracje opcji w amplitunerze a nie mam pojęcia co zmienić w TV.

 

pozdrawiam,

Highlighted
Legend

@CoubaNa starszych amplitunerach Denona tego problemu nie ma też innych marek  spawdzilem na TV UE46f6800





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



Apprentice
Dzięki vdsl2!!! to mi już coś daje. Prawie ten sam model z innym amplitunerem i jest ok.
Ja testowałem już z Sony DH520, Denonem X1500 i teraz z Onkyo 686 - dalej to samo na każdym.
Autorzy z największą liczbą like