Wsparcie

Open search

49" Full HD Smart TV K6300 brak sygnału

Highlighted
ROZWIĄZANE
Apprentice

 Witam. Mam problem po podłączeniu telewizorka z dekoderem NC+ . Mianowicie nie przekazuje sygnału. Brak wizjii. Użądzenia są połączone za pomocą kabla HDMI. Z tym , że w instrukcji dekodera jest wpis " jeżeli telewizor nie obsługuje standardu HDCP to możliwe jest tylko połączenie przez kabel typu Eurozłącze ". Czy tu jest przyczyna braku obrazu?. Pozdrawiam. 

simek2
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Pathfinder

Hej @simek2

 

Takie zachowanie może świadczyć o uszkodzonym kablu HDMI, najlepiej to sprawdzić podłączając inne urządzenie po złączu HDMI np. komputer, odtwarzacz, konsolę.  Jeśli te urządzenia będą działać poprawnie to można stwierdzić, że uszkodzony jest dekoder, jeśli nie to warto zmienić kabel HDMI na inny. W przypadku, gdy na różnych kablach nie będą działać wymienione wcześniej urządzenia to wykonaj reset TV z odłączonymi urządzeniami zewnętrznymi, reset wykonasz w Menu>Pomoc Techniczna>Diagnostyka>Resetuj kod pin standardowo to 0000.

 

Jeśli któraś z podpowiedzi pomoże to daj znać, co pomogło.


Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
2 ODPOW. 2
Pathfinder

Hej @simek2

 

Takie zachowanie może świadczyć o uszkodzonym kablu HDMI, najlepiej to sprawdzić podłączając inne urządzenie po złączu HDMI np. komputer, odtwarzacz, konsolę.  Jeśli te urządzenia będą działać poprawnie to można stwierdzić, że uszkodzony jest dekoder, jeśli nie to warto zmienić kabel HDMI na inny. W przypadku, gdy na różnych kablach nie będą działać wymienione wcześniej urządzenia to wykonaj reset TV z odłączonymi urządzeniami zewnętrznymi, reset wykonasz w Menu>Pomoc Techniczna>Diagnostyka>Resetuj kod pin standardowo to 0000.

 

Jeśli któraś z podpowiedzi pomoże to daj znać, co pomogło.


Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
Apprentice

Witam. Kabel HDMI sprawdziłem. Jest OK. Problemem był sam dekoder od NC+. A mianowicie miał zapisane - zakodowane ustawienia na kabel typu Eurozłącze. Kontakt z obsługą wyjaśnił aby za pomocą pilota zmienić ustawienie na HDMI. Trzeba było wcisnąć  ( *3 ) . Pomogło. Teraz oglądanie jest SUPER. 

 

Ps. Dzięki za podpowiedzi. 

simek2
Autorzy z największą liczbą like