Support

Open search

surround werkt niet meer in multiroom app via Din

Black Belt 

Goeiemiddag Hay, het spijt me als het gesprek met m'n collega als afschuiverig overkwam, de beste man kennende lijkt me dat niks voor hem. Nu weet ik niet of het een typfoutje is of dat hij het verkeerd heeft uitgelegd, maar ARC en netwerksnelheid staan los van elkaar. ARC is het type HDMI poort wat je nodig hebt om hem bekabeld aan te sluiten, dan is er wat de Soundbar betreft geen netwerk nodig. Alleen om de speakers te koppelen. 

---

Dit bericht had ik heel lang als concept staan, mijn excuses dat ik nu pas reageer, ik ben ivm vaderschaps verlof een tijdje uit de running geweest. Heb je nog wat aan m'n tip?


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Explorer

Hoi, Om het kort te houden. Hij zei hij, de internetsnelheid was te laag om de tv op afstand over te nemen. Tevens zei hij dat surround niet kon werken omdat daarvoor de snelheid minimaal 15mb moest zijn. Dit is hier in het buitengebied nooit. Max 10mb. Surround werkt nu, alleen moet ik hen iedere keer opnieuw instellen als de tv aangezet wordt. Volume soundbar naar -4 of meer. Volume speakers naar +4 of meer. Ik zal het maar zo laten omdat er toch geen oplossing voor is. Maar nooit meer een Samsung set. Gr. Hay

Explorer

Hay, allemaal smoesjes van Samsung. Onze internetaansluiting komt direct onze woonkamer in (dus niet in de gang). Nog beter het elktrakastje staat tegen onze voorgevel en de bekabbeling komt direct de woonkamer in. Dus een kort lijntje. Onze router staat 1 meter van de tv. En ook wij hebben problemen met deze hele ***** zogenaamde surround systeem. Ik heb nu getwittert en via messenger een bericht gestuurd. Ik ben laaiend. 

Black Belt 

Het spijt me te horen dat ook voor jou de Multiroom set niet goed werkt @Caroline1969, ik heb je Messenger en Twitter berichten gevonden maar om het overzicht te bewaren reageer ik het liefste hier.

 

Een tip die ik hier nog niet geopperd zie staan, is het opzoeken van een rustig(er) Wifi kanaal. Met de Android app genaamd "Wifi Analyzer" van Farproc kan je in een grafiekje opzoeken welk kanaal het minst gebruikt is binnen je Wifi netwerk. In de instellingen van je router kan je kiezen welk kanaal je dan het liefste gebruikt, kan je deze instellingen niet vinden dan kan je provider hier ook in assisteren.

 

Het feit dat de Soundbar goed werkt via HDMI en de draadloze speakers via Bluetooth, ben ik toch geneigd de oplossing in netwerk instellingen te zoeken, vandaar deze tip. Helpt dit?


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Explorer

Kijk en daar gaan we weerrrrrr. Nee, nee, nee het ligt daar niet aan. We hebben zelfs een andere router aangeschaft 'Netgear Nighthawk' voor die stomme boxen van samsung. Dit is de rolls roce onder de routers. Dus we zijn onnodig nog  eens op extra kosten gejaagd. Dus begin daar aub niet weer over, dit is al een gepasseerd station. Het PROBLEEM IS SOFTWARE MATIG en ligt aan de balance-optie die NIET GOED IN TE STELLEN IS voor de R1 boxen. (ik denk eigenlijk tyfes boxen).  Ik (en meer mensen) willen een oplossing en niet weer dat ge-e-i-kel van vooraf aan. Dit product is ondeugdelijk en Samsung ga met je billen bloot en zorg voor een OPLOSSING voor gedupeerde en blijf je niet schuilen achter stomme opmerkingen. 

Black Belt 

Ik vind het jammer dat je m'n reactie als een stomme opmerking afwimpelt, ik kan er simpelweg geen ander product van maken op afstand waardoor ik toch moet kijken wat ik kan suggereren om het alsnog te laten werken. Nu klinkt je nieuwe router super indrukwekkend, maar dat zegt nog niks over hoe hij ingesteld staat waardoor ik toch benieuwd ben of er verschil te bemerken is als je de tips in m'n eerdere bericht op zou volgen. Ik kan alsnog niet garanderen dat dit het ineens oplost, maar stel het werkt helaas toch niet is het in ieder geval iets dat we weer af kunnen strepen.


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Explorer

JoeriS

Did it done it have it. En dan duizendmaal. Router is ingesteld door een techneut. Dit is GEEN individueel probleem. Zelfs een monteur aan de telefoon van Samsung gehad. Die ook geen oplossing wist. Dit is een probleem in het apparaat. DIT ligt NIET bij de consument: 

 

- het onderscheid maken tussen de 2,4 Ghz en 5,0 Ghz SSID's op je router door ze elk een naam te geven;

Deze hebben al verschillende namen

- of door het rustigste Wifi kanaal op te zoeken; Bereik is goed zie printscreen wifi analyzer
- het wijzigen van internet protocol IPv6 naar IPv4; Staan al standaard op IP v4
- het openen van poorten 445, 443 en 80; Staan open
- zorgen dat DHCP is ingeschakeld. Staat ingeschakeld

IMG-20180227-WA0016.jpg

Black Belt 

Bedankt voor het bevestigen van dit alles, en mijn excuses dat je dit schijnbaar voor de zoveelste keer door hebt moeten geven, maar ik wilde het graag zeker weten. Nu moet ik toegeven dat mijn trukendoos ook aardig op begint te raken waardoor ik dit topic (en die van @Andre15) bij onze productspecialist heb neergelegd om zo te kijken of ik nog iets over het hoofd zie. Zodra ik terugkoppeling heb horen jullie van me!


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Highlighted
Black Belt 

Ik heb terugkoppeling ontvangen! Bij deze het bericht dat ik terugkreeg:

 

"Men kan het best de -6/+6db van de app niet gebruiken. Het beste is om het volume van alle speakers handmatig – daarmee bedoel ik met de knopjes op de speakers zelf – in te stellen. Wanneer ze dit moeten doen is net voordat ze een Surround groep hebben aangemaakt, tijdens de stap waarbij ze ook aan de dB sliders kunnen zitten. Daar kunnen ze de Soundbar handmatig vele malen zachter zetten dan de R6 speakers, zonder aan de dB sliders te zitten.

 

Daarnaast is het normaal dat de achterste speakers zachter staan dan de voorste speakers (in this case de Soundbar, dus). De achterste speakers spelen normaal gesproken pas geluid net zo hard af als de voorste speakers, als dit contextueel bepaald is door de surround metadata van dat wat ze aan het afspelen zijn. Denk daarbij aan een helicopter die achter de camera langs vliegt of een explosie die achter de camera plaatsvindt.

 

Met deze work-around zal men ook alles hard horen uit de achterste speakers, maar wanneer contextueel bepaald wordt dat de achterste speakers hun werk moeten doen… zal dit dus uit proportie luidruchtig zijn."

 

Ik hoop dat dit het probleem oplost.


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Apprentice

Hoe moet ik controleren, zonder de app, welk volume de boxen.staan?

Top Posters