Support

Open search

Weergave planner werkt niet meer

New Member

Bij mijn tv UE40MU6402 selecteer ik een zender om weergave te plannen. Achter de zender komt een klokje tevoorschijn maar op het desbetreffende tijdstip wordt er niet overgeschakeld naar de zender. 

2 ANTWOORDEN 2
Superuser II
Superuser II

Hoi @Claudia61 , Claudia,

 

Dat heet tobben in het weekend. Echter een vervelende mededeling.

Dit is een gemodificeerd buitenlands model. Introductiejaar 2017.

https://tweakers.net/pricewatch/995929/samsung-ue40mu6402-(buitenlands-model)-zilver/specificaties/

De volledige Model Code is waarschijnlijk UE40MU6402UXXH (Hongaars)

Zie de sticker op de achterzijde van de tv.

De Benelux Model Codes eindigen altijd op XXN en niet op XXH.

De inkoopprijzen van televisies zijn in bv. Duitsland en Italië lager dan in Nederland.

Een lagere inkoop vertaalt zich vaak in een lagere verkoopprijs. Deze tv's worden vaak gebruikt bij stuntaanbiedingen van elektronicazaken. Sommige verkopers vanuit 'grijze import' afkomstige televisies veranderen de software om de tv voor Nederland geschikt te maken. Door de ongeautoriseerde wijziging van de ‘localset’ (landcode) kan de fabrieksgarantie van Samsung in gevaar komen en mogelijk zelfs geheel vervallen.

Dit betekent niet dat de televisie geen garantie meer heeft, maar dat hiervoor door de verkopende partij gezorgd dient te worden.

Mocht deze bijvoorbeeld binnen de garantietermijn failliet gaan dan is het recht op fabrieksgarantie verdwenen en kunnen reparatiekosten voor eigen rekening komen. Deze tv's kunnen veel problemen opleveren.
Waar is deze tv aangeschaft?

 

Problemen die voor kunnen komen:

 

  • Ten eerste een CI+ Module. Deze is alleen gecertificeerd voor de markt waar deze op wordt uitgebracht. Er is een kans dat CI+ werkt op een tv uit het buitenland, maar de kans is groter dat hij niet werkt als de Model Code van de tv niet eindigt op XXN
  • En dan is er ook de garantie. Je kunt slechts beperkt aanspraak maken op de garantie met een tv uit het buitenland. Voor een tv uit België zal dit geen probleem zijn, maar uit Duitsland of andere landen wel. Dit is omdat er andere onderdelen gebruikt worden in buitenlandse modellen waar door Samsung Nederland niet aan te komen is. In eerste instantie heb je recht op garantie bij de leverancier.
  • Dan heb je ook de apps. Mogelijk is het app aanbod beperkt voor Nederland met een buitenlandse tv. App aanbieders kunnen namelijk op verschillende manieren een app aanbieden; op regio, dus de fysieke locatie waar de tv staat, en op Model Code.

Het belangrijkste probleem is de garantie.

Omdat de Nederlandse importeur buitenspel is gezet, ben je voor garantie afhankelijk van de verkoper, want Samsung Nederland zal niet snel genegen zijn een toestel dat zij niet hebben geïmporteerd onder fabrieksgarantie te herstellen..


Groet, Dick
I don't know everything. Just trying to help...
Superuser II
Superuser II

Goedemorgen @Claudia61 , Claudia,

 

Het is alweer een week geleden dat je de melding hebt geplaatst over de weergave planner.

Daarna niks meer van je vernomen. Is er in de tussentijd nog iets veranderd in deze situatie?

Met name over de gemodificeerde televisie..


Groet, Dick
I don't know everything. Just trying to help...
Top Posters