Support

Open search

TimeShift op Samsung The Frame werkt nog steeds niet goed.

Apprentice

Vorige maand ook al eens contact gehad met de supportafdeling over TimeShift op mijn Samsung The Frame UE43LS003. Op mijn vorige Samsung kon je gewoon op de pauzetoets op de AB drukken, en TimeShift werd automatisch geactiveerd. Op mijn nieuwe 'TheFrame' werkt de pauzetoets alleen maar binnen apps, maar al je 'live'TV kijkt werkt hij gewoon niet. Via het knopje met de '4 gekleurde bolletjes' kom je in een menu waar je wél TimeShift kan activeren. Leuk allemaal, lijkt te werken, maar na een paar seconden verdwijnt het menu met de start/pauze knop!.  Als je vervolgens weer verder wilt met je gepauzeerde uitzending kan je dus nergens op klikken om deze weer te starten! De Play knop op de afstandsbediening werkt in dit geval ook niet.

52 ANTWOORDEN 52
Superuser II
Superuser II
Hoi Pierre, ik heb het doorgegeven en het is intern doorgezet naar de juiste afdeling! Hoop hier snel meer over te kunnen vertellen!
---------
Samsung Galaxy S10+

Ik weet veel, maar niet alles! Ik ben ook maar een "forum lid"!
Heb ik je goed geholpen? Wil je mijn antwoord dan als ✓ Oplossing markeren? Zo kunnen we elkaar sneller helpen!
Superuser II
Superuser II

Hoi Pierre,

ik heb inmiddels bericht gehad en ze geven dit aan:

De Frame heeft enkel een Smart Remote, daarbij werkt het net even iets anders dan gebruikelijk met een IR Remote.
Indien je een Externe HDD hebt aangesloten druk je op de Play/Pauze toets van de Smart Remote en Time Shift start dan automatisch. Beeld komt dan stil te staan (pauze)
Wil je verder kijken druk je weer op de Play/Pauze toets.

TimeShift is enkel voor LiveTV via de interne tuner.
Werkt niet op Apps en extern aangesloten apparaten.
Dat het anders werkt dan je voorgaande Samsung kan kloppen, waarschijnlijk had deze geen Smart Remote maar een standaard IR remote.

Omdat je nu dus een nieuwere TV hebt heb je ook een ander soort afstandsbediening en verandert alles een beetje met de tijd mee haha! Ik hoop dat het nu wel lukt anders hoor ik het graag!

---------
Samsung Galaxy S10+

Ik weet veel, maar niet alles! Ik ben ook maar een "forum lid"!
Heb ik je goed geholpen? Wil je mijn antwoord dan als ✓ Oplossing markeren? Zo kunnen we elkaar sneller helpen!
Apprentice

Hoi Rohit.

Heb je dit zelf ook getest dan?

Wat ik in mijn vorige bericht(en) ook al schreef, de Play/Pauze toets werkt helemaal NIET als ik deze tijdens LiveTV indruk. Een beetje aanpassen met een nieuwe TV en AB vindt ik ook geen probleem, maar geloof me, ik heb zo'n beetje alles al geprobeerd op jullie advies. AB opnieuw pairen, smarthub resetten, hele TV resetten. Werkt allemaal niet.

En nogmaals de uitleg: Als je via de knop met de 4 gekleurde puntjes in het TimeShift menu komt, kan je deze wél activeren, maar dus nooit meer dè-activeren. Het menu waar je dit kan doen verdwijnt n.l. na een paar seconden, en is nergens meer tevoorschijn te halen.  Nogmaals de vraag dus: komt deze klacht bij meerdere 'The Frame' gebruikers voor of ben ik de enige? (of maken andere gebruikers geen gebruik van deze functie)...

Apprentice
Rohit? Nog iets verder gekomen?
Apprentice
Trouwens gister avond er achter gekomen dat als je tijdens LIVE-TV maar vaak genoeg snel achter elkaar op de play/pauze knop op de AB drukt TimeShift in werking wordt gezet. Druk je daarna weer vaak en willekeurig op de knop dan start de uitzending ook weer zoals het hoort. Dus het 'werkt', maar niet zoals het hoort. De play/pauze knop is niet defect, omdat hij in andere apps (Netflix/NASplayer) prima werkt. Nog iemand een idee hoe dit op te lossen?
Black Belt 

Een concreet idee nog niet helaas, maar ik heb het nagevraagd bij onze productspecialist, of hij nog iets slims weet en/of we deze situatie nu ook eens kunnen nabootsen met The Frame die we hier hebben. Dat is er in de tussentijd nog niet van gekomen namelijk. Wel een apart gegeven dat de knop het in feite wel doet, maar dat je er voor TimeShift meerdere malen op moet drukken voor er iets gebeurt. Hopelijk is alles super logisch te verklaren, ik hou je in ieder geval op de hoogte als ik terugkoppeling ontvang


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Black Belt 

Goeiemiddag Pierre! Het spijt me dat je hier zo lang op heb moeten wachten maar ik heb het eindelijk zelf kunnen testen. Nu zit ik alsnog met een paar vraagtekens, de USB stick die ik gebruikte werd namelijk niet herkend, maar omdat we hier op PC's werken die geen externe opslag accepteren heb ik de stick zelf niet kunnen onderzoeken. Maar zodra ik tijdens een TV uitzending op play/pauze drukte kreeg ik direct een melding dat er geen geschikte schijf was aangesloten voor Timeshift. 

 

Mijn vraag aan jou is dan ook, als je geen harde schijf op je TV hebt aangesloten, reageert hij dan wel direct? Zo ja, kan het zijn dat de harde schijf die je gebruikt te traag is, maar dat is nog een voorlopige conclusie.


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Apprentice

Hoi Joeri,

 

Fijn dat je het nog even oppakt.

Begrijp jou vraag. Dus even de externe HD losgekoppeld, en dan op de pauzeknop gedrukt om te kijken of de knop in iedergeval meteen reageert. Maar ook hier gebeurt hetzelfde. Wisselend op de pauzeknop drukken resulteert in af een toe een melding dat er geen externe bron is aangesloten. Dus volgens mij reageert de knop bij jullie dus wél goed/beter.. Mijn huidige softwareversie van de TV is 1210, en als ik via internet probeer te updaten geeft hij aan dat er geen updates beschikbaar zijn. 

Apprentice

Op verzoek van Joeri, een verwijzing naar mijn post (hier: https://eu.community.samsung.com/t5/TV-Audio/Samsung-the-Frame-Timeshift-werkt-niet/m-p/524487#M1098...)

 

Bij mij ook problemen met Timeshift die onmogelijk werkt. Zonder HDD krijg ik wel direct een melding dat er geen apparaat is aangesloten. Met HDD reageert de play/pause knop niet meer.

 

Ik hoop dat jullie zsm een hardeschijfje kunnen regelen om het uit te proberen zodat het probleem opgepakt kan worden bij Samsung.

Top Posters