Support

Open search

Smart remote afstandsbediening werkt niet goed en pairen lukt ook niet

OPGELOST
Apprentice

Sinds twee dagen werkt mijn smart remote niet meer naar behoren. Ik kan de TV alleen nog aan en uit zetten, maar TV reageert niet op de rest van de knoppen. Ik heb de volgende dingen geprobeerd:

 

- Pairen d.m.v. minimaal 3 seconden ingedrukt houden van Return en Play/Pause

- Resetten van de remote d.m.v. minimaal 4 seconden ingedrukt houden van Return en Extra

- TV een paar minuten van de netspanning gehaald (power kabel eruit)

- Batterijen in afstandsbediening vervangen

 

Wat me opvalt is dat drukken op een willekeurige knop resulteert in het rood knipperen van het lampje op de afstandbediening. De TV toont bij indrukken van knoppen op de remote af en toe de boodschap " Niet Beschikbaar".

 

Iemand een idee?

 

3 GEACCEPTEERDE OPLOSSINGEN

Geaccepteerde oplossingen
Apprentice

Ik heb de afstandsbediening als defect aangeboden bij Selectro. Inmiddels een nieuwe ontvangen en alles werkt weer perfect.

Apprentice

Ze hebben bij mij de Wifi/BT printplaat & kabel, moederbord én One Connect kabel vervangen en nu werkt alles terug naar behoren. Lag helemaal niet aan de remote zelf.

Apprentice

Probleem is eindelijk verholpen. Selectro is andermaal langsgeweest en heeft nu moederbord en wifi/bluetooth module vervangen.

134 ANTWOORDEN 134
Apprentice
Oh ja: mijn TV is een ue49ku6472
Troubleshooter

Hi Barningo, je hebt alle stappen al doorlopen. Ik zou een hulp op Afstand voor je kunnen inplannen, zou je dat willen? Zo ja, kun je mij dan een privébericht sturen met jouw naam, adres, telefoonnummer, het serienummer van jouw TV en een aantal voorkeursdata? 

Lot Moderator
Moderator

Had je het bericht van Nouzha nog gezien @Barningo? Ik ben benieuwd of je onze hulp nog nodig hebt!


---------
Signature-S10
“I don't think..." -"Then you shouldn't talk", said the Hatter.
First Poster
Ik heb precies hetzelfde probleem. Overigens helpt het van de stroom halen van de tv bij mij meestal wel. Maar na enige tijd treedt hetzelfde probleem op. Heb je al een oplossing?
First Poster
Ik heb trouwens een QE49Q7F
Lot Moderator
Moderator

Hoi @tvantiel, heb je alle stappen van Barningo doorlopen of heb je alleen de stroom van de tv gehaald?

Mocht je alles hebben geprobeerd, zou ik een Hulp-op-Afstand afspraak voor je willen aanvragen, zodat een collega met je kan meekijken. Wil je dat? Dan mag je mij een privéberichtje sturen (als je op mijn profiel klikt kun je kiezen voor 'Een bericht verzenden') met daarin jouw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, modelcode en serienummer van jouw tv en een aantal data en tijden waarop je zou kunnen.


---------
Signature-S10
“I don't think..." -"Then you shouldn't talk", said the Hatter.
First Poster

Ik heb precies hetzelfde probleem. Gisteren tv gekocht, alles werkte perfect. Tot na de software update. Daarna deed alleen de power button op de afstandsbediening het nog. Bij de andere knoppen krijg ik de melding 'niet beschikbaar'. Ik heb al alles geprobeerd. Terug naar fabrieksinsteelingen  handmatig pairen etc, het rode lampje blijft dan knipperen... Oudere afstandbediening van Samsung doet het wel.  Ik heb op forums gelezen dat dit een veel voorkomend probleem is in diverse landen na de update. Zeeeer frustrerend. Wie kan mij helpen? 

Apprentice

Ik ervaar hetzelfde probleem. Alles geprobeerd zoals gesuggereerd in de originele post. Dit is zeer frustrerend!

Black Belt 

Dan sluit ik me aan bij Lot, de genoemde stappen zijn inderdaad alles wat je hier zelf in kunt proberen waardoor een Hulp op Afstand afspraak de volgende stap zou zijn. Wellicht ter overvloede maar wie deze afspraak wil, of die op mijn naam wil klikken > bericht verzenden met de volgende gegevens:

- je telefoonnummer, email adres, postcode en huisnummer;

- serienummer/modelcode van je TV;

- datum/tijd dat je hierover gebeld wilt worden en in de buurt kunt zijn van je TV.

Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je gebeld wordt door een collega die via internet in kan loggen op je TV om zo te onderzoeken wat er misgaat met de Smart Remote.


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Top Posters