Support

Open search

Samsung Frame scherm zwartbeeld met strepen - wel audio [UE43LS03NAS]

First Poster

Hallo,

 

Toch maar even een berichtje via hier na eerder vandaag contact met Samsung en het daarna nog gekker werd. Sinds een weekje de Samsung Frame UE43LS03NAS in huis, mooi ding, fijne Frame stand. Echter, vertoond het beeld nu voor de zoveelste keer zwartbeeld met strepen, zie foto hieronder. 

IMG_20190419_225729634.jpg

Zoals gezegd, op zondag opgehangen, diezelfde avond en maandag met veel plezier van genoten. Vervolgens maandagavond wat zitten spelen met de ArtMode en met het omschakelen naar TV mode kreeg ik dit beeld.
Vervolgens tot diep in de nacht zitten puzzelen, stroom eraf, kabels eraf, stap voorstap kabels erop. CI+ module eruit, OneCable van de TV afgehaald, niets hielp. Op dinsdagochtend toen ik Samsung wilde bellen nog een keer opstarten en toen deed hij het zonder problemen.
Dus dinsdag en woensdag weer met veel plezier van genoten. Mijn kinderen willen 's avonds TV kijken en weer hetzelfde.
Pas vrijdagochtend de tijd om Samsung te bellen en nog steeds hetzelfde. Samsung stelt voor om een monteur langs te sturen (voor eigenkosten, hoezo? garantie toch?) dus wil ik me gaan melden bij de winkel van aanschaf. Dacht voordat ik dat doe eerst nog eens de OneConnect kast buiten de kast zetten, kabels er opnieuw in, stroom erop en TV aan - eerste hetzelfde zwarte beeld met strepen en toen ineens floep weer beeld en alles draaide weer als een zonnetje.
Dus de hele dag weer van genoten, tot net een uurtje geleden toen ik de TV met de HDMI op de playstation ingesteld hard uitgezet (dus lang op de knopdrukken zodat zowel TV als ook ArtMode uitgaan). En hierna opstarten en weer hetzelfde zwarte beeld met strepen. 
Weer alles los, half uurtje van de stroom, CI+ er in, alleen HDMI ARC, nog steeds geen verbetering.

 

Voor de duidelijkheid, functioneel lijkt alles te werken. Ik kan volume instellen, kanalen schakelen (hoorbaar), naar ArtMode, via mijn telefoon switch naar andere HMDI ingangen, etc. Het gaat dus puur ergens om de aansturing naar het scherm.

 

In ieder geval ben ik het kwijt. Zowel Samsung als ik denken software probleem alleen kan ook het moederboard zijn. Wat denken jullie en wat zouden jullie doen? En tweede vraag hoe reset ik de Samsung Frame naar Fabrieksinstellingen zonder beeld (de 30 seconden backknop werkt niet trouwens).

 

Grtn. J.

3 ANTWOORDEN 3
BruceH Moderator
Moderator

Hi @DeStuttie,

 

Wat vreemd! Lijkt inderdaad op een softwarematig issue. Je kunt de TV zo resetten: https://www.samsung.com/nl/support/tv-audio-video/hoe-reset-ik-mijn-tv/

 

Ik heb het issue even voorgelegd aan onze productspecialist, wellicht dat hij er vaker van heeft gehoord. Ik houd je op de hoogte!


---------
Signature-Note10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
First Poster
Hi @BruceH,
Dank voor je linkje. Fijn dat je mee wilt denken. Op welke manier reset ik mijn TV zonder dat ik beeld heb?
Dat lijkt voor mijn model namelijk wel noodzakelijk.
Grtn.
BruceH Moderator
Moderator

Dan wordt het lastig. De productspecialist gaf aan dat het aan de One Connect cable kan liggen. Kun je mij een privebericht sturen met jouw adres- en contactgegevens?

 

Ook heb ik het serienummer nodig van The Frame en de aankoopdatum, dan kan ik een aanvraag indienen voor een nieuwe kabel en is daarmee het issue hopelijk verholpen.


---------
Signature-Note10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
Top Posters