Support

Open search

Fel groen licht onderin scherm - the frame 43inch

First Poster

IMG_20190220_202326555.jpg

 

IMG_20190220_202319917.jpg

Hoi allemaal. Ongeveer 2 maanden geleden kocht ik een Samsung the frame 43 inch. Vanaf het begin is het groene lichtje zichtbaar, wat op de foto te zien. Dit licht is op ongeveer vier plekken zichtbaar. Die op de foto is de tweede van links en is een stuk meer zichtbaar dan de andere drie. De andere drie zijn niet storend. Deze wel. Ik dacht dat het wel bij zou trekken, maar ik merk dat ik mij er bij elke keer kijken fors aan stoor.  Nu is mijn vraag aan jullie: wat is hier aan de hand en hoe kan ik het verhelpen?

 

Bedankt alvast!

7 ANTWOORDEN 7
Superuser II
Superuser II

Goedemorgen @Roskam ,

 

Is het mogelijk om de volledige Model Code door te geven?

Deze staat achterop een sticker van de tv, maar die hangt natuurlijk aan de muur 😉.

Misschien ergen opgeschreven of op de factuur?

De Model Code is waarschijnlijk UE43LS03NASXXN.

 

Dat is inderdaad een vreemd licht, alleen niet erg duidelijk te zien.

Zou je voor mij een beeldtest kunnen doen bij Instellingen->Ondersteuning->Zelfdiagnose->Beeldtest starten.

Graag volgens de onderstaande eisen:

https://eu.community.samsung.com/t5/TV-Audio/How-to-Wat-zijn-de-beeldtestfoto-eisen/td-p/307375

Zie je het hier ook op terug? Bij afwijkingen graag de foto's uploaden om beter te kunnen beoordelen.

 

Graag hoor ik van je..


Groet, Dick
I don't know everything. Just trying to help...
First Poster

Beste dkoster, 

Het model nummer is UE43LS03NAUXZG met type nummer UE43LS03NAUXZG. Als ik de beeldtest volg is het meteen interessant. Het is een groen lampje dat opvalt en die valt precies in de groene band van de foto. Daar valt het niet ook. Ook in de volgende twee testen is het moeilijk te zien, daar valt die in een wit stuk. Overdag is er genoeg tegenlicht, dus dan zie je hem niet. S'avonds wel, met name bij donkere achtergronden. Bij zwart is het heel duidelijk. Wanneer ik een film afspeel met zwarte balken bijvoorbeeld, wordt mijn aandacht er steeds naar getrokken. De rest van het beeld lijkt dik in orde.

 

Ik heb foto's genomen. Helaas geen dagfoto. Overmorgen ben ik overdag weer thuis. het luktemij niet om ze in de bijlage te plaatsen. Dat probeer ik zo nog eens.

 

First Poster

IMG_20190221_192806583.jpg

 

IMG_20190221_193104266.jpg

 

IMG_20190221_193119337.jpg

 

IMG_20190221_193112374.jpg

 

IMG_20190221_194124769.jpg

 

IMG_20190221_194251320.jpg

 

Superuser II
Superuser II

Hoi @Roskam ,

 

Even een vervelend verhaal. Dit is geen Benelux model.

Dit is een gemodificeerd buitenlands model, Duits.

https://www.samsung.com/de/tvs/the-frame-ls03/UE43LS03NAUXZG/

 

De Benelux Model Codes eindigen altijd op XXN en niet op XZG.De inkoopprijzen van televisies zijn in bv. Duitsland en Italië lager dan in Nederland.

Een lagere inkoop vertaalt zich vaak in een lagere verkoopprijs en deze tv's worden vaak gebruikt bij stuntaanbiedingen van elektronicazaken.

Sommige verkopers vanuit 'grijze import' afkomstige televisies veranderen de software om de tv voor Nederland geschikt te maken.

Door de ongeautoriseerde wijziging van de ‘localset’ (landcode) kan de fabrieksgarantie van Samsung in gevaar komen en mogelijk zelfs geheel vervallen.

Dit betekent niet dat de televisie geen garantie meer heeft, maar dat hiervoor door de verkopende partij gezorgd dient te worden.

Mocht deze bijvoorbeeld binnen de garantietermijn failliet gaan dan is het recht op fabrieksgarantie verdwenen en kunnen reparatiekosten voor eigen rekening komen.

Deze tv's kunnen veel rare problemen opleveren.
Dit is een defect aan het beeldscherm.
Waar is deze tv aangeschaft??

 

Problemen met deze tv's:

 

  • Ten eerste een CI+ module. Deze is alleen gecertificeerd voor de markt waar deze op wordt uitgebracht. Er is een kans dat CI+ werkt op een TV uit het buitenland, maar de kans is groter dat hij niet werkt als de Model Code van de TV niet eindigt op XXN.
  • En dan is er ook de garantie. Je kunt slechts beperkt aanspraak maken op de garantie met een TV uit het buitenland. Voor een TV uit België zal dit geen probleem zijn, maar uit Duitsland wel. Dit is omdat er andere onderdelen gebruikt worden in buitenlandse modellen waar door Samsung Nederland niet aan te komen is. In eerste instantie heb je recht op garantie bij de leverancier.
  • Dan heb je ook de apps. Mogelijk is het app aanbod beperkt voor Nederland met een buitenlandse TV. App aanbieders kunnen namelijk op verschillende manieren een app aanbieden; op regio, dus de fysieke locatie waar de TV staat, en op Model Code.

Groet, Dick
I don't know everything. Just trying to help...
First Poster

Helder verhaal Dick. Dat is een risico die ik genomen heb. Wat ik niet begrijp is dat je zegt dat dit een model uit 2015 is. Tot zover mij bekend is in 2017 de eerste 'the frame' pas op de markt gekomen. De verkoper adverteerde zelfs dat dit een 2018 model is. Hoe kom je op 2015?

 

De  tv komt uit Duitsland en is gekocht via Amazon. En dan bedoel ik geen derde verkoper, maar Amazon zelf. Dat scheelde zo'n 600 met de prijs in NL (dat is 40% op de NL verkoopprijs). Nu wordt hij daar nog steeds verkocht en is te vinden op de site. De problemen die je noemt merk ik overigens helemaal niets van.

 

Los van alle garanties zit ik nog steeds met dezelfde vraag. Heb je daar een idee van?

Begrijp ik goed dat je stelt dat er sprake is van een defect en dat je mij aanraad de verkopende partij te consulteren? Klopt het ook dat je zegt dat als het een NL model was geweest dat dit een situatie zou zijn waarbij garantie aan de orde is?

 

Superuser II
Superuser II

Hoi @Roskam ,

 

Het jaartal had ik weggehaald. Dit heeft elkaar waarschijnlijk net gekruist.

Sorry voor de verwarring, want 2015 klopt natuurlijk niet.

 

Om dit te verhelpen, moet het panel gerepareerd worden. Dit moet aangemeld worden bij de verkopende partij.

In dit geval dus Amazon. Dit is een Amerikaans e-commercebedrijf gevestigd in Seattle.

Deze moet voor een reparatiedienst/monteur zorgen, want daar loopt je garantie en niet bij Samsung.

Als het een Benelux model was geweest, loopt de garantie ook via de verkopende partij.

Een reparatie valt zeker onder de garantie. Normaliter zit er 2 jaar garantie op een tv.

Ik weet niet hoe dit bij Amazon geregeld is en hoe hun dit gaan oplossen.

 

Omdat de Nederlandse importeur buiten spel is gezet, ben je voor garantie afhankelijk van de verkoper, want Samsung Benelux zal niet snel genegen zijn een toestel dat zij niet hebben geïmporteerd onder fabrieksgarantie te herstellen.

 

Suc6!


Groet, Dick
I don't know everything. Just trying to help...
First Poster

harstikke bedankt voor het meedenken. Ik ga eens beginnen met het contact zoeken met Amazon. Ik zie dat zij in Duitsland een rechtstreekse service van samsungSbieden op de site. Je input heeft mij wel duidelijk gemaakt welke route ik moet bewandelen en wat er gedaan moet worden.

Top Posters