Support

Open search

Defecte Smart tv uit garantie

Explorer

Kan ik misschien deze informatie bekomen? Kan ik iemand bij Samsung contacteren?

Highlighted
Nick Moderator
Moderator

Uiteindelijk blijft jouw aanspreekpunt de winkel, daar heb je uiteindelijk ook een koopovereenkomst mee. 


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
Explorer

Tja, ik voel mij hier wel een beetje van het kastje naar de muur gestuurd.

De winkel zegt dat ze nog niks ontvangen hebben na 2 maand.

 

pfff, ik geef het op, geen Samsung meer voor mij wat een gedoe zeg!!

Nick Moderator
Moderator

Ik probeer je niet dit gevoel te geven, maar een ander antwoord kan ik je niet bieden. De winkel heeft een dealercontact, daar kunnen zij alles mee bespreken een navragen wat de status van de betaling is. Uiteindelijk kunnen zij dus een beter antwoord geven dan ik. 


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
Explorer

Neem dit niet persoonlijk, maar als je uw TV nu al meer dan 2 maand moet missen omdat er administratief 'iets' fout loop bij Samsung zou jij ook zo reageren!

Nick Moderator
Moderator

Daarom probeer ik het zo uit te leggen, aangezien het een rottige situatie is om je in te bevinden. Dit betekent dat ik absoluut jouw frustratie begrijp.


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
Explorer

Toch vandaag antwoord gekregen van de winkelier. Samsung keert een bedrag uit van €432, hier moet nog €44,59 kosten van Servilux af. Dus in totaal krijg ik €387.41 terug. Haha dit is echt om te lachen, bij één van mijn telefoontjes naar de winkel werd mij gezegd dat de reparatie kosten rond de €150 gingen zijn. Hiermee is alles begonnen, omdat ik dat bedrag te hoog vond, heb ik maar gezegd om hem te reparen, daarna kwam de melding dat de tv niet meer te herstellen was, dus kreeg ik een CreditNota...

Had ik geweten dat het reparatie bedrag maar €44 ging zijn had ik mijn 'oude' tv teruggevraagd. Dan had ik maar €44 verloren.

Wij hebben vandaag eens naar Servilux gebeld, deze meldde ons dat €150 kosten (transport en nakijken) voor particulieren zijn, maar als een winkel dit vraagt dan is het maar €44.59. Wat een bedrog van de winkel, ons gewoon het particulieren reparatiebedrag doorgeven als ik vraag om 'oude' tv terug te geven. :-(

 

Iets anders: het bedrag € 387.41 (eigenlijk €432) vind ik al helemaal belachelijk, ondertussen heb ik gevonden dat de "economische" leeftijd van een nieuwe tv boven de €1000 gelijk is aan 6 jaar of zelfs meer, hangt af van fabrikant. Als je dit berekent voor mijn tv van €1400 zou ik €700 terugkrijgen, deze is/was amper 3 jaar. De berekening: (€1400/72mnd) * 36mnd = €700.

 

Dit vind ik helemaal niet oké, zowel het sjoemelgedrag van de winkelier als het gedrag van Samsung zelf.

 

Enig idee of ik hier nog iets tegen kan doen of sta ik met mijn rug tegen de muur?

 

Waar zijn de eerlijke mensen nog in de wereld?

Bedankt,

Steven

Nick Moderator
Moderator

Duidelijk, Steven. Het bedrag kan ik zelf dus niet verifiëren, dus voor nu baseer ik m'n antwoord op het bedrag dat je hebt vernomen. Het bedrag wordt niet aangepast, dus in jouw woorden: "je staat met je rug tegen de muur." Tenminste, wat de fabrikant betreft. Een winkel heeft namelijk ook nog service die zij kunnen verlenen aan apparaten buiten garantie, mogelijk kunnen zij naast het bedrag bijvoorbeeld ook kijken naar een vervangend product voor gereduceerde prijs. 


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
Explorer
Dag Nick,
Laten we deze discussie maar afsluiten. De conclusie is dat helemaal niet tevreden ben over de Service van de winkel én van Samsung zelf i.v.m. prijsbepaling van een creditnota.
Maar zoals al aangegeven is er niks aan te doen.
De winkel geeft mij nu een lijst van tv's die ik kan kopen, daar zitten heel wat Samsungs bij.
No way dat de volgende tv een Samsung is!

groeten,
Steven
Top Posters