18-08-2017 01:07 PM – ostatnio edytowany 28-04-2018 02:01 PM przez KrzysiekK
Witam mam problem z s8 na wstępie chce powiedzieć że telefon nie miał absolutnie żadnego kontaktu z woda. Więc tak bawiłem się nim wszystko działało ok podłączyłem go do ładowarki było ok. Miał 38procent . Podładowal do 41 i tak trzymał z 1h wkoncu zauważyłem że coś nie tka więc mówię odłączeniu i podłącze na nowo zrobiłem to zero relakcji na ładowarkę. Więc uruchomiłem go ponownie po włączeniu wyskoczył komunikat że gniazdo jest wilgotne mówię spoko tylko z jakiego powodu leży tak 1h ponad i ciągle pisze ten komunikat niemożliwe jest żeby było wilgotne.. Ładowarka jest sprawna ładuje nią HTC u11 a mój s8 zero reakcji ciągle ten sam komunikat.... Postanowiłem go wyłączyć i podłączyc ładowarkę na wyłączonym. I zapaliła się dioda od lądowania. Włączyłem go spowrotem i niby ładuje tylko że pisze 4h do pełnej baterii i czas nie spada a procenty w górę nie idą.. Więc odlaczylem go i odrazu komunikat wilgoć... I tak cały czas wszystko działa w nim normalnie tylko nie da się go naładować.. Przypominam na HTC ładowarka działa i ładuje telefon.. Proszę o pomoc
21-08-2017 10:13 AM
Próbowałeś rozwiązań z podonych watków na tym forum?
Sprawdź czy nie masz brudnego portu USB w tel.
30-12-2017 11:10 PM
Mam To samo z tym lądowaniem też tel nie miał styczności z wodą a cały czas wyskakuje ikona że port jest wilgotny i zebym dołączył ladowarke nawet zrobiłem ustawienia fabryczne bo myślałem że to coś da i nic
21-08-2018 08:55 PM
Witam , ten sam prmblem "wilgoć w USB "
po tym czasie nic . czyszczenie pędzelkiem i pomogło było bardzo dużo syfu
03-09-2018 11:23 PM
Hej,
dokładnie dzisiaj miałem identyczną sytuację. Info o wilgotnym porcie gdy telefon nie miał kontaktu z wodą. Zastosowałem wszystkie opcje tj.
- przeczyszczenie portu usb-c w telefonie i w kablu zasilającym
- suszenie suszarką
- podłaczanie do ładowarki na wyłączonym telefonie
Żadna z powyższych nie zadziałała. Co zrobiłem? Udałem sie bezpośrednio do autoryzowanego serwisu SAMSUNG.
Tam przyjęli telefon i oddali działający jeszcze tego samego dnia.
DIAGNOZA: port USB-C był uszkodzony i podlegał wymianie.
Czy robiłem z nim coś niestandarowego? NIe, okazuje się że tego typu usterek jest sporo jak powiedział mi fachowiec w Samsungu, zaś model S8 jest obecnie najpopularniejszy. Tego typu usterki nie da się zapobiedz - kolega kolegi też to miał.
Super, że tak szybko się uwinęli ze zmianą tego portu ale jest oczywiście ALE - najpierw telefon jest diagnozowany a to wiąże się z całkowitym resetem do ustawień fabrycznych. Wszystkie zapamietane hasła do aplikacji ida do kosza więc polecam je gdzies zapisac