Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s8. Wilgoc

(Temat utworzony: 18-08-2017 01:07 PM)
21004 Wyświetlenia
volkodov
First Poster
Opcje

Witam mam problem z s8  na wstępie chce powiedzieć że telefon nie miał absolutnie żadnego kontaktu z woda. Więc tak bawiłem się nim wszystko działało ok podłączyłem go do ładowarki było ok. Miał 38procent . Podładowal do 41  i tak trzymał z 1h wkoncu zauważyłem że coś nie tka więc mówię odłączeniu i podłącze na nowo zrobiłem to zero relakcji na ładowarkę. Więc uruchomiłem go ponownie po włączeniu wyskoczył komunikat że gniazdo jest wilgotne mówię spoko tylko z jakiego powodu leży tak 1h ponad i ciągle pisze ten komunikat niemożliwe jest żeby było wilgotne.. Ładowarka jest sprawna ładuje nią HTC u11 a mój s8 zero reakcji ciągle ten sam komunikat....  Postanowiłem go wyłączyć i podłączyc ładowarkę na wyłączonym.  I zapaliła się dioda od lądowania.   Włączyłem go spowrotem i niby ładuje tylko że pisze 4h do pełnej baterii i czas nie spada a procenty w górę nie idą..  Więc odlaczylem go  i odrazu komunikat wilgoć...  I tak cały czas  wszystko działa w nim normalnie tylko nie da się go naładować..  Przypominam na HTC ładowarka działa i ładuje telefon..  Proszę o pomoc

0 Like
4 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

Próbowałeś rozwiązań z podonych watków na tym forum?

Sprawdź czy nie masz brudnego portu USB w tel.

0 Like
Kondzio263
First Poster
Opcje

Mam To samo z tym lądowaniem  też tel nie miał styczności  z wodą a cały czas  wyskakuje  ikona że port jest wilgotny   i zebym dołączył ladowarke nawet   zrobiłem ustawienia fabryczne   bo myślałem   że   to coś da i nic

0 Like
jbaglaj123
First Poster
Opcje

Witam , ten sam prmblem "wilgoć w USB " 

po tym czasie nic .  czyszczenie pędzelkiem   i pomogło :smiling-face: było bardzo dużo syfu 

Kondzio1906
First Poster
Opcje

Hej,

dokładnie dzisiaj miałem identyczną sytuację. Info o wilgotnym porcie gdy telefon nie miał kontaktu z wodą. Zastosowałem wszystkie opcje tj.

- przeczyszczenie portu usb-c w telefonie i w kablu zasilającym

- suszenie suszarką

- podłaczanie do ładowarki na wyłączonym telefonie

Żadna z powyższych nie zadziałała. Co zrobiłem? Udałem sie bezpośrednio do autoryzowanego serwisu SAMSUNG.

Tam przyjęli telefon i oddali działający jeszcze tego samego dnia.

DIAGNOZA: port USB-C był uszkodzony i podlegał wymianie.

Czy robiłem z nim coś niestandarowego? NIe, okazuje się że tego typu usterek jest sporo jak powiedział mi fachowiec w Samsungu, zaś model S8 jest obecnie najpopularniejszy. Tego typu usterki nie da się zapobiedz - kolega kolegi też to miał.

Super, że tak szybko się uwinęli ze zmianą tego portu ale jest oczywiście ALE - najpierw telefon jest diagnozowany a to wiąże się z całkowitym resetem do ustawień fabrycznych. Wszystkie zapamietane hasła do aplikacji ida do kosza więc polecam je gdzies zapisac :winking-face: 

0 Like