Wsparcie

Open search

Samsung A50 problemy z ladowaniem

Superuser I
Superuser I

@Malydzidzius, niestety nie mam innych pomysłów. Pozostaje jeszcze wykonanie przywracanie ustawień fabrycznych, ale jak sam napisałeś na ten moment nie będziesz wykonywał tego zabiegu. Jeżeli jednak się zdecydujesz to daj znać czy to naprawiło problem z ładowaniem telefonu.


Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - Oto kilka dobrych praktyk!Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Apprentice
Ok.dam znac. Ciekawe ze samsung milczy w tej sprawie. Napisalem na fejsie to odeslali mnie tutaj... wiec cos w tym jest...
Superuser I
Superuser I

@Malydzidzius, na Twoim miejscu w pierwszej kolejności wykonałbym resetowanie. W przypadku braku poprawy konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym, gdzie telefon zostanie sprawdzony i poddany odpowiednim testom.


Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - Oto kilka dobrych praktyk!Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Legend

Jeśli problem nie występuje, na oryginalnym kablu to serwis wystawi ci opinie. Ma u siebie oryginalny kabel o długości 1.5m  też nie żadnego problemu z ładowaniem 






bombka-choinkowa-ruchomy-obrazek-0094
Superuser I
Superuser I

@Malydzidzius, z drugiej strony, jak słusznie zauważył @vdsl2, jeżeli problem nie występuje na oryginalnym kablu to w serwisie nie stwierdzą problemu. Ewentualnie możesz jeszcze delikatnie przeczyścić port USB, ale nie podejrzewam żeby zabrudzenie gniazda było problemem.


Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - Oto kilka dobrych praktyk!Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Apprentice
Zaczne od resetu, ale najpierw musze wytlumaczyc to zonie
Superuser I
Superuser I

@Malydzidzius, koniecznie daj znać czy resetowanie pomogło. Powodzenia!


Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - Oto kilka dobrych praktyk!Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
First Poster

Witam. Mam ten sam problem i to od 3 dni... w jeden wieczór podłączyłem telefon do ładowania i po chwili zorientowałam się ze się nie ładuje ... oczywiście panika... aktualizowałam system i pomogło... drugiego dnia stało się tak samo.. dodam że na wyłączonym telefonie pokazuje się ten ekran z piorunem... ale nie pokazuję juz procentowego ładowania baterii.. po uruchomieniu tel za każdym razem pokazuje 11 % i juz wtedy ładowarki wg nie widzi.... ładowarkę mam orginalna ta sama która była w zestawie z telefonem... może to co napiszę jest absurdalne ale możliwe jest żeby po pożyczeniu koledze z pracy ładowarki coś się stało z nią ? Ja od samego początku w momencie podłączenia innej ładowarki lUb kabla miałam problemy z jej ladowaniem. .

 

Superuser I
Superuser I

@SSA50, czy próbowałeś wykonywać wskazówki przekazane w tym wątku? Masz możliwość sprawdzenia ładowania na innym oryginalnym kablu?


Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - Oto kilka dobrych praktyk!Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Highlighted
Apprentice
Dokladnie , tu bedzie problem z kablem podobnie jak u mnie.ladowarka jest ok zapewne... ciekawe ze po aktualizacji na chwile pomoglo. Podejrzewam ze u mnie po resecie tez bedzie ladowal tylko pewnie nie dlugo....chyba naprawde samsung blokuje obce kable....
Autorzy z największą liczbą like